Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ağrı Yemekleri > Patates Boranisi (Erzurum) (6 adet - 267,766 defa bakıldı)

Patates Boranisi (Erzurum)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patates Boranisi (Erzurum)

mothercub
Yamak
Yamak

Kayıt: 28.01.2007
Mesajlar: 6
Şehir: dubai/BIRLESIK ARAP EMIRLIKLERI
Kısa URL: https://ml.md/lc11610
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2007
3,814 defa indirildi / yazdırıldı




5 - 6 adet patates
5 yemek kasıgı tereyağı
2 yemek kasıgı toz kırmızı bıber
3 dıs sarımsak
1 kase yoğurt

Patatesler kabuklarıyla haslanır.kabukları soyulup borcama alınır. kup kup dogranır, dıger yanda tereyağı erıtılır ıcıne toz kır. bıber eklenır. tuzlanmıs dogranmıs patateslerın uzerınden gezdırılır. sarımsakyoğurt hazırlanıp en uste dokulur.sıcak servıs yapılır.


Patates Borani (Erzurum)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc51316
Gönderme Tarihi: 03.May.2010
5,601 defa indirildi / yazdırıldı




Erzurum Valiliği

Patates haşlanır, kabukları soyulur ve bir tepsiye doğranır. Üzerine bol sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağı dökülür, sıcak olarak yenir.


Borani (Erzurum)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc118381
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2016
3,543 defa indirildi / yazdırıldı




3 patates
1 litre su
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz

Bir tatlı kaşığı tuz attığınız suda, patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Patatesler soğuduğunda, kabuklarını soyup, ince halkalar halinde dilimleyin. Ezdiğiniz sarımsakları yoğurtla karıştırın.
Geniş bir kaba yaydığınız patatesleri yoğurtla karıştırın. İyice kızdırdığınız tereyağını da yoğurdun üzerine gezdirin. Dilerseniz, kuru nane ve pul biberle renklendirerek servis edebilirsiniz.



Borani (Erzurum)

Halfeti'li
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.01.2020
Mesajlar: 58
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc148194
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2020
1,249 defa indirildi / yazdırıldı




Borani yapılırken öncelikle, patates haşlanır, kabukları soyulur ve bir tepsiye doğranır.
Üzerine bol sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağı dökülür, sıcak olarak yenir.

Not: Erzurum Şehri ve çevresinde, patatesin birçok yemeği yapılmaktadır. Boranide bu patates yemeklerinden birisidir. Borani Selçuklu Türklerinin, Türk yemek kültürüne dâhil ettiği bir yemek şeklidir.



Patates Boranisi (Erzurum)

safiye nalçacı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.06.2020
Mesajlar: 40
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc151126
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2020
369 defa indirildi / yazdırıldı




Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı

1 kg. patates
250 gr. süzme yoğurt
1 yemek kaşığı tuz
150 gr. eritilmiş tereyağı
4-5 diş sarımsak

Kabukları soyulan ve yıkanmış olan patatesler bir tencerede tuzlu suda haşlanır.
Ezilecek kıvama gelinceye kadar haşlanmış olan patatesler önce küp şeklinde doğranır ve sonratekrar bıçakla daha ufak parçalara ayrılır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağı gezdirilerek sıcak olarak servise sunulur.



Patates Borani (Erzurum)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174558
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2023
109 defa indirildi / yazdırıldı




Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Haşlanmış patatesler küp küp doğranır (arzu edilirse haşlanmış yumurtada konulabilir.)
Üzerine sarımsaklı yoğurt kızdırılmış tereyağı, salça ve pul biber eklenir.






Patates Boranisi (Erzurum) Tarifleri Ağrı Yemekleri



(6 adet Patates Boranisi (Erzurum) 267,766 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort