| 
 | 
| Paşa Pilavı (Bolu) | 
|  | Yörem Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.11.2006
 Mesajlar: 245
 Şehir: Mersin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc9053 Gönderme Tarihi: 27.Kas.2006
 3,482 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 sarı patates
 1 demet taze soğan
 4 yeşil sivri biber
 2 yumurta
 1 limon
 Yarım demet maydanoz
 1 kahve fincanı zeytinyağı
 Tuz
 
 1. Patatesleri yıkayıp haşlayın. Ilınınca kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Derin ve geniş bir kaseye alın. Yumurtaları katı kıvamda haşlayın.
 2. Limonun suyunu sıkıp tuz ve zeytinyağıyla çırpın. Patateslerin üzerine gezdirip 1-2 kez karıştırın. Maydanozu kıyın, biberleri ince ince doğrayın.
 3. Patatesleri salata tabağına alın. Taze soğanları ince ince doğrayıp patateslerin üzerine yayın. Yumurtaları soyup halka halka dilimleyin ve salatanın üzerine dizin. Kıyılmış maydanoz serpip sivri biberlerle süsleyin. Kasede kalan zeytinyağlı sosu üzerine gezdirip servis yapın.
 
 
   Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.05.2023
 
 
 | 
| Paşa Pilavı (Bolu) | 
|  | acara Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.07.2005
 Mesajlar: 143
 Şehir: Mordoğan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc40130 Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2009
 2,921 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Bolu Valiliği
 
 Haşlanmış patateslerin kabukları soyulur ve doğranır. İçine 1-2 adet haşlanmış yumurta ve soğan doğranır. Maydanoz, karabiber, kırmızı pul biber, yağ ve limon ilavesiyle karıştırılır ve servis yapılır.
 
 
 | 
| Paşa Pilavı | 
|  | yaren Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 29.02.2008
 Mesajlar: 45
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc73926 Gönderme Tarihi: 21.Mar.2012
 2,269 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 adet patates
 1 demet Taze soğan
 4 adet Yeşil sivri biber
 2 adet Yumurta
 1 adet Limon
 1/2 demet Maydanoz
 Tuz
 Zeytinyağı
 
 Kaynatılmış patatesler soyulur. Kuşbaşı doğranır. Dibi yuvarlak genişce bir kaba konur. Diğer yandan limon sıkılır. Suyu bir kapta tuz ve zeytinyağıyla çırpılır. Sıcak haldeki patateslerin üzerine gezdirilir. Bir iki sefer karıştırılır. Zeytinyağını iyice emen patatesler bir kayık tabağına yayılır. Üzerine piyazlık doğranmış soğanlar serilir. Daha sonra lop yumurtalar, halka halka kesilerek üstüne konur. Hepsinin üstüne çok ince kıyılmış maydanozlar serpiştirilir. Çok ince kıyılmış yeşil sivri biberlerle süslenir. Artan zeytinyağı üzerine dökülür. Sıcakdan çıkınca ferahlatıcı lezzetli bir yemektir.
 
 Not: Bolu kaplıcalarının orijinal bir yemeğidir. Pilav deyince akla bulgur ya da pirinç gelir. Fakat bu doyurucu yemek bir tür patates salatasıdır.
 
 
 | 
| Paşa Pilavı (Bolu) | 
|  | tunç Aşçı
 
  
 Kayıt: 26.11.2019
 Mesajlar: 19
 Şehir: Muğla
 | Kısa URL: https://ml.md/lc147048 Gönderme Tarihi: 29.Kas.2019
 565 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 adet patates
 1 adet soğan
 2 adet haşlanmış yumurta
 Zeytinyağı
 Maydanoz
 Tuz
 Limon
 Karabiber
 Pul biber
 
 Patatesleri haşlayın.
 Daha sonra kabuklarını soyup iri olarak küp şeklinde doğrayın.
 Soğanı piyazlık dilimleyerek tuzla acısını alın.
 Haşlanmış yumurta ve maydanozu da ekleyin.
 Üzerine limon, tuz, zeytinyağı, karabiber ve pul biberi de ekleyip karıştırın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |