Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Mücver Tarifleri > Papara (14 adet - 304,022 defa bakıldı)

Papara


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Keşkek Tarifleri
Kumpir Tarifleri
Mücver Tarifleri
Tirit Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Papara Çorbası

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc101074
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2014
5,237 defa indirildi / yazdırıldı




1 soğan
750 gr. bayat ekmek
Tuz
Kırmızı pul biber
250 gr. margarin
1 kaşık salça

İnce kıyılmış soğanı kızgın yağda soteleyin. Tuz ve biberi ekleyin. 5 dakika kaynatın. Bayat ekmekleri küçük olarak servis tabağının içine doğrayın. Çorbayı üzerine dökün.


Papara

Gülendam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc2767
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
3,196 defa indirildi / yazdırıldı




1 baş soğan
750 gr bayat ekmek
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
250 gr margarin
1 yemek kaşığı salça

Margarini kısık ateşin üzerinde erimeye bırakın daha sonra ince ince kıyılmış olan soğanımızı margarinin üzerine atın ve soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırın. Tuz ve biberi ekleyerek 5 dakika yüksek ateşte kaynamasını bekleyin. Bayat ekmekleri küçük küçük servis tabağının içine doğradıktan sonra hazırlamış olduğumuz çorbamızı üzerinde gezdirin.


Papara

Sermin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.07.2005
Mesajlar: 44
Şehir: Çeşme/İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc458
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2005
2,800 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kg. et suyu
1 adet bayat ekmek
1 iri soğan
4 kaşık tereyağı
3 yumurta sarısı
kırmızı biber
tuz

Lokma lokma doğranmış ekmek dilimlerini bir tepsiye yerleştirin. 2 kaşık tereyağı koyduğunuz bir tavada ince kıyılmış soğanı 4 dakika çevirin. Sonra et suyuna atıp kaynamaya bırakın. Et suyunun 1 bardağını ayırıp, kalanın soğanlar iyice ölünce ekemeklerin üzerine gezdirerek dökün, 3 yumurta sarısını iyice çırparak ayırdığınız et suyuna katın va ekemeklrin üzerine gezdirin. En son 2 kaşık kızgın tereyağına katacağınız kırmızı biberi üzerine dökerek sofraya getirin.


ML® Nohutlu Papara için tıklayın



PAPARA

sengül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.09.2007
Mesajlar: 40
Şehir: Gümüşhane
Kısa URL: https://ml.md/lc17748
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2007
2,279 defa indirildi / yazdırıldı




-2 adet bayat ekmek
-2 adet kuru soğan
-Yarım paket tereyağı
-2 adet yumurta
-6-7 su bardağı et suyu
-Tuz, pul biber

Ekmekler küp şeklinde doğranır, bir tepsiye yerleştirilir. Tereyağının yarısı ile ince kıyılmış soğan kavrulur. Ekmeklerin üzerine gezdirilir. Daha sonra et suyu 1 bardak ayrılır kalan kısmı da gezdirilir. Tuz serpilir. 1 su bardağı et suyu ve yumurta çırpılır ekmeklerin üzerine dökülür. Tepsi önceden ısıtılmış 190 derece fırına sürülür. 20-25 dakika pişirilir. En son kalan tereyağı ve pul biber yakılır, üzerine dökülür. Sıcak olarak sofraya getirilir.


PAPARA

Buğday Hatun
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.06.2010
Mesajlar: 40
Şehir: Kerkük
Kısa URL: https://ml.md/lc52432
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2010
2,098 defa indirildi / yazdırıldı




Paparalık ince simitleri kırıp, kenarlı tirit kabına düzgünce 2-3 kat döşeyiniz. Diğer tarafta kaynamakta olan suyu iyice çekip doyuncaya kadar kıvılcımlı kül üstünde bırakınız. O anda bir kuşhanede 2 kaşık tereyağında 1 - 2 çentilmiş soğan kavurup üstüne gezdiriniz. Ya da bunun yerine tuzsuz tereyağı parçaları serpiştirip biberli yağ gezdirip sıcak sıcak servis yapınız.

Not: Tiridin bir miktar suyu ile 3 yumurta sarısını iyice karıştırıp tiridin üzerine geçirdikten sonra Biberli Yağ gezdirilirse daha iyi olur. Simitleri ya da kuru ekmeği yukarıdaki tarzda yapıp suyu çekmeye bırakınız. İki üç kaşık sadeyağda çentilmiş soğan kavurup üstüne döküp baharat ekilirse o da hoş olur.


Papara

nurnur
Editor
Editor

Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300
Şehir: Bahçelievler ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc67826
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2011
1,984 defa indirildi / yazdırıldı




2 soğan
750 gr bayat ekmek
250 gr margarin
1 yemek kaşığı salça
birer tatlı kaşığı tuz
kırmızı pul biber

Margarini kısık ateşin üzerinde erimeye bırakın daha sonra ince ince kıyılmış olan soğanımızı margarinin üzerine atın ve soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırın. Tuz ve biberi ekleyerek 5 dakika yüksek ateşte kaynamasını bekleyin. Bayat ekmekleri küçük küçük servis tabağının içine doğradıktan sonra hazırlamış olduğumuz çorbamızı üzerinde gezdirin.


Papara

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc90228
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2013
1,929 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

4 dilim bayat ekmek
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı ve karabiber
3 çorba kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
4 su bardağı su

Tereyağı tavada eritildikten sonra içine piyazlık boyda doğranan soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra salça ve baharatlar eklenip suyla beraber kaynamaya bırakılır. Tepsiye kuşbaşı olarak kesilen ekmeklerin üzerine, pişirilen sos dökülüp bütün ekmeklerin ıslanması sağlanır. Arzuya göre; üzerine sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt dökülerek servis yapılır.



Papara

Mehmet Öney
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.06.2007
Mesajlar: 27
Şehir: Yenimahalle Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc71813
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2012
1,892 defa indirildi / yazdırıldı




1 tane bayat ekmek
250 gr kıyma
3 adet yumurta
1 adet soğan
1 kaşık salça

Ekmek tepsiye küçük küçük doğranır.Tavaya yağ konulur, doğranan soğan kavrulur. Kıyma konur, pişirilir. Salça da eklenir, suyla hepsi pişirildikten sonra yumurtalar kırılır, karıştırılır, ekmeklerin üzerine dökülür, dilerseniz sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.


Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 11.09.2024


Papara

şule erdemir
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.03.2013
Mesajlar: 33
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc87978
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2013
1,810 defa indirildi / yazdırıldı




Ahmet Kuddusi YİĞİTOĞLU

Kuru ekmek
Domates
Biber
Et suyu
Soğan
Tuz

Ekmekler kuşbaşı yapılarak tepsiye konur domates biber soğan doğranarak et suyuyla pişirilir tuzu atıldıktan sonra sıcak olarak önceden tepsiye koyduğumuz bayat ekmeğin üzerine dökülür afiyetle yenir


Papara

selma n
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.10.2013
Mesajlar: 40
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc93037
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2013
1,799 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet bayat ekmek
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı su
Tuz
100 gr. tulum peyniri

Halka halka doğranmış soğanı tereyağında kavurup suyunu ekleyin ve kaynatın. Üzerine ufalanmış tulum peynirini serpiştirin. Bayat ekmeği çukur bir kaba kuşbaşı doğrayın. Soğanlı peynirli karışım biraz ılınınca ekmeklerin üzerine dökün.


Papara

yalvaç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.05.2014
Mesajlar: 72
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc98506
Gönderme Tarihi: 25.May.2014
1,754 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet kırmızı kuru soğan
50 gr margarin
1 adet domates
3 dal maydanoz
50 gr tulum peyniri
3 dilim bayat ekmek
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığının ucuyla karabiber

Soğanı ince doğrayıp margarinde kavurun. Doğranmış domatesi ilave edin ve sos kıvamında pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Bayat ekmekleri ekleyip pişirmeye devam edin. Tulum peyniri üzerine rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.


Papara

yeni mesaj
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 03.03.2017
Mesajlar: 19
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc123568
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2017
832 defa indirildi / yazdırıldı




Bayat ekmekler, çukur bir kaba kuşbaşı doğranır. Halka halka doğranmış soğan, tereyağı veya zeytinyağında kavrulur.
Ardından tuz ve su eklenip kaynatılır. Üzerine tulum peyniri dökülür. Bir süre ılımaya bırakıldıktan sonra çukur kaptaki ekmeklerin üzerine dökülür.


Papara

fikret ulus
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.09.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc136714
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2018
753 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.ekmekissendikasi.org.tr

Bayat ekmekler, çukur bir kaba kuşbaşı doğranır. Halka halka doğranmış soğan, tereyağı veya zeytinyağında kavrulur. Ardından tuz ve su eklenip kaynatılır. Üzerine tulum peyniri dökülür. Bir süre ılımaya bırakıldıktan sonra çukur kaptaki ekmeklerin üzerine dökülür.


Papara

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161972
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2021
330 defa indirildi / yazdırıldı




1 kırmızı soğan
50 gr tereyağı
1 domates
2 ya da 3 dal maydanoz
50 gr tulum peyniri
Yarım diş sarımsak
2 ya da 3 dilim bayat ekmek
Tuz
Karabiber

Soğanı ince doğrayıp tereyağında kavurun. Doğranmış domatesi ilave edin ve sos kıvamında pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Bayat ekmekleri ekleyip pişirmeye devam edin. Tulum peyniri üzerine rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.







Papara Tarifleri Mücver Tarifleri



(14 adet Papara 304,022 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort