| 
 
 
 | 
Patatesli Biftek | 
  | 
DeliKız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2006 
Mesajlar: 109 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4405 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2006 
2,934 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yenibahar
 
Yarim demet maydanoz
 
1 çorba kasigi sirke
 
5 tane 150 gramlik dana biftek
 
5 çorba kasigi margarin
 
yarim kilo patates
 
2 orta boy soğan
 
yarim su bardagi et suyu
 
tuz, karabiber
 
 
Maydanozu kiyin. Patatesi yarim santim kalinliginda halkalar halinde dograyin. Biftekleri bir kapta yeni bahar, maydanozun yarisi, sirke ve tuzla karistirin. Yarim saatte bir eti çevirin ve 1.5 saat bekletin. Bir kabin içini 2 çorba kasigi margarinle yaglayin. Patates ve soğanlari yerlestirin. Üzerine et suyu dökün. Ocakta bir tasim kaynatin. Bir tepsiye aktarin ve tepsiyi önceden 180 derece isitilmis firina koyup patatesler yumusayincaya kadar 45- dakika pisirin. Etleri çikarin, kalan 3 kasik yagi tavada eritin. Biftekleri tavaya koyup her iki yanini harli ateste birer dakika pisirin. Sonra bu etleri soğan ve patateslerin üzerine dizin. Tuz ve biber ekledikten sonra 200 derecelik firinda 5 dakika daha pisirin.
  
 | 
Patatesli Biftek | 
  | 
posta 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38531 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2009 
2,913 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 parça biftek
 
2-3 adet patates
 
2-3 kaşık sıvıyağ
 
2-3 adet domatesi sivri biber
 
 
Bir tavaya birkaç kaşık sıvıyağ ekleyin ve etlerin her iki yüzünü kızartın, daha sonra aynı tavada patatesleri de az yağla kızartın, etleri patatesleri domates ve biberleri de ekleyerek tavanın kapağını kapatarak kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuz, karabiber, kekik gibi baharatlarla tatlandırın.
  
 | 
Patatesli Biftek | 
  | 
fatmahatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.06.2015 
Mesajlar: 30 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108690 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2015 
2,119 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram biftek
 
3 adet patates
 
1 kase yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
3-4 adet domates
 
4 adet sivri biber
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz, karabiber
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Öncelikle etleri çok ince şeritler halinde kesin. Zeytinyağıyla tavada kavurmaya başlayın. İçine sarımsakları, biberleri ve doğranmış domatesleri ekleyin, suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Bu arada patatesleri rendeleyip suyunu sıkın ve sıvı yağın içinde yuvarlak olarak kızartın. İki yüzünü de kızartıp kağıt havluya alın. Servis yaparken patateslerin üzerine çırpılmış yoğurt, pişen domatesli etler ve kıyılmış maydanozla ikram edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |