| 
 
 
 | 
Pastırmalı Yumurta | 
  | 
Baharat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2006 
Mesajlar: 124 Şehir: manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2778 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006 
4,035 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr pastırma
 
Kişi başına 2 yumurta
 
2 kaşık margarin (tereyağı tercih edilir)
 
 
Altı düz bir teflon tavaya hafifçe kızdırılmış yağ ve ortadan ikiye bölünmüş pastırma dilimleri konulur. Bir kaşık yardımıyla pastırmalar ateşte çevrilir. Pastırmalar hafifçe piştikten sonra yumurtalar bütün olarak pastırmaların üzerine kırılır. Ateşin altı iyice kısılır. Yumurta sarıları tam katılaşmadan kayısı kıvamına gelince yemeğin altı kapatılır. 
 
 
Not: Yemek sofraya oturulmadan az önce pişirilmelidir.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Yumurta | 
  | 
durbaba 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.09.2006 
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9474 
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2006 
3,534 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bunun için 200-250 gram kadar, tütünlük veya kuşgömü yerinden, ince dilimler halinde kestirilerek alınır. Sonra evde, o pastırmalar, 2-3 parçaya daha ayrılır, iki kulplu yassı bir kaba iki âdet büyükçe beyaz soğan çentilerek doğranır. 100 gram tereyağı ile orta dereceli ateşte karıştırılarak öldürülür. Kabın içine düzgün şekilde yayılan soğanların üstüne pastırmalar dizilir. Orta dereceli ateşte, karıştırılarak 5 dakika kadar pişirilir. Sonra bu karışımın üstüne bir su bardağı sıcak bu dökülerek kapak kapatılır hafif ateşte, pastırmalar yumuşayıp suyunu çekinceye kadar beklenir. on oiarak da yumurtalar düzgün biçimde kırılır, tekrar kapak kapatılarak, yumurtaların sarıları katılmadan, ancak akları beyazlamncaya kadar, kontrol edilerek pişirilir.
  
 | 
Pastırmalı Yumurta | 
  | 
TUBA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2005 
Mesajlar: 153
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10547 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2006 
3,273 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Dört baş büyük soğan küçük küçük doğranır. 60 gr tereyağıyla birlikte tavaya konur. Tahta bir kaşıkla karıştırarak soğan iyice kavrulur. Soğanların üzerine 150 gr doğranmış pastırma yerleştirilir. Bir kepçe sıcak su veya et suyu katıp, bu suyu çekinceye kadar orta ateşte pişirilir. Pastırma ve soğan piştikten sonra, yumurta kırmak için çatalla altı yuva açılır, yumurtalar bu yuvalara kırılır ve hafif ateşte pişirilir. Yumurtaların akı pişince, ateşten alınır ve yumurtaların üzerine tuz ve karabiber serpilir. Spatula yardımıyla servis yapılır.
  
 | 
Pastırmalı Yumurta | 
  | 
k&a 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.05.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36254 
Gönderme Tarihi: 07.May.2009 
3,218 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
250 gr. pastırma
 
2 kaşık margarin
 
6 adet yumurta.
 
 
Tavaya koyulan yağ eritilir. Pastırmalar üzerine yerleştirilir. Ateşte tek tarafları pişince ters çevrilir. Yumurtalar üzerine bütün olarak kırılır. Kapağı kapatılarak kısık ateşe alınır. Sarıları pişmeden altı söndürülür.
  
 | 
PASTIRMALI YUMURTA | 
  | 
şiar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.10.2010 
Mesajlar: 32 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56977 
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2010 
3,044 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gerek makine ile yahut bıçakla ince kesilmiş pastırmaları sahana yerleştirdikten sonra tereyağını yoksa sade yağını da katarak aralarına yumurtaları kırmalı ve pişirip sıcak sıcak yemelidir.
  
 | 
PASTIRMALI YUMURTA | 
  | 
devlet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2008 
Mesajlar: 24 Şehir: Afyon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23376 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2008 
3,022 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
6 yumurta
 
2 orta boy soğan
 
2 iri domates
 
250 gr pastırma
 
1 1/2 bardak su
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
tuz
 
karabiber
 
1,5 bardak et suyu 
 
1 yemek kaşığı sirke
 
1 çay kasığı şeker
 
 
Yapılışı:
 
1/2 yemek kaşığı yağda, çok ince doğranmış soğanları renk almayacak şekilde öldürün. Derince bir kabın en altına soğanları dizin. Kabuğu soyulmuş, dilimlenmiş domatesleri soğanların üzerine yerleştirin. Pastırmaların çemenlerini temizleyin, içinde bir buçuk bardak su olan bir kaba koyup 5 dakika ağır ateşte kaynatın ve sonra süzün. Bir kapta şeker ve sirkeyi çırparak karıştırın ve soğan, domateslerin üzerine gezdirin. Tuz ve karabiberini koyun. Pastırma dilimlerini üzerine yerleştirin. Ilık et suyunu üzerine dökün. Kaşığın ucuyla, içlerine yumurtaları kırmak üzere 6 boşluk açın. Yumurtaları bu boşluklara gelecek şekilde kırın. Üzeri kapalı olarak hafif ateşte yumurta akları pişinceye kadar tutun. Servise hazırlayın.
  
 | 
PASTIRMALI YUMURTA | 
  | 
nesrinateş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.12.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20194 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2007 
2,872 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram pastırma
 
4 yumurta
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
 
Pastırmaları doğrayınız. Büyükçe bir tavaya doğranmış pastırmaları dilimlerini diziniz. 2 Çorba kaşığı sıvı yağ ilave edip hafif hararetli ısıda ağzı kapalı olarak 6-7 dakika pişiriniz. Yumurtalar için yuva açıp her birine bir yumurta kırınız. Üzerine biraz tuz serpip kapağını örterek aklar sertleşinceye kadar pişiriniz.
  
 | 
PASTIRMALI YUMURTA | 
  | 
ziver47 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2007 
Mesajlar: 52 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19076 
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2007 
2,850 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme : 
 
250 gr. pastırma,
 
1 kaşık yağ, 
 
5 yumurta.
 
 
Yapılışı:
 
1-  Yağı bir tavaya koyup içerisine dilimlere ayrılmış pastırmaları koyunuz.
 
2-  Tavayı ateşin üzerine koyup 3-5 dakika pastırmaları kızartınız.
 
3-  Sonra tavaya ara ara yumurtaları kırıp yağda yumurta gibi pişiriniz.
 
4-  Ateşten alıp sıcakken servis yapınız.
  
 | 
PASTIRMALI YUMURTA | 
  | 
eksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2011 
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61240 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2011 
2,814 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yumurta
 
400 gram soğan (4 adet)
 
80 gram tereyağı (dört çorba kaşığı)
 
125 gram pastırma
 
yarım kahve fincanı su
 
tuz
 
 
Bir tavaya tereyağı ve yarım ay şeklinde doğranmış soğanları koyarak, hafif ölünceye kadar, on dakika kadar kavurunuz. Biraz tuz ilâve edip, soğanı tavaya yayınız. Üzerine pastırmayı döşeyip, su koyarak, üzerini kapakla örtünüz. Soğanlar suyunu çekinceye kadar az hararetli ateşte, on dakika kadar pişiriniz. Sonra, çatalla yumurtalara yuva açınız. Yumurtaları buralara kırarak, yine kapatıp, dört dakika pişiriniz ve servis yapınız.
  
 | 
Pastırmalı Yumurta | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70898 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2011 
2,437 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 yumurta
 
150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı
 
250 gr pastırma (ince dilimlenmiş)
 
2 büyük domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek küçük kuşbaşı doğranmış)
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
 
Tereyağı orta boy bir sahanda, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca pastırma dilimlerini koyup, arasıra çevirerek 2 dakika pişiriniz. Domates, tuz ve biberi ekleyip, arasıra karıştırarak 2-3 dakika daha, domatesler hafifçe suyunu çekene kadar pişirdikten sonra, bir kaşıkla sahanda yumurtaları alacak büyüklükte 8 yuva yapınız. Yumurtaları yuvalara kırıp, 3-4 dakika pişirdikten sonra, sahanı ateşten alarak, servis ediniz.
  
 | 
PASTIRMALI YUMURTA | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80722 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2012 
2,280 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram çok ince kesilmiş
 
2 kahve fincanı su
 
pastırma 8 adet yumurta
 
 
1) Yumurtayı pişireceğiniz sahana veya küçük bir tepsiye pastırmayı yayınız.
 
2) Suyu koyunuz. Ağzını kapatıp suyun yarısı çekinceye kadar 3-4 dakika kaynatınız.
 
3) Sonra yumurtaları muntazam kırıp, ağzı kapalı olarak beyazları hafif pişinceye kadar 3-4 dakika pişirip, servis yapınız.
 
 
Not: Gerek pastırma, gerek sucukta yeterli derecede yağ vardır. Su ile kaynayınca hem yumuşar, hem yağını dışarı verir ve hafif olur.
  
 | 
Pastırmalı Yumurta | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115792 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2016 
2,124 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 dilim pastırma
 
2 adet yumurta
 
6 yemek kaşığı su
 
1 tatlı kaşığı yağ (katı veya sıvı)
 
 
Pastırma dilimleri tavaya dizilir. Üzerine su ve yağ gezdirilir.
 
Su buharlaşıncaya kadar pastırmalar çevrilerek pişirilir.
 
Yumurtalar pastırmaların üzerine gelecek şekilde kırılır.
 
Beyazı pişince servis edilir.
 
 
Not: Kullandığımız su ile pastırmaların kuruyup sertleşmesini engellemiş oluyoruz. Bu yöntemle daha lezzetli sucuklu yumurtalar da yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Yumurta | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146140 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2019 
1,730 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet domates (arzuya göre)
 
100 gram pastırma
 
1 çay bardağı su
 
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Kristal kaya tuzu
 
Karabiber
 
 
Soğanları piyazlık, domatesleri ise küp küp doğrayın. Pastırma dilimlerini 3-4 parçaya bölün. (İsterseniz çemenini ayıklayabilirsiniz).
 
Genişçe bir tavaya tereyağını koyun ve kısık ateşte eritin. Üzerine soğanları ve pastırmaları koyup 2-3 dakika soteleyin. Domatesleri de ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin. Bir çay bardağı su ile sirkeyi karıştırıp tavaya ilave edin,  kapağını kapatıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca 3-5 dakika kadar pişirin.
 
Tavadaki malzemelerin üzerine tuz ve karabiber serpip, ortalarına dört tane küçük havuz açın. Buralara yumurtaları kırın ve tavanın kapağını kapatıp yumurtaların akları beyazlaşıncaya kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Yumurta | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146139 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2019 
921 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yumurta
 
2 orta boy kuru soğan
 
2 orta boy domates
 
250 gram pastırma
 
2 su bardağı su
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yarım su bardağı et suyu
 
1 yemek kaşığı sirke
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
 
Soğanları piyazlık doğrayın. Yarım yemek kaşığı tereyağında çevirin fakat iyice kavurmayın. Rengi dönerken ateşten alın ve yumurta sahanına yerleştirin.
 
İki domatesin kabuğunu soyup ikiye bölün ve dilimleyin. Sonra onları da soğanların üstüne döşeyin. Öte yandan pastırmayı 2 bardak su koyduğunuz bir sahanda orta ateşte öldürün.
 
Pastırmaları bir tabağa alın, suyunu dökün, kullanmayın. Sirke ile şekeri bir bardakta iyice çırpın, domatesli soğanın üzerinde gezdirerek boşaltın. Üstüne tuz ve karabiber serpin. Bunun üstüne de, ateşte pişirerek yumuşattığınız pastırmayı döşeyin. Ilık et suyunu da gezdirerek ilave edin.
 
Altı yumurta için kaşığın ucu ile sahanda altı yuva açın. Yemek zamanı gelince yuvaların içine yumurtaları kırın, sahanın kapağını kapatın, orta ateşte pişmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servise sunun.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Yumurta | 
  | 
kefalet 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 30.07.2020 
Mesajlar: 3 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155807 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2021 
426 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 dilim çemensiz pastırma
 
4 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı su
 
 
Pastırma dilimlerini irice doğrayın.
 
Tavayı kızdırıp pastırmaları tavada biraz çevirin.
 
Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte pastırmaları birkaç dakika pişirerek yumuşatın.
 
Tereyağını ekleyip altını biraz açın.
 
Yağ kızında yumurtaları tavaya kırıp kapağını kapatın.
 
Kısık ateşte sevdiğiniz kıvama kadar pişirdiğiniz yumurtaları domates dilimleriyle birlikte servis edin.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Yumurta | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172343 
Gönderme Tarihi: 29.May.2023 
302 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
30 g tereyağı veya sadeyağ
 
120 g pastırma, çemenli veya çemensiz, ince dilimlenmiş 
 
50 ml su 
 
6 adet yumurta
 
¼ tatlı kaşığı tuz
 
 
Tavada yağı eritin. Pastırmaları tavaya dizin ve suyu ilave edin.
 
Pastırmalar suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kapağını örterek kaynatın. 
 
Pastırmaların aralarını açarak yumurtaları düzgün şekilde ortalarına kırın. 
 
Yumurtaların üstüne tuz serpin ve yine kapağını örtün.
 
Çok kısık ateşte yumurta akları beyazlaşıncaya kadar pişirin ve servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |