| 
 
 
 | 
Muska Böreği | 
  | 
makbule hürgün 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.06.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117769 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2016 
1,296 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Selda Toycu
 
 
6 adet yufka
 
500 gr beyaz peynir
 
1 adet yumurta sarısı
 
½ demet maydanoz
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı su
 
 
Maydanozları ince ince kıyalım peyniri çatalla ezip maydanozla buluşturalım. Suyla sıvı yağı karıştırıp kenara alalım. Yufkanın 1 tanesini masaya serelim sıvı karışımdan üzerinin her tarafını fırçayla yağlayalım. Yufkayı 4-5 parmak eninde şeritler halinde keselim, kestiğimiz şeritlerin uç kısmına peynirli içten koyup muska gibi bir sağa bir sola katlayarak şeridi bitirelim. Hafif yağlanmış tepsiye dizelim. diğerlerini de aynı şekilde tamamladıktan sonra bir yumurta sarısının içine biraz sıvı yağ koyup karıştıralım. Karışımı böreklerin üzerine sürüp ısıtılmış 200 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızarana kadar pişirelim.
 
 
 
  
 | 
Muska Börek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177934 
Gönderme Tarihi: 27.May.2024 
219 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
2 adet yufka
 
1 çorba kasesi kadar rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 çay bardağı kadar küçük küp doğranmış sucuk
 
2 büyük boy sosis (dilerseniz ekleyin)
 
1 adet orta boy çekirdekleri çıkartılmış domates
 
Yarım kırmızı kapya biber
 
1 adet küçük yeşil ya da çarliston biber
 
Yarım çay kaşığı kekik
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
1 tutam tuz
 
1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
 
Bulamak için;
 
1 adet yumurta
 
Yarım çay bardağı kadar süt
 
Galeta unu ya da kurutulmuş ekmek
 
Kızartmak için;
 
Sıvı yağ
 
 
Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlamak için rendelenmiş kaşar peyniri, minik doğradığımız sucuk, sosis, biber ve çekirdekleri alınmış domatesleri bir kabın içine alalım.
 
Daha sonra baharatlarını ve yağını ekleyip, karıştıralım.
 
Yufkamızı düz bir zemine serip, 5'er cm aralıklarla keselim.
 
Kesmiş olduğumuz yufkaların uç kısımlarına harcımızdan bir miktar koyalım ve sağlı-sollu katlayarak muska şeklinde saralım.
 
Sardığımız börekleri bir kenara alalım.
 
Başka çukur bir tabağın içine yumurtayı alıp, çırpalım ve üzerine sütümüzü ekleyelim, tekrar karıştıralım.
 
Böreklerimizi önce yumurtaya bulayalım daha sonra galeta ununa bulayalım.
 
Orta ateşte ısıttığımız kızgın yağın içinde böreklerimizi kızarana kadar pişirelim.
 
Pişen börekleri peçetenin üzerine alıp, yağını aldıralım.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |