| 
 
 
 | 
Orman Meyveli Pasta | 
  | 
şaka 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.09.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128449 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2017 
1,461 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
3 yumurta
 
1.5 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı ayçiçek yağı
 
2.5 su bardağı un
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
İç harcı için
 
300 gr karışık orman meyveleri
 
Üzeri için:
 
1 paket orman meyveli toz krem şanti
 
2 su bardağı soğuk süt
 
Taze çiçekler
 
 
Keki hazırlamak için yumurtaları ve şekeri büyük bir kasede iyice çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Kek harcını 18 santim çapında içi yağlanmış kelepçeli kek kalıbına doldurun. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Kek pişerken orman meyveli toz krem şantiyi soğuk süt ile iyice çırpın ve kek pişene kadar buzdolabında bekletin. Kek ılındıktan sonra enine ikiye kesip iki parçanın arasına meyveleri dizin. Kekin üzerini ve kenarlarını krema ile kaplayın. Üzerini taze çiçeklerle süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Orman Meyveli Pasta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168645 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2022 
269 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
1 su bardağı un
 
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
 
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
 
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
150 g yumuşak margarin
 
1,5 çay bardağı toz şeker
 
4 yumurta
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
Islatmak için:
 
1 su bardağı süt
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
Dolgu:
 
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
 
50 g yumuşak margarin
 
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 
1 su bardağı ahududu
 
1 çay kaşığı iri kırılmış badem
 
Süslemek için:
 
1 poşet Dr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
 
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 
15 - 20 adet ahududu
 
1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
 
1 - 2 yemek kaşığı badem
 
Kalıp:
 
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
 
 
Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Un, nişasta, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Elediğiniz unlu karışımı ilave edin ve mikserin düşük devrinde 2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
 
Keki fırından çıkarıp soğutun ve kalıptan çıkarın.
 
Keki enlemesine ortadan ikiye kesin ve ilk katını servis tabağına alın.
 
1 yemek kaşığı toz şekeri 1 su bardağı süte ekleyip karıştırın ve yarısı ile servis tabağındaki keki ıslatın.
 
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Yarısını ıslattığınız kekin üzerine yayın, ahududuları sıralayıp bademleri serpin ve ikinci keki kapatın. Üzerini kalan şekerli süt ile ıslatıp pasta kreması ile kaplayın
 
1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Krem şantiyi 2 cm çapında yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastayı süsleyin. Ahududuları sıralayın, çikolata parçaları ile bademleri serpin ve buzdolabında 2-3 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Orman Meyveli Pasta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168646 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2022 
246 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
2,5 su bardağı un
 
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
1 poşet Dr. Oetker Gourmet Kakao
 
3 yumurta
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
125 g oda sıcaklığında tereyağı
 
1 su bardağı süt
 
Üzeri için:
 
2 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
 
1 çay bardağı krema
 
Dolgu:
 
2 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
 
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 
1 su bardağı dondurulmuş çekirdeksiz vişne
 
1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
 
1 su bardağı dondurulmuş ahududu
 
1 çay bardağı dondurulmuş frenk üzümü
 
1 çay bardağı dondurulmuş yaban mersini (blueberry)
 
Islatmak için:
 
2 su bardağı süt
 
Kalıp:
 
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
 
 
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın, mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Şekerli vanilin, tereyağı ve sütü ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyin ve 1-2 dakika daha çırpın. Hamurun yarısını kalıba alın ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
 
Süre sonunda keki fırından çıkarın. Fırını kapatmayın. 5 dakika sonra keki kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıbı yıkayıp kurulayın. Tabanına pişirme kağıdı serin, kenarını yağlayın, kalan hamuru alın ve aynı şekilde pişirip soğutun. 
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
 
Kremayı tencereye alın. Kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, çikolata parçalarını ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
 
Krem şantileri soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. 
 
Soğuyan keklerden birini servis tabağına alın. 1 su bardağı sütün tamamını çekinceye kadar ıslatın. Diğer keki bir tepsiye alın ve aynı şekilde ıslatın. Servis tabağındaki kekin üzerine krem şantiyi yayın. Üzerine dondurulmuş meyvelerin yarısını koyun. Diğer ıslattığınız keki dikkatlice üzerine alın. Hazırladığınız çikolatalı sosu kekin üzerine yayın ve kalan dondurulmuş meyveler ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |