Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Turşular Konserveler > Nişasta Yapımı (2 adet - 312,806 defa bakıldı)

Nişasta Yapımı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Dondurulma Tarifleri
Konserve Tarifleri
Kurutma Tarifleri
Salamura Tarifleri
Turşu Tarifleri
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


NİŞASTA YAPIMI

bereket sofrası
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.08.2010
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc54375
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2010
10,389 defa indirildi / yazdırıldı




Devedişi denen ak buğdaydan istediğiniz kadar ayıklayıp bir kazana koyup üzerine soğuk su doldurarak kapayınız, 24 saat sonra suyu süzünüz, tekrar soğuk su koyup 24 saat daha bırakınız. Hergün bu şekilde suyunu değiştirerek 15, ençok 20 gün devam ediniz. Buğdaylar şişip, ezilip su gibi akmaya başlayınca yine suyunu değiştirip elinizle eziniz ve üzerine çıkan kabukları önceki kabuklara ilâve ediniz. Böylece birkaç gün devam edip sonra elekten süzünüz. Elek üstünde kalanları önceki kabuklarla karıştırınız. Elekten geçen nişastalı su 24 saat sonra durulacağından suyunu süzüp başka temiz su koyup karıştırarak iyice temizledikten sonra un yapıp üstüne astar seriniz. Bu astarın üzerine nişastayı dökünüz. Süzüldükten sonra astarla beraber kaldırıp güneşe seriniz. Kurudukça elinizle ovalayıp astarın her tarafına yayınız, iyice kuruduktan sonra ince elekten geçirip nemi geçince torbaya koyup nemsiz bir yere asınız. Ayırdığınız kabukları da bunun gibi yapınız.


Nişasta Yapımı

MeryemYücel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2005
Mesajlar: 29
Şehir: Nallıhan
Kısa URL: https://ml.md/lc7274
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2006
3,844 defa indirildi / yazdırıldı




Çocukluğumda köyde rahmetli anneannem (mekanı cennet olsun) buğday nişastası yapardı, bende O'nun yanında bakar seyrederdim. Hatırladığım kadarıyla size aktarmaya çalışacağım.

İri taneli buğdaylar devasa kazanlara yarıya kadar alınır, üzerine ağzına kadar su doldurulur. Bu kazan çılgın güneş altında günlerce bekletilir, su buharlaşacağı için arada sırada üzerine su ilave edilir. Günler sonra buğdayların açıldığı ve içinin beyaz beyaz çıktığı görülür. Buğdaylar suyu süzülerek güneşe serilmiş temiz beyaz çarşaflara serilerek kurutulur, tam kuruyunca elle ovulur. Ovulan buğdaylar ince elekten geçirilerek elenir ve nişastamız hazırdır.

Çocukluk anılarım gözümün önünden geçti ve çok hüzünlendim. Allah (CC) cümle anneannelere rahmet etsin. Günümüzde böyle uğraşan varmı bilmiyorum, marketten 1 lira vererek buğday, patates yada mısır nişastası alarak işimizi görüyoruz. Sizlere nişasta hakkında fikir vermesi için yazdım.






Nişasta Yapımı Tarifleri Turşular Konserveler



(2 adet Nişasta Yapımı 312,806 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort