| 
 
 
 | 
Patatesli Ay Çöreği | 
  | 
gülbin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2005 
Mesajlar: 110 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6062 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2006 
2,892 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
Hamur için:
 
1,5 su bardagi erimis margarin
 
1 su bardagi yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
2 çay kasigi tuz
 
Aldigi kadar un
 
Içi için:
 
4 adet haslanmis patates
 
150 gr beyaz peynir
 
 
YAPILIŞI
 
Hamur malzemelerini karistirip yavas yavas unu ilave edelim, yagini kusmayan ve sert olmayan bir hamur elde edelim.Ustunu nemli bir bezle ortup buzdolabinda 15-20 dk bekletelim.
 
Içi:Haslanmis patates,beyaz peynir ve yumurta akini iyice ezerek karistiralim.
 
Dinlenen hamurdan yumurta iriliginde parcalar kopartip çok ince olmaksizin açalim. Içine içi koyup rulo yapip ay sekli verelim unlanmis tepsiye dizelim. Butun hamuru bu sekilde yapip uzerine yumurta sarisi surup 180 derecede pisirelim. Pisen corekleri iliyinca servis yapalim.
 
 
 ML® Patatesli Ayçöreği için tıklayın
 
  
 | 
PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ | 
  | 
Şanslı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.09.2006 
Mesajlar: 26 Şehir: Çaycuma | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23759 
Gönderme Tarihi: 11.May.2008 
2,968 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
3 orta boy patates
 
1 kahve fincanı süt
 
30 gr yaş hamur mayası
 
2 kahve kaşığı tuz
 
aldığı kadar un
 
100 gr tereyağı
 
2 yumurta
 
4 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
 
yarım demet maydanoz
 
 
Yapılışı:
 
Un elenir. Ortasına sütle ezilmiş maya, haşlanıp püre yapılmış patates, yağ, 1 yumurta, tuz konup yoğrulur. Üzeri örtülüp mayalandırılır.
 
Yumurtadan daha küçük parçalara ayrılıp merdane ile 10-12 cm çapında açılıp 6 eşit parçaya bölünür. Üzerine peynir, maydanoz, yumurta iki karışımı konur. Sarılarak ay biçiminde kıvrılır.
 
Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülüp, orta hararetli fırında pişirilir.
 
 
 ML® Ay Çöreği için tıklayın ML® Ispanaklı Ay Çöreği için tıklayın
 
  
 | 
PATATESLİ AY ÇÖREĞİ | 
  | 
Baki 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25542 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2008 
2,840 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ayçiçek yağı, 200 g margarin (eritmeden). 1 su bardağı yoğurt, 1 paket hamur kabartma tozu, 5 su bardağı un ile hamur hazırlanır. Diğer yanda 4 patates haşlanır, rendelenir. Tuz, karabiber eklenir.
 
Hamur ikiye bölünür. Bir parçası merdane ile yuvarlak açılır. Sekize bölünür. Üçgenlerin geniş olan tarafına patatesli iç malzeme konur. Rulo yapılır. Diğer hamur parçasına da aynı işlem uygulanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üstüne yumurta sarısı sürülür, susam serpilir. önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
 
 
 ML® Patatesli Sarma için tıklayın
 
  
 | 
Patetesli Ay Çöreği | 
  | 
Sefer Tası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.10.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Muş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc28007 
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2008 
3,027 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta (1 sarı ayrılacak)
 
Yarım paket margarin (ertilmiş)
 
1,5 su bardağı süt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
 
İçi için:
 
3 adet haşlanmış patates
 
2 adet kuru soğan
 
5 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Hamur malzemesi biraraya getirilir. Kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır. Hamur dinlenirken iç hazırlanır. İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine rende patates, pul biber ve tuz eklenir karıştırılır. Dinlenen hamur 16 parçaya ayrılır. Her parça oval olarak tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Kenarına patatesli iç konur. Önce rulo yapılır sonra U şeklinde katlanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
 
 
 ML® Nal Çöreği için tıklayın
 
  
 | 
Patatesli Ay Çöreği | 
  | 
Postmodern 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 31.03.2010 
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49647 
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2010 
2,923 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler 24 adet:
 
1 paket toz maya
 
3 su bardağı un
 
Yarım su bardağı süt
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
1 adet yumurta
 
Bir tutam tuz
 
2-3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
 
İçi için:
 
3 adet haşlanmış patates
 
10 dal maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
Haşhaş tohumu
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
 
Toz maya ve unu bir kaseye alın. Ortasını havuz şeklinde açıp süt, sıvıyağ, yumurta ve tuz ilave edin. Bütün malzemeyi ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Mayalanmasını beklemeden hamuru önce 3 eşit parçaya ayırın. Daha sonra her bir parçayı da 5'e ayırın. Toplam 15 adet parça elde edin. Her birini merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. Her birinin üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Bunlardan 5 adedini üstü üste koyduktan sonra en üste de tereyağı sürün. Hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Bu şekilde elde ettiğiniz 5'er katlı ve tereyağı sürülmüş 3 hamur grubunu, ayrı ayrı tabaklara koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin. Diğer tarafta rendelenmiş patates, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp iç harcı hazırlayın. Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamurları çıkarın. Bir parça hamuru unlu zemine koyup merdane ile açın. Daha sonra bıçakla keserek 8 adet üçgen parça elde edin. Hazırladığınız patatesli harçtan alarak üçgenlerin kalın taraflarına koyun. Sigara böreği sarar gibi sarın. Her iki ucundan bükerek ay şekline getirin. Kalan iki parça hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
 
 
Not: Un az gelirse 1-2 çorba kaşığı ilave edebilirsiniz.
 
