|
Muzlu Parfe |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125807
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2017
1,192 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 ml krema
160 gr bitter çikolata
80 gr margarin
4 adet muz
2 su bardağı soğuk süt
2 paket kakaolu kremşanti
Tencerede margarini kremaları kaynama noktasına getirip ufak ufak parçaladığımız çikolataları ekleyip karıştırarak eritip soğumaya bırakıyoruz.
Süt ve kakaolu kremşantiyi iyice yoğunlaşana kadar çırpıp çikolatamızı ekleyip söndürmeden spatula ile karıştırıyoruz.
Ufak doğradığımız muzları ekleyip karıştırıp kalıplara bölüyoruz.
Buzlukta bir gece bekletip istenilen şekilde süsleyip servis yapıyoruz.
|
Muzlu Parfe |
|
dedecan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2016
Mesajlar: 43 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc140474
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2019
673 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 yumruta
1 su bardağı süt
2 paket krem şanti
4 çorba kaşığı şeker
2 paket vanilya
3 muz
1 paket bisküvi
Sosu için:
2 yumurta
1/2 kahve fincanı süt
4 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakao
Bitter çikolata (arzuya göre)
Krem şantiyi süt ile çırparak koyulaştıralım. Ayrı bir kapta yumurtaları, şekeri, vanilyayı yarım dk. çırpalım. Yumurtaları krem şantiye ekleyip yarım dk. daha çırpalım. Dilimlenmiş muzları ekleyip karıştıralım. Köşeli bir kalıba bisküvileri bir sıra halinde dizelim. Üzerine muzlu kremayı yayalım. Ayrı bir kapta yumurtaları şekerle yarım dk. çırpalım. Kakaoyu ve 1/2 kahve fincanı sütü ekleyip tekrar çırpalım. Kakaolu sosu parfenin üzerine yayalım. Üzerine çikolata rendesi serpelim. Parfeyi buzlukta birkaç saat donana dek beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.
|
Muzlu Parfe |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170052
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2023
294 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Parfe karışımı:
1 adet muz
1 poşet Dr. Oetker Crème Olé Muz Aromalı
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı krema
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
Süslemek için:
1 poşet Dr. Oetker Hazır Karamel Sos
Kalıp:
Dikdörtgen kek kalıbı (11x20 cm)
Kalıbın içini streç film ile kaplayın. Muzun yarısını 0,5 cm kalınlığında kesin ve kalıbın tabanına boşluk kalmayacak şekilde sıralayın. Kalan yarım muzu küçük küpler şeklinde kesin.
1,5 su bardağı süt ve 1 su bardağı kremayı bir çırpma kabına alın. Üzerine Crème Olé poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.
Yarım su bardağı soğuk sütü ayrı bir çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız Crème Olé'yi ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Üzerine bademleri ve küp şeklinde doğradığınız muzları ilave edip kaşık ile karıştırın. Karışımı kalıba alın ve düzgünce yayın. Üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde donuncaya kadar yaklaşık 4-5 saat bekletin.
Parfeyi dondurucudan çıkarıp 5 dakika bekletin. Kalıptan ters çevirerek servis tabağına alın. Muzların üzerine karamel sosu dökün ve bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
|
|