| 
 
 
 | 
Papara | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161972 
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2021 
469 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kırmızı soğan
 
50 gr tereyağı
 
1 domates
 
2 ya da 3 dal maydanoz
 
50 gr tulum peyniri
 
Yarım diş sarımsak
 
2 ya da 3 dilim bayat ekmek
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğanı ince doğrayıp tereyağında kavurun. Doğranmış domatesi ilave edin ve sos kıvamında pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
 
Bayat ekmekleri ekleyip pişirmeye devam edin. Tulum peyniri üzerine rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Papara | 
  | 
fikret ulus 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.09.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136714 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2018 
847 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.ekmekissendikasi.org.tr
 
 
Bayat ekmekler, çukur bir kaba kuşbaşı doğranır. Halka halka doğranmış soğan, tereyağı veya zeytinyağında kavrulur. Ardından tuz ve su eklenip kaynatılır. Üzerine tulum peyniri dökülür. Bir süre ılımaya bırakıldıktan sonra çukur kaptaki ekmeklerin üzerine dökülür.
  
 | 
Papara | 
  | 
yeni mesaj 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 03.03.2017 
Mesajlar: 19 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123568 
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2017 
930 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bayat ekmekler, çukur bir kaba kuşbaşı doğranır. Halka halka doğranmış soğan, tereyağı veya zeytinyağında kavrulur. 
 
Ardından tuz ve su eklenip kaynatılır. Üzerine tulum peyniri dökülür. Bir süre ılımaya bırakıldıktan sonra çukur kaptaki ekmeklerin üzerine dökülür.
  
 | 
Papara Çorbası | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101074 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2014 
5,437 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 soğan
 
750 gr. bayat ekmek
 
Tuz
 
Kırmızı pul biber
 
250 gr. margarin
 
1 kaşık salça
 
 
İnce kıyılmış soğanı kızgın yağda soteleyin. Tuz ve biberi ekleyin. 5 dakika kaynatın. Bayat ekmekleri küçük olarak servis tabağının içine doğrayın. Çorbayı üzerine dökün.
  
 | 
Papara | 
  | 
yalvaç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.05.2014 
Mesajlar: 72 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98506 
Gönderme Tarihi: 25.May.2014 
1,852 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet kırmızı kuru soğan
 
50 gr margarin
 
1 adet domates
 
3 dal maydanoz
 
50 gr tulum peyniri
 
3 dilim bayat ekmek
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığının ucuyla karabiber
 
 
Soğanı ince doğrayıp margarinde kavurun. Doğranmış domatesi ilave edin ve sos kıvamında pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
 
Bayat ekmekleri ekleyip pişirmeye devam edin. Tulum peyniri üzerine rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.
  
 | 
Papara | 
  | 
selma n 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2013 
Mesajlar: 40 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93037 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2013 
1,967 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet bayat ekmek 
 
1 adet soğan 
 
1 çorba kaşığı tereyağı 
 
1 çay bardağı su 
 
Tuz 
 
100 gr. tulum peyniri 
 
 
Halka halka doğranmış soğanı tereyağında kavurup suyunu ekleyin ve kaynatın. Üzerine ufalanmış tulum peynirini serpiştirin. Bayat ekmeği çukur bir kaba kuşbaşı doğrayın. Soğanlı peynirli karışım biraz ılınınca ekmeklerin üzerine dökün.
  
 | 
Papara | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90228 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2013 
2,061 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
THY Skylife
 
 
4 dilim bayat ekmek 
 
1 orta boy kuru soğan 
 
2 yemek kaşığı domates salçası 
 
1 yemek kaşığı tereyağı 
 
1 çay kaşığı toz kırmızı  ve karabiber 
 
3 çorba kaşığı yoğurt 
 
1 diş sarımsak
 
4 su bardağı su 
 
 
Tereyağı tavada eritildikten sonra içine piyazlık boyda doğranan soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra salça ve baharatlar eklenip suyla beraber kaynamaya bırakılır. Tepsiye kuşbaşı olarak kesilen ekmeklerin üzerine, pişirilen sos dökülüp bütün ekmeklerin ıslanması sağlanır. Arzuya göre; üzerine sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt dökülerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Papara | 
  | 
şule erdemir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2013 
Mesajlar: 33 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87978 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2013 
1,916 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ahmet Kuddusi YİĞİTOĞLU
 
 
Kuru ekmek
 
Domates
 
Biber
 
Et suyu
 
Soğan
 
Tuz
 
 
Ekmekler kuşbaşı yapılarak tepsiye konur domates biber soğan doğranarak et suyuyla pişirilir tuzu atıldıktan sonra sıcak olarak önceden tepsiye koyduğumuz bayat ekmeğin üzerine dökülür afiyetle yenir
  
 | 
Papara | 
  | 
Mehmet Öney 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.06.2007 
Mesajlar: 27 Şehir: Yenimahalle Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71813 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2012 
1,987 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tane bayat ekmek
 
250 gr kıyma
 
3 adet yumurta
 
1 adet soğan
 
1 kaşık salça
 
 
Ekmek tepsiye küçük küçük doğranır.Tavaya yağ konulur, doğranan soğan kavrulur. Kıyma konur, pişirilir. Salça da eklenir, suyla hepsi pişirildikten sonra yumurtalar kırılır, karıştırılır, ekmeklerin üzerine dökülür,  dilerseniz sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 11.09.2024
  
 | 
Papara | 
  | 
nurnur 
Editor 
 
  
Kayıt: 29.07.2005 
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67826 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2011 
2,071 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 soğan
 
750 gr bayat ekmek
 
250 gr margarin
 
1 yemek kaşığı salça
 
birer tatlı kaşığı tuz
 
kırmızı pul biber
 
 
Margarini kısık ateşin üzerinde erimeye bırakın daha sonra ince ince kıyılmış olan soğanımızı margarinin üzerine atın ve soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırın. Tuz ve biberi ekleyerek 5 dakika yüksek ateşte kaynamasını bekleyin. Bayat ekmekleri küçük küçük servis tabağının içine doğradıktan sonra hazırlamış olduğumuz çorbamızı üzerinde gezdirin.
  
 | 
PAPARA | 
  | 
Buğday Hatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.06.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Kerkük | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52432 
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2010 
2,193 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Paparalık ince simitleri kırıp, kenarlı tirit kabına düzgünce 2-3 kat döşeyiniz. Diğer tarafta kaynamakta olan suyu iyice çekip doyuncaya kadar kıvılcımlı kül üstünde bırakınız. O anda bir kuşhanede 2 kaşık tereyağında 1 - 2 çentilmiş soğan kavurup üstüne gezdiriniz. Ya da bunun yerine tuzsuz tereyağı parçaları serpiştirip biberli yağ gezdirip sıcak sıcak servis yapınız.
 
 
Not: Tiridin bir miktar suyu ile 3 yumurta sarısını iyice karıştırıp tiridin üzerine geçirdikten sonra Biberli Yağ gezdirilirse daha iyi olur. Simitleri ya da kuru ekmeği yukarıdaki tarzda yapıp suyu çekmeye bırakınız. İki üç kaşık sadeyağda çentilmiş soğan kavurup üstüne döküp baharat ekilirse o da hoş olur.
  
 | 
PAPARA | 
  | 
sengül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.09.2007 
Mesajlar: 40 Şehir: Gümüşhane | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17748 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2007 
2,382 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
-2 adet bayat ekmek
 
-2 adet kuru soğan
 
-Yarım paket tereyağı
 
-2 adet yumurta
 
-6-7 su bardağı et suyu
 
-Tuz, pul biber
 
 
Ekmekler küp şeklinde doğranır, bir tepsiye yerleştirilir. Tereyağının yarısı ile  ince kıyılmış soğan kavrulur. Ekmeklerin üzerine gezdirilir. Daha sonra et suyu 1 bardak ayrılır kalan kısmı da gezdirilir. Tuz serpilir. 1 su bardağı et suyu ve yumurta çırpılır ekmeklerin üzerine dökülür. Tepsi önceden ısıtılmış 190 derece fırına sürülür. 20-25 dakika pişirilir. En son kalan tereyağı ve pul biber yakılır, üzerine dökülür. Sıcak olarak sofraya getirilir.
  
 | 
Papara | 
  | 
Gülendam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2006 
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2767 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006 
3,307 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 baş soğan
 
750 gr bayat ekmek
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
250 gr margarin
 
1 yemek kaşığı salça
 
 
Margarini kısık ateşin üzerinde erimeye bırakın daha sonra ince ince kıyılmış olan soğanımızı margarinin üzerine atın ve soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırın. Tuz ve biberi ekleyerek 5 dakika yüksek ateşte kaynamasını bekleyin. Bayat ekmekleri küçük küçük servis tabağının içine doğradıktan sonra hazırlamış olduğumuz çorbamızı üzerinde gezdirin.
  
 | 
Papara | 
  | 
Sermin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.07.2005 
Mesajlar: 44 Şehir: Çeşme/İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc458 
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2005 
2,946 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kg. et suyu
 
1 adet bayat ekmek
 
1 iri soğan
 
4 kaşık tereyağı
 
3 yumurta sarısı
 
kırmızı biber
 
tuz
 
 
Lokma lokma doğranmış ekmek dilimlerini bir tepsiye yerleştirin. 2 kaşık tereyağı koyduğunuz bir tavada ince kıyılmış soğanı 4 dakika çevirin. Sonra et suyuna atıp kaynamaya bırakın. Et suyunun 1 bardağını ayırıp, kalanın soğanlar iyice ölünce ekemeklerin üzerine gezdirerek dökün, 3 yumurta sarısını iyice çırparak ayırdığınız et suyuna katın va ekemeklrin üzerine gezdirin. En son 2 kaşık kızgın tereyağına katacağınız kırmızı biberi üzerine dökerek sofraya getirin.
 
 
 ML® Nohutlu Papara için tıklayın
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |