| 
 
 
 | 
Pastırmalı Yumurta | 
  | 
Baharat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2006 
Mesajlar: 124 Şehir: manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2778 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006 
4,035 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr pastırma
 
Kişi başına 2 yumurta
 
2 kaşık margarin (tereyağı tercih edilir)
 
 
Altı düz bir teflon tavaya hafifçe kızdırılmış yağ ve ortadan ikiye bölünmüş pastırma dilimleri konulur. Bir kaşık yardımıyla pastırmalar ateşte çevrilir. Pastırmalar hafifçe piştikten sonra yumurtalar bütün olarak pastırmaların üzerine kırılır. Ateşin altı iyice kısılır. Yumurta sarıları tam katılaşmadan kayısı kıvamına gelince yemeğin altı kapatılır. 
 
 
Not: Yemek sofraya oturulmadan az önce pişirilmelidir.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Yumurta | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115792 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2016 
2,124 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 dilim pastırma
 
2 adet yumurta
 
6 yemek kaşığı su
 
1 tatlı kaşığı yağ (katı veya sıvı)
 
 
Pastırma dilimleri tavaya dizilir. Üzerine su ve yağ gezdirilir.
 
Su buharlaşıncaya kadar pastırmalar çevrilerek pişirilir.
 
Yumurtalar pastırmaların üzerine gelecek şekilde kırılır.
 
Beyazı pişince servis edilir.
 
 
Not: Kullandığımız su ile pastırmaların kuruyup sertleşmesini engellemiş oluyoruz. Bu yöntemle daha lezzetli sucuklu yumurtalar da yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Yumurta | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146139 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2019 
921 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yumurta
 
2 orta boy kuru soğan
 
2 orta boy domates
 
250 gram pastırma
 
2 su bardağı su
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yarım su bardağı et suyu
 
1 yemek kaşığı sirke
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
 
Soğanları piyazlık doğrayın. Yarım yemek kaşığı tereyağında çevirin fakat iyice kavurmayın. Rengi dönerken ateşten alın ve yumurta sahanına yerleştirin.
 
İki domatesin kabuğunu soyup ikiye bölün ve dilimleyin. Sonra onları da soğanların üstüne döşeyin. Öte yandan pastırmayı 2 bardak su koyduğunuz bir sahanda orta ateşte öldürün.
 
Pastırmaları bir tabağa alın, suyunu dökün, kullanmayın. Sirke ile şekeri bir bardakta iyice çırpın, domatesli soğanın üzerinde gezdirerek boşaltın. Üstüne tuz ve karabiber serpin. Bunun üstüne de, ateşte pişirerek yumuşattığınız pastırmayı döşeyin. Ilık et suyunu da gezdirerek ilave edin.
 
Altı yumurta için kaşığın ucu ile sahanda altı yuva açın. Yemek zamanı gelince yuvaların içine yumurtaları kırın, sahanın kapağını kapatın, orta ateşte pişmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servise sunun.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Yumurta | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146140 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2019 
1,730 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet domates (arzuya göre)
 
100 gram pastırma
 
1 çay bardağı su
 
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Kristal kaya tuzu
 
Karabiber
 
 
Soğanları piyazlık, domatesleri ise küp küp doğrayın. Pastırma dilimlerini 3-4 parçaya bölün. (İsterseniz çemenini ayıklayabilirsiniz).
 
Genişçe bir tavaya tereyağını koyun ve kısık ateşte eritin. Üzerine soğanları ve pastırmaları koyup 2-3 dakika soteleyin. Domatesleri de ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin. Bir çay bardağı su ile sirkeyi karıştırıp tavaya ilave edin,  kapağını kapatıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca 3-5 dakika kadar pişirin.
 
Tavadaki malzemelerin üzerine tuz ve karabiber serpip, ortalarına dört tane küçük havuz açın. Buralara yumurtaları kırın ve tavanın kapağını kapatıp yumurtaların akları beyazlaşıncaya kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Yumurta | 
  | 
kefalet 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 30.07.2020 
Mesajlar: 3 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155807 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2021 
426 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 dilim çemensiz pastırma
 
4 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı su
 
 
Pastırma dilimlerini irice doğrayın.
 
Tavayı kızdırıp pastırmaları tavada biraz çevirin.
 
Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte pastırmaları birkaç dakika pişirerek yumuşatın.
 
Tereyağını ekleyip altını biraz açın.
 
Yağ kızında yumurtaları tavaya kırıp kapağını kapatın.
 
Kısık ateşte sevdiğiniz kıvama kadar pişirdiğiniz yumurtaları domates dilimleriyle birlikte servis edin.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Yumurta | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172343 
Gönderme Tarihi: 29.May.2023 
302 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
30 g tereyağı veya sadeyağ
 
120 g pastırma, çemenli veya çemensiz, ince dilimlenmiş 
 
50 ml su 
 
6 adet yumurta
 
¼ tatlı kaşığı tuz
 
 
Tavada yağı eritin. Pastırmaları tavaya dizin ve suyu ilave edin.
 
Pastırmalar suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kapağını örterek kaynatın. 
 
Pastırmaların aralarını açarak yumurtaları düzgün şekilde ortalarına kırın. 
 
Yumurtaların üstüne tuz serpin ve yine kapağını örtün.
 
Çok kısık ateşte yumurta akları beyazlaşıncaya kadar pişirin ve servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |