| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pastırmalı Erişte | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166629 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2022 
320 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
1 paket erişte
 
200 gram pastırma
 
3-4 diş sarımsak
 
1 adet domates
 
Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
 
50 gram margarin
 
Tuz
 
Kırmızı pul biber
 
Erişteleri haşlamak istersek:
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı tuz
 
 
Erişteleri, içinde 1 çorba kaşığı sıvıyağ ve 1 çorba kaşığı tuz olan kaynar suda haşlayalım. Kavurabilirsiniz de.
 
Pastırmaları da erişteler gibi kıydıktan sonra, margarin yağında kavuralım. İçine kıydığımız sarımsakları ve yeterince kırmızı pul biberi atıp, kavuralım.
 
Büyükçe bir domatesin kabuklarını soyup ufak kestikten sonra, kavurduğumuz pastırmalara ilave edip, biraz daha pişirelim.
 
Haşlanmış olan eriştelerin suyunu süzüp, hazırladığımız pastırmalı karışımla karıştırıp, fırına
 
dayanıklı bir tepsiye dökelim. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip, üzeri renk alıncaya kadar fırınladıktan sonra, sıcak sıcak servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
 
Pastırmalı Erişte | 
 
  | 
piyes 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.12.2009 
Mesajlar: 23 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44983 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2009 
1,995 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/2 kg. un
 
2 adet yumurta
 
1/2 bardak su veya süt
 
6 ince dilim pastırma
 
2 kaşık katı yağ
 
1 kaşık salça veya 2 adet domates
 
Yeterince tuz, biber
 
 
YAPILIŞI:
 
Unu, hamur tahtasında eleyip, ortasını genişçe açınız. Ortasına 2 adet yumurtayı, tuzu, su veya sütü koyup katı bir hamur yapıp iyice yoğurunuz. Hamurun gözenekleri olmamasına dikkat ediniz.
 
Elde ettiğiniz hamuru yaş bez altında yarım saat bekletiniz. Kuruyan hamurları, ikiye bölüp, un dökerek üst üste koyunuz. Yapışmamasını sağlayacaktır. Keskin bi bıçak ve tahta bir cetvelle eriştelerimizi kesebiliriz artık Erişteleri 15 cm. boyunda 5-6 mm. eninde kesmeniz tavsiye ederim.
 
Genellikle bizde 6-7 cm boyunca kesilir. Hazırladığımız bu erişteleri kaynayan tuzlu suyun içine atarak haşlarız. Yapışmaması için kaynama suyuna bir çay kaşığı zeytinyağı katarız. Pişen erişteleri bir başka tencereye alırız.
 
Bir tavada, çok ince doğ ranmış pastırmaları yağda yumuşatır, üzerine sulandırılmış salça veya doğranmış domates ilave edip, bir iki çeviririz. Hazırladığımız bu sosu eriştenin üzerine döker, tahta kaşıkla her tarafına, nüfus etmesi için çeviririz. İnce doğranmış maydanozla süsler, sıcak sıcak servis yaparız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pastırmalı Erişte Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |