Tüm malzemeleri yıkayın ve iri parçalar halinde kesip tencereye koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Malzemelerin üstüne gelinceye kadar su ekleyin, pişirmeye bırakın. Pişen sebzeleri mutfak robotundan veya blender'dan geçirilerek çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
1 adet rendelenmiş kabak
1/2 demet doğranmış maydanoz
1/2 demet doğranmış dereotu
1 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı bulgur
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Bir tencereye 2 su bardağı su ilave edip kaynatın. Kaynayan suyun içine sebzeleri ve bulguru ekleyip, 7-8 dakika karıştırarak pişirin. Pişen çorbanın içine zeytinyağı ilave edip, limon suyu sıkarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc162001
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2021
217 defa indirildi / yazdırıldı
Kabakları güzelce yıkayın.
Soğanın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
Kabakları çok küçük doğrayın. (Blendırdan geçirecekseniz iri doğrayabilirsiniz.)
Derin bir tencerenin içine aldığınız zeytinyağına soğanları ekleyin ve soteleyin. Ardından doğranmış biberleri ekleyip kavurun.
Kabukları soyulmuş domatesleri ve ince kıyılmış sarımsakları da ekleyin.
Ardından kabakları ekleyin ve bir miktar daha soteleyin. Üzerine su ilave edin.
Sebzeler yaklaşık 7-8 dakika piştikten sonra içine bulguru ilave edin.
Tüm sebzeler ve bulgur yumuşadığında; tuz, karabiber, kimyon, zerdeçal, zencefil, pul biberi ilave edin.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz ve dereotlarını ekleyin ve ocaktan alın.
Çorbanızı dilerseniz taneli, dilerseniz el blendırı yardımıyla ezilmiş şekilde tüketebilirsiniz.