| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patatesli Biftek | 
 
  | 
fatmahatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.06.2015 
Mesajlar: 30 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108690 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2015 
2,119 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
400 gram biftek
 
3 adet patates
 
1 kase yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
3-4 adet domates
 
4 adet sivri biber
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz, karabiber
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Öncelikle etleri çok ince şeritler halinde kesin. Zeytinyağıyla tavada kavurmaya başlayın. İçine sarımsakları, biberleri ve doğranmış domatesleri ekleyin, suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Bu arada patatesleri rendeleyip suyunu sıkın ve sıvı yağın içinde yuvarlak olarak kızartın. İki yüzünü de kızartıp kağıt havluya alın. Servis yaparken patateslerin üzerine çırpılmış yoğurt, pişen domatesli etler ve kıyılmış maydanozla ikram edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patatesli Biftek Tarifleri Sığır Tarifleri
 | 
 
 
 
 |