| 
 
 
 | 
Nohutlu Patlıcan Dolması | 
  | 
mesut bahtiyar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.01.2012 
Mesajlar: 36 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72176 
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2012 
1,994 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg patlıcan
 
1 su bardağı nohut
 
250 gr kıyma
 
1 çay bardağı bulgur
 
1 adet soğan
 
Yarım demet 
 
Yarım demet dereotu
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 su bardağı su
 
 
Nohut haşlanır. Soğan ince doğranır. İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, salça, nohut, sıvı yağ yıkanmış bulgur ve kıyma konur, az su eklenir, karıştırılır. Patlıcanlar soyulmadan, enine 2-3 parçaya kesilir. İçleri kaşık yardımıyla oyulur ve doldurulur. Dolmalar bir tencereye dizilir. Üzerine 1 su bardağı su gezdirilir. Kapak kapatılır, 30-35 dakika pişirilir.
  
 | 
Nohutlu Patlıcan Dolması | 
  | 
meftune 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.11.2011 
Mesajlar: 121 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc77704 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2012 
2,153 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet patlıcan
 
250 gram kıyma
 
2 adet soğan
 
2 adet domates
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
3 çorba kaşığı pilavlık bulgur
 
Tuz
 
1 tutam maydanoz
 
1 tutam nane
 
1 çorba kaşığı salça
 
Karabiber Sosu için:
 
1 tatlı kaşığı un
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı nar ekşisi
 
Tuz
 
 
Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün ve içlerini oyun. Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, kıyılmış nane, pilavlık bulgur, salça, tuz ve karabiberi yoğurun. Haşlanmış nohudu ekleyip karıştırın ve harcı patlıcanlara doldurun. Bir tencerede unu ve yağı kavurun. Üzerine salça, su ve tuz ekleyerek biraz pişirin. Patlıcanları sosun üzerine dizin. Tüm malzemenin üzerine nar ekşisi gezdirip pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Ayşe Gül" tarafından gönderildi. 07.06.2015
  
 | 
Nohutlu Patlıcan Dolması | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100648 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2014 
1,888 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet patlıcan
 
1 su bardağı pirinç
 
2 adet soğan
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
200 gram kıyma
 
1 demet nane
 
1 demet maydanoz
 
3 diş sarımsak
 
100 gram tereyağı
 
1 çay bardağı su
 
3 adet domates
 
 
Patlıcanların içlerini oyup bir kenara alın. İçi için haşlanmış nohut, kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, domates ve kıyılmış yeşillikleri derin bir kabın içinde karıştırın. Pirinçleri ve istenilen baharatları da içine ekleyip, içleri oyulmuş patlıcanların içine doldurun. Tencereye dizin. Suyu, yağı üzerine ekleyin. 45 dakika kadar kısık ateşte pirinçler pişene dek kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Nohutlu Patlıcan Dolması | 
  | 
potasyum 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 03.09.2014 
Mesajlar: 18 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101354 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2014 
1,862 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kuru ya da taze patlıcan
 
İçi için:
 
1,5 su bardağı nohut
 
1 su bardağı pirinç
 
2 domates
 
2 soğan
 
2 sivri biber
 
1 demet maydanoz
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber, pul biber
 
 
Kuru patlıcan kullanacaksanız kaynayan tuzlu suda 5 dakika kadar haşlayın ve süzün. Taze patlıcan ise içini oyup tuzlayıp yıkayın. İç malzemesi için pirinci yıkayıp derin bir kabın içine alın. İçine kıyılmış maydanozu, az haşlanmış nohutları, rendelenmiş domatesi ve ince doğranmış biberi ekleyip karıştırın. Son olarak içine baharatları ilave edin. Bu iç harcı patlıcan, içlerine doldurun. Daha sonra da tencereye dizin. Hepsini bitirince dolmaların üzerine sıvı yağı gezdirin. Dolmaların yarısına gelecek kadar da su ekleyin. Ocak üzerinde kapağı kapalı olarak 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Pişince servis tabağına alıp sıcak olarak ikram edin. Kıyma isteyenler malzemelere 300 gram kıyma konabilir.
  
 | 
Nohutlu Patlıcan Dolması | 
  | 
çıtır çıtır 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 25.05.2015 
Mesajlar: 19 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107909 
Gönderme Tarihi: 27.May.2015 
1,582 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kuru ya da taze patlıcan
 
İçi için
 
1,5 su bardağı nohut
 
1 su bardağı pirinç
 
2 domates
 
2 soğan
 
2 sivri biber
 
1 demet maydanoz
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
 
Kuru patlıcan kullanacaksanız kaynayan tuzlu suda 5 dakika kadar haşlayın ve süzün. Taze patlıcan ise içini oyup tuzlayıp yıkayın. İç malzemesi için pirinci yıkayıp derin bir kabın içine alın. Kıyılmış maydanozu, az haşlanmış nohutları, rendelenmiş domatesi ve ince doğranmış biberi de ekleyip karıştırın. Son olarak içine baharatları ilave edin. Bu iç harcı patlıcan içlerine doldurun. Daha sonra da tencereye dizin. Hepsini bitirince dolmaların üzerine sıvı yağı gezdirin. Dolmaların yarısına gelecek kadar da su ekleyin. Ocak üzerinde kapağı kapalı olarak 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Pişince servis tabağına alıp sıcak olarak ikram edin. Kıyma isteyenler malzemelere 300 gram kıyma koyabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |