|
Papara Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101074
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2014
5,237 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 soğan
750 gr. bayat ekmek
Tuz
Kırmızı pul biber
250 gr. margarin
1 kaşık salça
İnce kıyılmış soğanı kızgın yağda soteleyin. Tuz ve biberi ekleyin. 5 dakika kaynatın. Bayat ekmekleri küçük olarak servis tabağının içine doğrayın. Çorbayı üzerine dökün.
|
Papara |
|
Gülendam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc2767
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
3,196 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 baş soğan
750 gr bayat ekmek
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
250 gr margarin
1 yemek kaşığı salça
Margarini kısık ateşin üzerinde erimeye bırakın daha sonra ince ince kıyılmış olan soğanımızı margarinin üzerine atın ve soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırın. Tuz ve biberi ekleyerek 5 dakika yüksek ateşte kaynamasını bekleyin. Bayat ekmekleri küçük küçük servis tabağının içine doğradıktan sonra hazırlamış olduğumuz çorbamızı üzerinde gezdirin.
|
Papara |
|
Sermin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2005
Mesajlar: 44 Şehir: Çeşme/İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc458
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2005
2,800 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg. et suyu
1 adet bayat ekmek
1 iri soğan
4 kaşık tereyağı
3 yumurta sarısı
kırmızı biber
tuz
Lokma lokma doğranmış ekmek dilimlerini bir tepsiye yerleştirin. 2 kaşık tereyağı koyduğunuz bir tavada ince kıyılmış soğanı 4 dakika çevirin. Sonra et suyuna atıp kaynamaya bırakın. Et suyunun 1 bardağını ayırıp, kalanın soğanlar iyice ölünce ekemeklerin üzerine gezdirerek dökün, 3 yumurta sarısını iyice çırparak ayırdığınız et suyuna katın va ekemeklrin üzerine gezdirin. En son 2 kaşık kızgın tereyağına katacağınız kırmızı biberi üzerine dökerek sofraya getirin.
ML® Nohutlu Papara için tıklayın
|
PAPARA |
|
sengül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2007
Mesajlar: 40 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc17748
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2007
2,279 defa indirildi / yazdırıldı
|
-2 adet bayat ekmek
-2 adet kuru soğan
-Yarım paket tereyağı
-2 adet yumurta
-6-7 su bardağı et suyu
-Tuz, pul biber
Ekmekler küp şeklinde doğranır, bir tepsiye yerleştirilir. Tereyağının yarısı ile ince kıyılmış soğan kavrulur. Ekmeklerin üzerine gezdirilir. Daha sonra et suyu 1 bardak ayrılır kalan kısmı da gezdirilir. Tuz serpilir. 1 su bardağı et suyu ve yumurta çırpılır ekmeklerin üzerine dökülür. Tepsi önceden ısıtılmış 190 derece fırına sürülür. 20-25 dakika pişirilir. En son kalan tereyağı ve pul biber yakılır, üzerine dökülür. Sıcak olarak sofraya getirilir.
|
PAPARA |
|
Buğday Hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Kerkük |
Kısa URL: https://ml.md/lc52432
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2010
2,098 defa indirildi / yazdırıldı
|
Paparalık ince simitleri kırıp, kenarlı tirit kabına düzgünce 2-3 kat döşeyiniz. Diğer tarafta kaynamakta olan suyu iyice çekip doyuncaya kadar kıvılcımlı kül üstünde bırakınız. O anda bir kuşhanede 2 kaşık tereyağında 1 - 2 çentilmiş soğan kavurup üstüne gezdiriniz. Ya da bunun yerine tuzsuz tereyağı parçaları serpiştirip biberli yağ gezdirip sıcak sıcak servis yapınız.
Not: Tiridin bir miktar suyu ile 3 yumurta sarısını iyice karıştırıp tiridin üzerine geçirdikten sonra Biberli Yağ gezdirilirse daha iyi olur. Simitleri ya da kuru ekmeği yukarıdaki tarzda yapıp suyu çekmeye bırakınız. İki üç kaşık sadeyağda çentilmiş soğan kavurup üstüne döküp baharat ekilirse o da hoş olur.
|
Papara |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc67826
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2011
1,984 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 soğan
750 gr bayat ekmek
250 gr margarin
1 yemek kaşığı salça
birer tatlı kaşığı tuz
kırmızı pul biber
Margarini kısık ateşin üzerinde erimeye bırakın daha sonra ince ince kıyılmış olan soğanımızı margarinin üzerine atın ve soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırın. Tuz ve biberi ekleyerek 5 dakika yüksek ateşte kaynamasını bekleyin. Bayat ekmekleri küçük küçük servis tabağının içine doğradıktan sonra hazırlamış olduğumuz çorbamızı üzerinde gezdirin.
|
Papara |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc90228
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2013
1,929 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
4 dilim bayat ekmek
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı ve karabiber
3 çorba kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
4 su bardağı su
Tereyağı tavada eritildikten sonra içine piyazlık boyda doğranan soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra salça ve baharatlar eklenip suyla beraber kaynamaya bırakılır. Tepsiye kuşbaşı olarak kesilen ekmeklerin üzerine, pişirilen sos dökülüp bütün ekmeklerin ıslanması sağlanır. Arzuya göre; üzerine sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt dökülerek servis yapılır.
|
Papara |
|
Mehmet Öney
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Yenimahalle Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71813
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2012
1,892 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tane bayat ekmek
250 gr kıyma
3 adet yumurta
1 adet soğan
1 kaşık salça
Ekmek tepsiye küçük küçük doğranır.Tavaya yağ konulur, doğranan soğan kavrulur. Kıyma konur, pişirilir. Salça da eklenir, suyla hepsi pişirildikten sonra yumurtalar kırılır, karıştırılır, ekmeklerin üzerine dökülür, dilerseniz sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 11.09.2024
|
Papara |
|
şule erdemir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.03.2013
Mesajlar: 33 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc87978
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2013
1,810 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ahmet Kuddusi YİĞİTOĞLU
Kuru ekmek
Domates
Biber
Et suyu
Soğan
Tuz
Ekmekler kuşbaşı yapılarak tepsiye konur domates biber soğan doğranarak et suyuyla pişirilir tuzu atıldıktan sonra sıcak olarak önceden tepsiye koyduğumuz bayat ekmeğin üzerine dökülür afiyetle yenir
|
Papara |
|
selma n
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2013
Mesajlar: 40 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc93037
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2013
1,799 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet bayat ekmek
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı su
Tuz
100 gr. tulum peyniri
Halka halka doğranmış soğanı tereyağında kavurup suyunu ekleyin ve kaynatın. Üzerine ufalanmış tulum peynirini serpiştirin. Bayat ekmeği çukur bir kaba kuşbaşı doğrayın. Soğanlı peynirli karışım biraz ılınınca ekmeklerin üzerine dökün.
|
Papara |
|
yalvaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.05.2014
Mesajlar: 72 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc98506
Gönderme Tarihi: 25.May.2014
1,754 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kırmızı kuru soğan
50 gr margarin
1 adet domates
3 dal maydanoz
50 gr tulum peyniri
3 dilim bayat ekmek
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığının ucuyla karabiber
Soğanı ince doğrayıp margarinde kavurun. Doğranmış domatesi ilave edin ve sos kıvamında pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Bayat ekmekleri ekleyip pişirmeye devam edin. Tulum peyniri üzerine rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.
|
Papara |
|
yeni mesaj
Aşçı
Kayıt: 03.03.2017
Mesajlar: 19 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc123568
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2017
832 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bayat ekmekler, çukur bir kaba kuşbaşı doğranır. Halka halka doğranmış soğan, tereyağı veya zeytinyağında kavrulur.
Ardından tuz ve su eklenip kaynatılır. Üzerine tulum peyniri dökülür. Bir süre ılımaya bırakıldıktan sonra çukur kaptaki ekmeklerin üzerine dökülür.
|
Papara |
|
fikret ulus
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc136714
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2018
753 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.ekmekissendikasi.org.tr
Bayat ekmekler, çukur bir kaba kuşbaşı doğranır. Halka halka doğranmış soğan, tereyağı veya zeytinyağında kavrulur. Ardından tuz ve su eklenip kaynatılır. Üzerine tulum peyniri dökülür. Bir süre ılımaya bırakıldıktan sonra çukur kaptaki ekmeklerin üzerine dökülür.
|
Papara |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161972
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2021
330 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kırmızı soğan
50 gr tereyağı
1 domates
2 ya da 3 dal maydanoz
50 gr tulum peyniri
Yarım diş sarımsak
2 ya da 3 dilim bayat ekmek
Tuz
Karabiber
Soğanı ince doğrayıp tereyağında kavurun. Doğranmış domatesi ilave edin ve sos kıvamında pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Bayat ekmekleri ekleyip pişirmeye devam edin. Tulum peyniri üzerine rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.
|
|