| 
 
| 
 
 
 | 
 
Nohutlu Bezelyeli Pilav | 
 
  | 
dönüm 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2014 
Mesajlar: 32 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101855 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2014 
2,874 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 adet soğan
 
2 çay bardağı bezelye
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Pirinçleri yıkayıp üzerine su ekleyin ve 10 dakika suda bekletin. Pilavı yapacağınız tencerenin içine tereyağını ve rendelenmiş soğanı ekleyin. Nohutları üzerine bırakın. Kavurmaya devam ederken içine pirinçleri süzüp ilave edin. Et suyunu, baharatları bezelyeleri de ekleyince kapağını kapatın. 25 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Daha sonra da 10 dakika kadar demlenmeye bırakıp sıcak olarak servis yapın. Dereotuyla süsleyip renklendirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Nohutlu Bezelyeli Pilav Tarifleri Pilavlar
 | 
 
 
 
 |