 
 ML® Milföyden Ayçöreği için tıklayın
 
  
 | 
Patatesli Ayçöreği | 
  | 
ilmekçi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.03.2013 
Mesajlar: 34 Şehir: Adapazarı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87853 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2013 
2,163 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
100 gram tereyağı
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı çiğ krema
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tutam tuz
 
Aldığı kadar un
 
İçi için:
 
4 adet haşlanmış patates
 
1 yumurta
 
1 tatlı kaşığı yenibahar
 
1 çay bardağı süt
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan
 
 
Öncelikle hamuru için gerekli tüm malzemeleri aldığı kadar unla birlikte güzelce yoğurun. Hiç bekletmeden hamuru bezelere ayırın ve her bezeyi açın. İç malzemesi için haşlanmış patatesi ezip içine yumurta, rendelenmiş soğanı, mahlep, süt, tereyağı ve yenibaharı ekleyip iyice karıştırın. Yumuşak olan bu harcı üçgen kesilmiş hamurların içlerine doldurup sarın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı ve kıyılmış fındık serpip 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın.
  
 | 
Patatesli Ayçöreği | 
  | 
nev zat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.09.2013 
Mesajlar: 37 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92585 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2013 
1,992 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yumurta
 
10 gram yaşmaya
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz, mahlep
 
1 çorba kaşığı şeker
 
2,5-3 su bardağı un
 
2 adet haşlanmış patates
 
5 dal maydanoz
 
Üzerine bol susam
 
 
 
Yoğurma kabının içine unu yerleştirip ortasını havuz gibi açın. İçine yaş mayayı ufalayıp üzerine ılık su, şeker ve tuz ekleyip fazla unu bulaştırmadan karıştın ve 10 dakika bu şekilde bekletin. Daha sonra mahlep yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve tereyağını ilave ederek yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yapın. Bu hamurun üzerini kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakın. Kabaran hamurdan unlanmış zeminde açıp üçgen şeklinde kesin ve kenarına haşlanmış patatesli maydanozlu içten yerleştirip rulo sarın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derecede 30 dakika pişmeye bırakın.
  
 | 
Patatesli Ayçöreği | 
  | 
sazan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.09.2014 
Mesajlar: 26 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101390 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2014 
1,900 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 gr. yaşmaya
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz ve mahlep
 
1 çorba kaşığı şeker
 
3 su bardağı un
 
2 adet haşlanmış patates
 
5 dal maydanoz
 
 
Unun ortasını havuz gibi açın, ufalanmış maya, ılık su, şeker ve tuz ekleyip biraz unla karıştın ve 10 dakika bekletin. Mahlep, yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve tereyağını ilave ederek hamur yapıp 20 dakika mayalanmaya bırakın. Ezilmiş patates, kıyılmış maydanozu karıştırın. Hamuru açıp üçgen şeklinde kesin ve kenarına harcı paylaştırıp rulo yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Fırında pişirin.
  
 | 
Patatesli Ay Çöreği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159514 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2021 
425 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Harç için:
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
3 adet haşlanmış orta boy patates
 
150 gram beyaz peynir
 
1 tatlı kaşığı nane
 
1'er çay kaşığı karabiber ve kimyon
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
Hamur için:
 
3 su bardağı un
 
Yarım paket yaş maya (1 paket 42 gram)
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
2 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
 
1-2 çorba kaşığı çörekotu
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
 
Harç için soğanı kıyıp zeytinyağında soteleyin. Rendelenmiş patates, peynir, nane, karabiber, kimyon ve tuz ekleyip karıştırın. 2 Hamur için unu yoğurma kabına alıp, ortasını havuz gibi açın. Yaş maya, yumurta akı, süt, sıvı yağ, tereyağı ve tuz ekleyip yoğurun. Hamuru 12 bezeye ayırıp, merdane yardımıyla pasta tabağı ebadında açın. Ortalarına harcı pay edip, önce rulo şeklinde sarın. Sonra uçlarını birleştirip ay şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Ay Çöreği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159933 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2021 
439 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
Hamur için:
 
125 gram oda sıcaklığında margarin
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
İçi için:
 
3-4 adet haşlanmış orta boy patates
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Üzerine:
 
Haşhaş tohumu
 
 
Margarin, yoğurt, sıvı yağ, 1 adet yumurta ve diğer yumurtanın akı (sarısını üzerine sürmek için ayırın) ve kabartma tozunu derin bir kaba alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. İçi için patatesi sıcakken bir kabın içinde ezin. İçine rendelenmiş kaşar peyniri katıp, karıştırın ve soğutun. Kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biber ilave edin. Hamuru 8 eşit bezeye ayırın. Bezelerden birini pasta tabağı büyüklüğünde açın ve önce boylamasına daha sonra enlemesine kesip, 4 parça elde edin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Her parçanın geniş ucuna patatesli iç harçtan koyun ve rulo yapıp, ay şekli verin. Çörekleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |