Kısa URL: https://ml.md/lc98341
Gönderme Tarihi: 18.May.2014
1,441 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket güllaç yufkası
1 litre süt
3 bardak şeker
1 kaşık margarin
2 adet muz
Süt ve şeker kaynatılır yağ ilave edilir yufkalar tepsiye arlarına süt dökerek teker teker serilir yarısına gelince muz dilimlenip dizilir tekrar aynı şekilde yufkalar bitene kadar devam edilir dört saat buzdolabında dinlendirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc27217
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2008
2,135 defa indirildi / yazdırıldı
8 yaprak güllaç
1 litre süt
4 su bardağı şeker
İçi için:
2 adet muz
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 avuç dövülmüş ceviz
Süt ve şeker ısıtılır. İçine tek tek güllaç yaprakları batırılır. Tepsiye 4 kat güllaç konur. Üzerine pudra şekeriyle ezilmiş muz konur, sonra ceviz serpilir. Kalan 4 kat güllaç da üst üste konur. Şekerli süt üzerine boca edilir. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirdikten sonra kare kare keserek servise sunulur.