| 
 
 
 | 
Muska Böreği | 
  | 
nevra 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 08.05.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Karabük | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23697 
Gönderme Tarihi: 08.May.2008 
2,070 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı ay çiçek yağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı maya
 
250 gr tereyağı
 
1 su bardağı süt
 
1 yumurta
 
Aldığı kadar un
 
200 gr beyaz peynir
 
 
Sıvı yağ, süt, tuz ve mayayı karıştırın. Un ilave edip yoğurun. Hamuru 6 ya bölün. Hamurları oklava ile açın. Eritilmiş tereyağıyla hamurlara sürün. İki yufkayı üst üste koyun. Kitap gibi kapatın. Diğerlerini de yağlayıp üst üste koyun. Elde ettiğiniz 3 yağlı yufkaları buzdolabında 20 dakika bekletin. Buzdolabından çıkartıp hamurları açın. Hamurları karelere bölün. Hazırladığınız içten bir miktar koyup muska şeklinde kapatın. Tepsiye dizin. Kızgın fırına verin.
  
 | 
Muska Böreği | 
  | 
baldamlası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.12.2011 
Mesajlar: 47 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc77742 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2012 
1,854 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
3 çorba kaşığı sıvı yağı
 
3 çorba kaşığı sirke
 
5 gram yaş maya
 
1 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
3- 4 su bardağı un
 
İçi için:
 
1 demet maydanoz
 
1 bağ teze soğan
 
200 gram beyaz peynir
 
1 adet soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
 
Derin bir kabın içinde yaş mayayı sütle ezin. 5 dakika bekletin. Üzerine yağı, sirkeyi, yoğurdu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Un ekleyip iyice yoğurun. 15 dakika kadar dinlendirin. Bu arada yıkanmış maydanoz ve taze soğanı kıyın, içine rendelenmiş soğan ve peyniri ilave edip iç malzemeyi hazırlayın. Hamuru ince bir şekilde açıp üzerine zeytinyağını gezdirin ve her tarafına yayın. Hamuru uzun şeritler halinde kesip uç kısmına iç harçtan yerleştirip muska şeklinde katlayın. Tepsiye alın. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirip çıkarın. Dilimleyip servis yapın.
  
 | 
Muska Böreği | 
  | 
makbule hürgün 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.06.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117769 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2016 
1,296 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Selda Toycu
 
 
6 adet yufka
 
500 gr beyaz peynir
 
1 adet yumurta sarısı
 
½ demet maydanoz
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı su
 
 
Maydanozları ince ince kıyalım peyniri çatalla ezip maydanozla buluşturalım. Suyla sıvı yağı karıştırıp kenara alalım. Yufkanın 1 tanesini masaya serelim sıvı karışımdan üzerinin her tarafını fırçayla yağlayalım. Yufkayı 4-5 parmak eninde şeritler halinde keselim, kestiğimiz şeritlerin uç kısmına peynirli içten koyup muska gibi bir sağa bir sola katlayarak şeridi bitirelim. Hafif yağlanmış tepsiye dizelim. diğerlerini de aynı şekilde tamamladıktan sonra bir yumurta sarısının içine biraz sıvı yağ koyup karıştıralım. Karışımı böreklerin üzerine sürüp ısıtılmış 200 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızarana kadar pişirelim.
 
 
 
  
 | 
Muska Böreği | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc116214 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2016 
1,191 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Vedat Başaran
 
 
5 adet yufka
 
150 gr. beyaz peynir
 
2 adet yumurta
 
½ demet maydanoz
 
2 su bardağı ayçiçek yağı
 
Karabiber / Arzuya göre
 
 
Beyaz peyniri bir kabın içine rendeleyin. Yumurtanın sarısını rendelenmiş peynire katın. Maydanozu ince ince kıyıp ilave edin. Karabiber ekip çatalla ezerek karıştırın. Tuzunu peynirin tuzuna göre ayarlayın.
 
Yufkaları iki parçaya ayırıp, üst üste koyun. 4 santim eninde uzun şeritler halinde kesin. Bunlar muska börekleri için. Yufkanın kalan kısmını üçgen şeklinde dilimleyerek sigara böreği için kullanacağınız parçaları hazırlayın. Harçtan yeterli bir miktar alarak, şerit halinde kestiğiniz yufkanın baş tarafına koyup, köşeden köşeye muska şeklinde katlayın. Yufkanın son kısmına, yumurta akı sürün. Sigara börekleri için harcı, üçgen şeklindeki yufkanın alt kısmına yayarak yerleştirin. Yufkanın alt uçlarını üzerine kapatıp sıkı bir şekilde sarın. Uç kısmına yumurta akı sürüp, yapıştırın. Ayçiçek yağını kızdırıp, börekleri kızartın ve emici bir mutfak kağıdı üzerine alın.
  
 | 
Muska Börek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177934 
Gönderme Tarihi: 27.May.2024 
219 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
2 adet yufka
 
1 çorba kasesi kadar rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 çay bardağı kadar küçük küp doğranmış sucuk
 
2 büyük boy sosis (dilerseniz ekleyin)
 
1 adet orta boy çekirdekleri çıkartılmış domates
 
Yarım kırmızı kapya biber
 
1 adet küçük yeşil ya da çarliston biber
 
Yarım çay kaşığı kekik
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
1 tutam tuz
 
1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
 
Bulamak için;
 
1 adet yumurta
 
Yarım çay bardağı kadar süt
 
Galeta unu ya da kurutulmuş ekmek
 
Kızartmak için;
 
Sıvı yağ
 
 
Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlamak için rendelenmiş kaşar peyniri, minik doğradığımız sucuk, sosis, biber ve çekirdekleri alınmış domatesleri bir kabın içine alalım.
 
Daha sonra baharatlarını ve yağını ekleyip, karıştıralım.
 
Yufkamızı düz bir zemine serip, 5'er cm aralıklarla keselim.
 
Kesmiş olduğumuz yufkaların uç kısımlarına harcımızdan bir miktar koyalım ve sağlı-sollu katlayarak muska şeklinde saralım.
 
Sardığımız börekleri bir kenara alalım.
 
Başka çukur bir tabağın içine yumurtayı alıp, çırpalım ve üzerine sütümüzü ekleyelim, tekrar karıştıralım.
 
Böreklerimizi önce yumurtaya bulayalım daha sonra galeta ununa bulayalım.
 
Orta ateşte ısıttığımız kızgın yağın içinde böreklerimizi kızarana kadar pişirelim.
 
Pişen börekleri peçetenin üzerine alıp, yağını aldıralım.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |