www.sefabdullahusta.com
 
 
1 paket erişte
 
200 gram pastırma
 
3-4 diş sarımsak
 
1 adet domates
 
Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
 
50 gram margarin
 
Tuz
 
Kırmızı pul biber
 
Erişteleri haşlamak istersek:
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı tuz
 
 
Erişteleri, içinde 1 çorba kaşığı sıvıyağ ve 1 çorba kaşığı tuz olan kaynar suda haşlayalım. Kavurabilirsiniz de.
 
Pastırmaları da erişteler gibi kıydıktan sonra, margarin yağında kavuralım. İçine kıydığımız sarımsakları ve yeterince kırmızı pul biberi atıp, kavuralım.
 
Büyükçe bir domatesin kabuklarını soyup ufak kestikten sonra, kavurduğumuz pastırmalara ilave edip, biraz daha pişirelim.
 
Haşlanmış olan eriştelerin suyunu süzüp, hazırladığımız pastırmalı karışımla karıştırıp, fırına
 
dayanıklı bir tepsiye dökelim. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip, üzeri renk alıncaya kadar fırınladıktan sonra, sıcak sıcak servis yapalım.
 
 
 
  
 |