| 
 
| 
 
 
 | 
 
Nohutlu Patlıcan Dolması | 
 
  | 
meftune 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.11.2011 
Mesajlar: 121 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc77704 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2012 
2,153 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5 adet patlıcan
 
250 gram kıyma
 
2 adet soğan
 
2 adet domates
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
3 çorba kaşığı pilavlık bulgur
 
Tuz
 
1 tutam maydanoz
 
1 tutam nane
 
1 çorba kaşığı salça
 
Karabiber Sosu için:
 
1 tatlı kaşığı un
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı nar ekşisi
 
Tuz
 
 
Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün ve içlerini oyun. Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, kıyılmış nane, pilavlık bulgur, salça, tuz ve karabiberi yoğurun. Haşlanmış nohudu ekleyip karıştırın ve harcı patlıcanlara doldurun. Bir tencerede unu ve yağı kavurun. Üzerine salça, su ve tuz ekleyerek biraz pişirin. Patlıcanları sosun üzerine dizin. Tüm malzemenin üzerine nar ekşisi gezdirip pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Ayşe Gül" tarafından gönderildi. 07.06.2015
  
 | 
 
Nohutlu Patlıcan Dolması | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100648 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2014 
1,888 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
12 adet patlıcan
 
1 su bardağı pirinç
 
2 adet soğan
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
200 gram kıyma
 
1 demet nane
 
1 demet maydanoz
 
3 diş sarımsak
 
100 gram tereyağı
 
1 çay bardağı su
 
3 adet domates
 
 
Patlıcanların içlerini oyup bir kenara alın. İçi için haşlanmış nohut, kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, domates ve kıyılmış yeşillikleri derin bir kabın içinde karıştırın. Pirinçleri ve istenilen baharatları da içine ekleyip, içleri oyulmuş patlıcanların içine doldurun. Tencereye dizin. Suyu, yağı üzerine ekleyin. 45 dakika kadar kısık ateşte pirinçler pişene dek kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Nohutlu Patlıcan Dolması Tarifleri Karışık Dolma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |