| 
 
 
 | 
Paşa Mantısı (Kayseri) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117167 
Gönderme Tarihi: 27.May.2016 
1,631 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kayseri Ticaret Odası
 
 
Yarım çay bardağı limon suyu
 
Yarım çay bardağı sulu yoğurt
 
1 çay bardağı süt
 
2 yumurta
 
Yeteri kadar un
 
200 gr 2 kere çekilmiş yağsız koyun kıyması
 
Cırgalan kırmızı toz biber
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
4 su bardağı sıcak et suyu
 
Salça
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
 
Yoğurt, sarımsak, limon suyu, süt, yumurta ve yeteri kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
 
Hamuru 10 bezeye ayırın. Baklava yufkası inceliğinde açın. 
 
Yufkaları 4'er cm'lik şeritlere kesin. Kıyma tuz, kırmızı toz biberi bir kapta karıştırıp hamurlara paylaştırın. Hamurların iki başını büküp gül şekli verin. Fırın tepsisini yağlayıp mantıları dizin. Mantıların üzerine sıvıyağ veya tereyağı sürün.
 
Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak et suyu, salça ve kırmızı toz biberi karıştırıp pişmiş mantıların üzerine gezdirerek dökün. Fırında bir süre daha pişirin. Fırından alıp tabaklara paylaştırın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapın.
  
 | 
Paşa Mantısı (Kayseri) | 
  | 
patavat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.02.2020 
Mesajlar: 37 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148772 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2020 
665 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi
 
 
175 gr kıyma
 
3 domates
 
1/4 maydanoz
 
3 diş sarımsak
 
2.5 su bardağı un
 
2 yumurta
 
2 çay bardağı zeytinyağı
 
200 gr tereyağı
 
2.5 çay bardağı su
 
1.5 su bardağı yoğurt
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 çay kaşığı tuz
 
 
Yumurta, su ve tuzu karıştırın ve içerisine unu azar azar ekleyerek pütürsüz sert bir hamur elde edene kadar yoğurup 30 dakika dinlendirin.
 
Kıymayı tereyağında kavurun, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ilave ederek karıştırıp altını kapatın.
 
8 bezeye ayırdığın hamuru açın ve 4 cmlik şeritler kesin.
 
İçine hazırlanan içten koyup muska şeklinde katlayın.
 
Zeytinyağını kızdırıp mantının üzerine dökün ve 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
 
Rendelenen domatesleri tereyağında tuz ve karabiberle pişirin.
 
Fırından çıkan mantıya sosu döküp, sarımsaklı yoğurtla servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |