| 
 
 
 | 
Muzlu Parfe | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125807 
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2017 
1,343 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 ml krema
 
160 gr bitter çikolata
 
80 gr margarin
 
4 adet muz
 
2 su bardağı soğuk süt
 
2 paket kakaolu kremşanti
 
 
Tencerede margarini kremaları kaynama noktasına getirip ufak ufak parçaladığımız çikolataları ekleyip karıştırarak eritip soğumaya bırakıyoruz.
 
Süt ve kakaolu kremşantiyi iyice yoğunlaşana kadar çırpıp çikolatamızı ekleyip söndürmeden spatula ile karıştırıyoruz.
 
Ufak doğradığımız muzları ekleyip karıştırıp kalıplara bölüyoruz.
 
Buzlukta bir gece bekletip istenilen şekilde süsleyip servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Muzlu Parfe | 
  | 
dedecan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.02.2016 
Mesajlar: 43 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140474 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2019 
788 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 yumruta
 
1 su bardağı süt
 
2 paket krem şanti
 
4 çorba kaşığı şeker
 
2 paket vanilya
 
3 muz
 
1 paket bisküvi
 
Sosu için:
 
2 yumurta
 
1/2 kahve fincanı süt
 
4 çorba kaşığı şeker
 
2 çorba kaşığı kakao
 
Bitter çikolata (arzuya göre)
 
 
Krem şantiyi süt ile çırparak koyulaştıralım. Ayrı bir kapta yumurtaları, şekeri, vanilyayı yarım dk. çırpalım. Yumurtaları krem şantiye ekleyip yarım dk. daha çırpalım. Dilimlenmiş muzları ekleyip karıştıralım. Köşeli bir kalıba bisküvileri bir sıra halinde dizelim. Üzerine muzlu kremayı yayalım. Ayrı bir kapta yumurtaları şekerle yarım dk. çırpalım. Kakaoyu ve 1/2 kahve fincanı sütü ekleyip tekrar çırpalım. Kakaolu sosu parfenin üzerine yayalım. Üzerine çikolata rendesi serpelim. Parfeyi buzlukta birkaç saat donana dek beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Muzlu Parfe | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170052 
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2023 
391 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Parfe karışımı:
 
1 adet muz
 
1 poşet Dr. Oetker Crème Olé Muz Aromalı
 
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 
1 su bardağı krema
 
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
 
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 
0,5 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
 
Süslemek için:
 
1 poşet Dr. Oetker Hazır Karamel Sos
 
Kalıp:
 
Dikdörtgen kek kalıbı (11x20 cm)
 
 
Kalıbın içini streç film ile kaplayın. Muzun yarısını 0,5 cm kalınlığında kesin ve kalıbın tabanına boşluk kalmayacak şekilde sıralayın. Kalan yarım muzu küçük küpler şeklinde kesin.
 
1,5 su bardağı süt ve 1 su bardağı kremayı bir çırpma kabına alın. Üzerine Crème Olé poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.
 
Yarım su bardağı soğuk sütü ayrı bir çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız Crème Olé'yi ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Üzerine bademleri ve küp şeklinde doğradığınız muzları ilave edip kaşık ile karıştırın. Karışımı kalıba alın ve düzgünce yayın. Üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde donuncaya kadar yaklaşık 4-5 saat bekletin.
 
Parfeyi dondurucudan çıkarıp 5 dakika bekletin. Kalıptan ters çevirerek servis tabağına alın. Muzların üzerine karamel sosu dökün ve bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Muzlu Parfe | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179753 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2024 
135 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
2 yumurta
 
2.5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 
125 g margarin
 
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
 
250 g ince dövülmüş bisküvi
 
2 adet muz
 
 
Yumurta, pudra şekeri, margarin ve kakaoyu çırpın. Bisküvileri ekleyip iyice karıştırın. Karışımı yağlı kağıt üzerine yayın. Üzerine muzları koyun ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu yağlı kağıdın içine sarıp buzlukta dondurun. Dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |