|
Nohutlu Bulgur Pilavı |
|
Bahariye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2006
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy |
Kısa URL: https://ml.md/lc3621
Gönderme Tarihi: 10.May.2006
3,206 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nohut 1/2 su bardagi 85 gram
Su 5 1/2 su bardagi 110 gram
Sogan 1 orta boy 75 gram
Margarin veya tereyağı 1/2 su bardagi 100 gram
Domates 1 orta boy 125 gram
Tuz 2 tatli kasigi 12 gram
Bulgur 2 su bardagi 300 gram
Kirmizi biber 1/2 tatli kasigi 1 gram
Karabiber 1/2 tatli kasigi 1 gram
Nohutu yika, bir su bardagi su ile 1 gün islat, 1 su bardagi 1 su daha koyup basinçli tencerede 40 dakika pisir. Sogani soy, yika, ince ince dogra, yagla birlikte tencereye koy, kapagi kapat, kisik ateste ara sira karistirarak 5-6 dakika öldür. Domatesi yika, kabugunu soy, 1 santimetreküp irilikte dogra ve soğana ekle, kapagi kapat, 2-3 dakika yumusat. Pismis nohutu, nohut suyunu, tuzu ve kalan suyu koy, kaynama noktasina gelince bulguru ekle, karistir. Önce orta sonra kisik ateste suyunu çekene degin 15-20 dakika pisir, baharati serp, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir.
ML® Nohutlu Bulgur Pilavı için tıklayın
|
NOHUTLU BULGUR PİLAVI |
|
peri-şen
Aşçı
Kayıt: 21.01.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc20834
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2008
2,844 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı bulgur
2/3 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Nohutu akşamdan 6 su bardağı kireçsiz su ile ıslatınız. Islatma suyu ile pişiriniz. Yumuşamasına yakın yağ, tuz ve bulguru katınız (gerekirse sıcak su ilâve ediniz.) Pişirip demlendiriniz.
|
Nohutlu Bulgur Pilavı |
|
yasemin1963
Aşçı
Kayıt: 31.05.2009
Mesajlar: 16 Şehir: Germany |
Kısa URL: https://ml.md/lc37203
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2009
2,892 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 su bardağı Bulgur
Yarım su bardağı haşlanmış Nohut
2 yemek kaşığı Margarin
3 su bardağı Su
2 yeşil Biber
2 Domates
Yarım tatlı kaşığı acı biber Salçasi
1 Soğan
3 yeşil Soğan
Taze Nane
Kuru Nane
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Bir tencerede yağı eritin. Soğanı, biberi, yeşil soğanı ve kabukları alınmıs domatesi ince doğrayarak beraberce kavurun. Acı biber salçasınıda katın.
Yıkanmış bulguru ilave edin ve karıştırın. Suyu ilave edin.
Nohudu, karabiberi , taze ve kuru naneyi, tuzu ilave edin. Beraberce karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatip kısık ateşte kaynamaya bırakın. Suyunu çekince ocağı kapatin.Üzerine kağıt havlu kapatarak dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.
www.nefissofra.com
|
NOHUTLU BULGUR PİLAVI |
|
kristal küre
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2010
Mesajlar: 37 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc45853
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2010
2,862 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı nohut
Tuz
Karabiber
Nohutları, daha kolay haşlanması için geceden suya koyun.
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp, tereyağında iyice kavurun. Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
Bulguru, soğanlarla birlikte 3-4 dakika karıştırarak kavurun.
Haşlanmış nohutları ilave edip, üç bardak su koyun.
Kısık ateşte, pilav suyunu çekene kadar pişirin.
10 dakika demlendirdikten sonra servise hazırlayın.
Dilerseniz üzerini taze naneyle süsleyin.
Not: Bulgur pilavının daha lezzetli olması için, et ya da tavuk suyu kullanabilirsiniz.
|
NOHUTLU BULGUR PİLAVI |
|
keskin sirke
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc53903
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2010
2,808 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tencereye kuşkusun 2 misli etsuyu, dörder parçaya ayrılmış 2 - 3 soğan koyarak pişinceye kadar kuvvetli ateşte kaynatınız, içine haşlanmış ve kabuğu çıkarılmış nohut, tuz ve baharat atarak bir taşım sonra bulguru salınız. Hemen karıştırıp kapağını kapayarak orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirdikten sonra, hafif ateşe alarak bulgura yeterince kızgın tereyağını üzerine dökünüz; 15 dakika dinlendiriniz, sonra açıp ve karıştırarak demlendirip servis yapınız.
Not: Kuşbaşı etli isterseniz, çentilmiş soğanı tereyağıyla öldürdükten sonra içine yağlı kuşbaşı et atarak pembeleşinceye kadar kavurunuz. Sonra suyunu, tuzunu, biberini koyarak etleri yumuşayıncaya kadar kaynatarak bulguru salınız.
|
Nohutlu Bulgur Pilavı |
|
Aydın havası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc64988
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011
2,880 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı bulgur
1 adet soğan
1 adet sivri biber
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Kimyon
Tuz
Zeytinyağını, tereyağını, kıyılmış soğanı ve doğranmış sivri biberleri kavurun. İçine bulguru ve sıcak suyu ilave edin. Pilav biraz suyunu çekince içine haşlanmış nohutları ilave edin. Bulgurlar suyunu çekene kadar pişirip demlenmeye bırakın.
Fotoğraf "küp küp" tarafından gönderildi. 18.03.2015
|
Nohutlu Bulgur Pilavı |
|
Eşref Saati
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2011
Mesajlar: 37 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc65377
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2011
2,675 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan
3 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı su
2 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet sivri biber
3 adet domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
400 gr tavuk göğüs eti
Tuz, karabiber, pul biber
Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Sivri biberi kıyıp üzerine ilave edin ve kavurmaya devam edin. Üzerine bulguru da koyup beş dakika daha kavurun. Domatesi, tavuk suyunu, suyu ve baharatları ekleyin. 20 dakika pişirin. Demlenirken üzerine didiklenmiş tavukları koyun.
|
Nohutlu Bulgur Pilavı |
|
kuzey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2010
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc74915
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2012
2,324 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
1 adet domates
3 su bardağı su veya et suyu
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı nohut (haşlanmış)
1 demet taze nane
Bir miktar tuz
Bir miktar biber
Soğanı ince rendeleyip yağda 2-3 dakika pembeleştirin. Domatesi küçük küçük doğrayıp soğana ekleyin. 1-2 dakika daha kavurup 3 su bardağı su vaya et suyunu ilave edin. Karışım kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış bulgur, tuz ve biberi ekleyip ateşi kısın. Suyunu çekip bulgurlar yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika kaynatın. Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış nohudu ilave edin. Pilav tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Yarım saat dinlendirip ince doğranmış naneyi ekleyerek servis yapın.
|
Nohutlu Bulgur Pilavı |
|
delikanlı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.04.2011
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc82248
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2012
2,281 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
2 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı pul biber
3,5 su bardağı su
Kıyılmış soğanı tereyağında 5 dakika kadar kavurup üzerine pilavlık bulgurula salçayı ilave edin ve karıştırın. Suyunu verip baharatlarını ekleyin. Kapağını kapatıp 20 dakika pişirmeye başlayın. Daha sonra haşlanmış nohudu üzerine döküp 15 dakika daha pişirin. Suyunu iyice çeken pilavı demlenmeye bırakın.
|
Nohutlu Bulgur Pilavı |
|
Müslüm Kutsi
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2015
Mesajlar: 20 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc108536
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2015
2,023 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
3 su bardağı su
2 adet sivri biber
2 adet domates
Tuz, karabiber ve nane
Tencereye yağı koyun, soğanları ve biberleri irice doğrayıp yağda 2 dakika kadar kavurun. İsteyen buharda da pişirebilir. Kavrulan soğanların üzerine bulguru, irice doğranmış domatesleri ve haşlanmış nohutları ekleyip suyunu verin ve 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.
|
Nohutlu Bulgur Pilavı |
|
hicabi
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2015
Mesajlar: 27 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc111128
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2015
1,780 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 su bardağı nohut
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
3 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Nohudu akşamdan ıslatın. Süzüp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kıyılmış soğan, sivri biber ve soyulup küp doğranmış domatesi kavurun. Suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca yıkayıp süzdüğünüz bulgur, nohut, tuz ve karabiber ekleyin. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
|
|