|
Borani (Erzurum) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc118381
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2016
3,544 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 patates
1 litre su
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
Bir tatlı kaşığı tuz attığınız suda, patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Patatesler soğuduğunda, kabuklarını soyup, ince halkalar halinde dilimleyin. Ezdiğiniz sarımsakları yoğurtla karıştırın.
Geniş bir kaba yaydığınız patatesleri yoğurtla karıştırın. İyice kızdırdığınız tereyağını da yoğurdun üzerine gezdirin. Dilerseniz, kuru nane ve pul biberle renklendirerek servis edebilirsiniz.
|
Borani (Erzurum) |
|
Halfeti'li
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.01.2020
Mesajlar: 58 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc148194
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2020
1,249 defa indirildi / yazdırıldı
|
Borani yapılırken öncelikle, patates haşlanır, kabukları soyulur ve bir tepsiye doğranır.
Üzerine bol sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağı dökülür, sıcak olarak yenir.
Not: Erzurum Şehri ve çevresinde, patatesin birçok yemeği yapılmaktadır. Boranide bu patates yemeklerinden birisidir. Borani Selçuklu Türklerinin, Türk yemek kültürüne dâhil ettiği bir yemek şeklidir.
|
Patates Boranisi (Erzurum) |
|
safiye nalçacı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2020
Mesajlar: 40 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc151126
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2020
369 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı
1 kg. patates
250 gr. süzme yoğurt
1 yemek kaşığı tuz
150 gr. eritilmiş tereyağı
4-5 diş sarımsak
Kabukları soyulan ve yıkanmış olan patatesler bir tencerede tuzlu suda haşlanır.
Ezilecek kıvama gelinceye kadar haşlanmış olan patatesler önce küp şeklinde doğranır ve sonratekrar bıçakla daha ufak parçalara ayrılır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağı gezdirilerek sıcak olarak servise sunulur.
|
|