Kayseri Büyükşehir Belediyesi
175 gr kıyma
3 domates
1/4 maydanoz
3 diş sarımsak
2.5 su bardağı un
2 yumurta
2 çay bardağı zeytinyağı
200 gr tereyağı
2.5 çay bardağı su
1.5 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Yumurta, su ve tuzu karıştırın ve içerisine unu azar azar ekleyerek pütürsüz sert bir hamur elde edene kadar yoğurup 30 dakika dinlendirin.
Kıymayı tereyağında kavurun, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ilave ederek karıştırıp altını kapatın.
8 bezeye ayırdığın hamuru açın ve 4 cmlik şeritler kesin.
İçine hazırlanan içten koyup muska şeklinde katlayın.
Zeytinyağını kızdırıp mantının üzerine dökün ve 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Rendelenen domatesleri tereyağında tuz ve karabiberle pişirin.
Fırından çıkan mantıya sosu döküp, sarımsaklı yoğurtla servis edin.
|