| 
 
 
 | 
Patatesli Çiğ Köfte | 
  | 
CUMA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2005 
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1660 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2006 
6,208 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 haşlanarak püre yapılmış patates 
 
2 su bardağı köftelik bulgur
 
2 su bardağı kaynar su
 
1 çorba kaşığı oda ısısında tereyağı
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 demet ince kıyılmış maydanoz
 
1 demet ince kıyılmış taze soğan
 
2 sap ince kıyılmış taze sarımsak
 
1 adet limonun suyu
 
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
tuz
 
10 yaprak kıvırcık
 
2 adet dilimlenmiş kırmızı turp
 
 
Bulguru dein bir kaba koyun, üzerine kaynar su gezdirip, kapak kapatın ve 30 dakika dinlendirin. Dinlendirilmiş bulguru karıştırın, patates tereyağı, zeytinyağı, maydanoz taze soğan, sarımsak limon suyu, toz kırmızı biber, karabiber, kimyon ve tuzu katıp iyice yoğurun. Avucunuzu ıslatıp, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, sıkarak köfte şekli verin ve marul yapraklarının üzerine yerleştirin. Turp dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
 
 
 ML® Çiğ Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Patatesli Çiğ Köfte | 
  | 
Mubi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2005 
Mesajlar: 55 Şehir: Beşevler | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5727 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2006 
2,789 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5-6 Patates
 
1 Bardak Ince Bulgur
 
3-4 Sivri Biber
 
1 Demet Taze Sogan
 
Yarim Demet Maydanoz
 
Kirmizi Biber
 
Kimyon
 
2 Cay Bardagi Zeytinyagi
 
 
Patatesler haslanir,kabuklari soyulur ve catalla ezerek pure haline getirilir.
 
Genis bir kap uzerine suzgec yerlestirilir.Bulgur bu suzgece konur.Uzerinden kaynar su dokulur. Bir kapak ortup bir saat kadar bekletilir. Sonra sismis bulgur, pure, ince kiyilmis biber, taze soğan, maydanoz, ve geri kalan malzeme karistirilip yogrulur. Kofte sekli verilip yesillik uzerine dizilerek servis yapilir.
 
 
ML® Yalancı Çiğ Köfte (görsel)
 
  
 | 
Patatesli Çig Köfte | 
  | 
Eşik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2006 
Mesajlar: 67 Şehir: tekirdag | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6991 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2006 
3,003 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme
 
1 su bardağı köftelik (ince) bulgur,
 
2 orta boy patates,
 
8-10 taze soğan,
 
yarım demet maydanoz,
 
1 tatlı kaşığı biber salçası,
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı,
 
1 tatlı kaşığı nar ekşisi,
 
tuz,
 
karabiber
 
 
Yapılışı
 
Bulguru yıkayın, üzerine kaynar su döküp bir kapak örtün, yarım saat pişmesi için bekletin. Patatesleri yıkayın, tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın, kendi suyunda soğumaya bırakın, çıkartıp kabuklarını soyun, rendeleyin. Taze soğanların püsküllerini atın, en üstteki kabuklarını soyun, ince ince yuvarlak doğrayın. Maydanozu ayıklayın, saplarını atın, yapraklarını kıyın. Biber salçasını biraz ılık suda eritin. Çukur bir kapta bulgur, rende patates, taze soğan, maydanoz, biber salçasi, zeytinyağı, nar ekşisi, tuz ve karabiberi karıştırıp iyice yoğurun. Tadını kontrol edin, elinizle parmak şeklinde köfteler yapıp salata yaprakları üzerinde sofraya getirtin. Arzu ederseniz ertesi güne kalan köfteleri tekrar karıştırıp içine bir yumurta kırarak tavada kızartabilirsiniz.
 
 
 ML® Patatesli İçli Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Patatesli çiğköfte | 
  | 
irem72 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.07.2008 
Mesajlar: 24
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25333 
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2008 
2,979 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
6 patates
 
2 su bardağı ince bulgur
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 demet maydanoz
 
1 demet yeşil soğan
 
2 adet yesl sarımsak
 
1 limonun suyu
 
2 su bardağı sıcak su
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
1 kahve kasığı karabiber
 
1 kahve kaşığı kimyon
 
Tuz
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Bulgur bir tepsiye konur. Özerine iki su bardağı sıcak su eklenir. Kapak kapatılır, yarım saat bekletilir. Üzerine püre haline getirilen patates, tereyağı, soğan, sarımsak, maydanoz. karabibr, kırmızıbiber, tuz ve limon suyu katılarak iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparı. Islak avuç arasında sıkılır. Servis tabağına dizilir, bol yeşillik konarak servis yapılır.
 
 
 ML® Patatesli Bulgur Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
Patatesli Çiğ Köfte | 
  | 
satı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.11.2011 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69760 
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2011 
2,790 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates
 
2 adet domates
 
1 su bardağı bulgur
 
1 demet maydanoz
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Patatesleri soyun, haşlayıp rendeleyin. Bulgura 2 adet domatesi rendeleyerek ıslatın. 5 dakika beklettikten sonra üzerine rendelenmiş patates ve biber salçası koyup yoğurmaya başlayın. Arada elinizi soğuk suya batırmalısınız. 10 dakika yoğurduktan sonra pul biber, kimyon, karabiber ve tuz ilave edip tekrar 10 dakika yoğurun. Patatesli çiğ köfteden bir parça alıp elinizle şekil verin. Tüm köfteleri aynı şekilde hazırlayın. Maydanozla süsleyip marul yapraklarıyla birlikte servis yapın.
 
 
 ML® Patatesli Sini Köfte için tıklayın 
 
ML® Patatesli Sini Köfte (görsel)
 
 
 
 
 
Fotoğraf "sofa" tarafından gönderildi. 28.05.2019
  
 | 
Patatesli Çiğköfte | 
  | 
yeni sofra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2009 
Mesajlar: 35 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75488 
Gönderme Tarihi: 04.May.2012 
2,566 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 tane patates
 
1 bardak ince bulgur
 
1 tane kurusoğan
 
2 kaşık antep salçası
 
1 tane limon
 
yarım bardak sıvıyağ
 
yarım demet mydanoz
 
 
patatesleri yıkayıp haşlayın,sıcak sıcak soyup patates ezme aleti ile püre haline getirin bulguru ekleyip 15 dk kadar bulgurun kabarmasını bekleyin. kurusoğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin salçasını ekleyip karıştırdıktan sonra patatesli karışıma ekleyin, istenen baharatler-limon suyu-tuz ve yeşilliklerle yoğurup servis yapın.
  
 | 
Patatesli Çiğ Köfte | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100822 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2014 
1,996 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet orta boy patates (haşlanmış)
 
1 su bardağı ince bulgur
 
2 adet orta boy domates (rendelenmiş)
 
2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
 
1 çay kaşığı kimyon, karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber, tuz
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Üzeri için:
 
1 demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
 
 
Öncelikle haşlanan patateslerin kabuklarını soyup, rendenin ince tarafıyla rendeleyelim. Bulguru geniş bir tepsiye koyup, üzerine rende domates ve soğanı ekleyip, 15 dakika bekletelim. Sonra domates ve biber salçasıyla beraber, kimyon, karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyip, en az 15 dakika yoğuralım. En son olarak da zeytinyağını ekleyip, bir kez daha karıştırdıktan sonra, elimizle sıkarak uzun köfteler hazırlayalım. Servis tabağına yerleştirelim. Üzerini maydanozla süsleyerek servise sunalım.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Çiğ Köfte | 
  | 
Bakır Cezve 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2016 
Mesajlar: 27
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118085 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2016 
1,740 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Meryem Özten
 
 
4 su bardağı köftelik bulgur
 
2 su bardağı sıcak su
 
3 tane patates
 
1 tane soğan
 
8 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
2 çorba kaşığı isot
 
Kimyon
 
Yeni bahar
 
Nar ekşisi
 
Tuz
 
Pul biber
 
½ limon suyu
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
10 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
 
½ demet maydanoz
 
 
Karıştırma kabına ayıklanmış ve yıkanmış bulguru alalım. Üzerine sıcak su dökelim ve karıştıralım. Patatesleri haşlayalım, bulgurun (suyunu çekmiş olan) içine ilave edelim. Üzerine rende soğan ve dövülmüş sarımsağı ilave edelim, yoğurmaya başlayalım. Biraz yoğurduktan sonra üzerine salçaları ve baharatları ilave edelim, yoğurmaya devam edelim. Kıvama gelince ince kıydığımız maydanoz, tuz, ceviz ve zeytinyağı ekleyelim, bir süre daha yoğuralım. Hazır olan köfteden küçük parçalar koparıp elimizde sıkalım, servis tabağına alalım.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Çiğ Köfte | 
  | 
bir dost 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.05.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134297 
Gönderme Tarihi: 23.May.2018 
977 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5-6 adet patates
 
1,5 su bardağı ince bulgur
 
3-4 adet yeşil biber
 
10 adet yeşil soğan
 
1 demet maydanoz
 
2 çay kaşığı kırmızı biber
 
1,5 çay kaşığı kimyon
 
1,5 çay bardağı sıvı yağ
 
2 limon suyu
 
Tuz
 
 
Patatesleri haşlayıp rendeden veya makinadan geçirin. Bulguru ayıklayıp geniş bir kapta üzerine bir bardak kaynar su ilave edin. Kabarmasını bekleyin. Patatesin üzerine koyup yoğurun. Üzerine sıvıyağ limon suyu ile bir iki defa yoğurun. Sonra baharatları ilave edin. Yeşil soğan maydanoz ve biberi ince ince kesip en son onlarıda katın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp çiğ köfte gibi sıkıp servis edin. Yanlarına marul yaprağı koyup servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |