| 
 
 
 | 
Pastırmalı Tavuk | 
  | 
Ankara'lı Mubi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.02.2011 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61641 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2011 
2,226 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 dilim tavuk bonfile
 
250 gr yoğurt
 
150 ml. krema
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 adet doğranmış domates
 
20 gr tereyağı
 
1 adet tavuk bulyon
 
125 gr. kaşar peyniri
 
50 gr. pastırma
 
20 gr. salça
 
Soya sos
 
Taze fesleğen
 
Karabiber
 
 
Sarımsağı soyup ezin. Yoğurt, krema ve sarımsağı bir tutam tuz ilavesiyle çırpın, tavuk bonfileleri marinata bulayın. Üstünü streç folyo ile kapatıp buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın.
 
Bonfileleri ikiye ayırmadan cep gibi açın. Arasına 2 dilim kaşar ve 1 dilim pastırma yerleştirip kürdanla tutturun. Tavaya tereyağı koyup tavukların her iki yüzünü de kızartın ve fırın kabına dizin. Kalan sarımsağı soyup dilimleyin. Taze fesleğen yapraklarını incecik kıyın, ikisini salçayla karıştırın. Doğranmış domates, soya sos, bulyon ve karabiberi ilave edin. Tavukların üstüne döküp 200°C'de ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin.
  
 | 
Pastırmalı Tavuk | 
  | 
baldamlası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.12.2011 
Mesajlar: 47 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70883 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2011 
1,898 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 dilim hindi pastırma
 
4 dilim ince dövülmüş tavuk eti
 
8 dal dereotu
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz, karabiber
 
 
İki dilim hindi pastırmanın üzerine bir dilim tavuk eti ve iki dal dereotu koyun. Tuz ve karabiberini ayarlayıp rulo yapın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın ve eritilmiş tereyağında kızartın. Ruloları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
  
 | 
Pastırmalı Tavuk | 
  | 
saniyem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.08.2011 
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66420 
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2011 
1,788 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet tavuk göğsü
 
100 gr. pastırma
 
3 çorba kaşığı margarin
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Tuz
 
 
Tavukları havan yardımıyla dövüp, inceltin. Üzerine tuz serpin. Pastırma dilimlerini tavuk göğüslerinin üzerine koyup, rulo biçiminde sarın. Açılmaması için iple bağlayın. Margarin ve sıvıyağı tavada kızdırın, tavuğu kızartın. İpi çıkartıp, dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
Fırında Pastırmalı Tavuk | 
  | 
turhallı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.08.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136264 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2018 
865 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.electrolux.com
 
 
1 tavuk 
 
Tuz 
 
Karabiber 
 
1 yemek kaşığı un
 
50 gr sade tereyağı
 
1000 ml tavuk suyu
 
4 yemek kaşığı soya sosu
 
1/2 demet maydanoz
 
1 tutam kekik 
 
150 gr dilimlenmiş pastırma
 
250 gr temizlenmiş ve dördebölünmüş kestane mantarı 
 
12 arpacık soğanı, kabukları soyulmuş
 
2 diş sarımsak, soyulmuş ve dövülmüş 
 
 
Tavuğu temizleyin, tuz ve karabiberle terbiye edip üzerine bir tutam un serpin. 
 
Sade yağı bir rosto kabında kızdırın ve tavuğun her tarafını kızartın. Tavuk suyunu ve soya sosunu koyarak kaynatın. 
 
Maydanozu, kekiği, dilimlenmiş pastırmayı, mantarları, arpacık soğanlarını ve sarımsağı ekleyin. 
 
Tekrar kaynatın, üzerine bir kapak örtüp cihaza verin. 
 
Fırında 55 dakika pişirin.
  
 | 
Pastırmalı Tavuk | 
  | 
altın şeftali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2014 
Mesajlar: 51 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143188 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2019 
691 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 tatlı kaşığı bal
 
20-25 dilim pastırma
 
9 adet hurma
 
4 çorba kaşığı sıvı yağ
 
7 çorba kaşığı soya sosu
 
4-5 parça tavuk göğsü
 
 
Tavukları zar büyüklüğünde doğrayın. Pastırmaları ve çekirdeği çıkarılmış hurmaları da tavuklarla aynı sayıda olacak şekilde doğrayın.
 
Başka bir yerde soya sosunu, balı, pastırmanın çemenini, çemen eriyene kadar iyice karıştırın. Tüm malzemeyi bu sosun içine ekleyerek bir süre dinlendirin.
 
Malzemelerin hepsini sırayla şişlere dizerek ızgarada pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |