| 
 
| 
 
 
 | 
 
Nohutlu Bulgur Pilavı | 
 
  | 
Bahariye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2006 
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3621 
Gönderme Tarihi: 10.May.2006 
3,310 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Nohut 1/2 su bardagi 85 gram
 
Su 5 1/2 su bardagi 110 gram
 
Sogan 1 orta boy 75 gram
 
Margarin veya tereyağı 1/2 su bardagi 100 gram
 
Domates 1 orta boy 125 gram
 
Tuz 2 tatli kasigi 12 gram
 
Bulgur 2 su bardagi 300 gram
 
Kirmizi biber 1/2 tatli kasigi 1 gram
 
Karabiber 1/2 tatli kasigi 1 gram
 
 
Nohutu yika, bir su bardagi su ile 1 gün islat, 1 su bardagi 1 su daha koyup basinçli tencerede 40 dakika pisir. Sogani soy, yika, ince ince dogra, yagla birlikte tencereye koy, kapagi kapat, kisik ateste ara sira karistirarak 5-6 dakika öldür. Domatesi yika, kabugunu soy, 1 santimetreküp irilikte dogra ve soğana ekle, kapagi kapat, 2-3 dakika yumusat. Pismis nohutu, nohut suyunu, tuzu ve kalan suyu koy, kaynama noktasina gelince bulguru ekle, karistir. Önce orta sonra kisik ateste suyunu çekene degin 15-20 dakika pisir, baharati serp, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir.
 
 
 ML® Nohutlu Bulgur Pilavı için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
 
Nohutlu Bulgur Pilavı | 
 
  | 
Aydın havası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2011 
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64988 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011 
2,984 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı bulgur
 
1 adet soğan
 
1 adet sivri biber
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Tuz
 
 
Zeytinyağını, tereyağını, kıyılmış soğanı ve doğranmış sivri biberleri kavurun. İçine bulguru ve sıcak suyu ilave edin. Pilav biraz suyunu çekince içine haşlanmış nohutları ilave edin. Bulgurlar suyunu çekene kadar pişirip demlenmeye bırakın.
 
 
 
 
Fotoğraf "küp küp" tarafından gönderildi. 18.03.2015
  
 | 
 
Nohutlu Bulgur Pilavı | 
 
  | 
Müslüm Kutsi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2015 
Mesajlar: 20 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108536 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2015 
2,114 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 adet soğan
 
3 su bardağı su
 
2 adet sivri biber
 
2 adet domates
 
Tuz, karabiber ve nane
 
 
Tencereye yağı koyun, soğanları ve biberleri irice doğrayıp yağda 2 dakika kadar kavurun. İsteyen buharda da pişirebilir. Kavrulan soğanların üzerine bulguru, irice doğranmış domatesleri ve haşlanmış nohutları ekleyip suyunu verin ve 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifleri Fasulyeli Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |