|
|
Murgh Makhani |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc161266
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2021
767 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.acunn.com
⅓ su bardağı sade yağsız yoğurt
1 yemek kaşığı tandır masala tozu
1 ½ pound kemiksiz, derisiz tavuk budu, 1 inçlik parçalar halinde kesilmiş
½ soğan, doğranmış
1 (1 inç) parça taze zencefil
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı su
3 yemek kaşığı yemeklik yağ, bölünmüş
2 çay kaşığı garam masala
¼ çay kaşığı Hint biber tozu
1 su bardağı domates sosu
1 bardak yarım buçuk
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kuru çemen yaprağı
1 çay kaşığı tuz
Yoğurt ve tandır masala tozunu büyük bir kapta iyice birleşene kadar karıştırın; tavuğu ekleyin ve eşit şekilde kaplamak için fırlatın. 1 saat buzdolabında marine edin. Fazla turşuyu boşaltın ve atın.
Soğanı, zencefili ve sarımsağı suyla pürüzsüz bir macun oluşana kadar blenderdan geçirin; bir kenara koyun.
Orta ateşte büyük bir tavada 1 yemek kaşığı yağı ısıtın. Tavuğu kızgın yağda her tarafı hafif kızarana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Tavadan çıkarın ve bir kenara koyun. Kalan 2 yemek kaşığı tavada ısıtın. Nem çoğunlukla buharlaşana kadar, yaklaşık 3 dakika, soğan ezmesini sıcak yağda kızartın. Garam masala ve biber tozunu karışımın üzerine serpin; 1 dakika daha pişirin. Domates sosunu karışıma dökün, ısıyı orta-düşük seviyeye düşürün ve 5 dakika daha pişirin. Tavuğu yarı yarıya ile birlikte tavaya geri koyun; kaynamaya getirin. Tereyağı, çemen otu yaprağı ve tuzu ekleyin; ısıyı düşük seviyeye düşürün ve tavuk parçaları ortası pembeleşene kadar, 15 ila 20 dakika arasında pişirin.

|
Murgh Makhani |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1923 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184085
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2025
48 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı garam masala
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 büyük soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
2 adet domates (rende veya püre)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz kişniş
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
200 ml krema
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Tüm marine malzemelerini bir kapta karıştırın, tavukları içine ekleyin ve en az 2 saat (tercihen bir gece) buzdolabında bekletin.
Marine edilmiş tavukları tavada ya da ızgarada yüksek ateşte dışı renk alıncaya kadar pişirin. (İçinin tam pişmesi şart değil, sosla birlikte pişecek.)
Ayrı bir tavada tereyağı ve yağı ısıtın. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Sarımsak ve zencefili ekleyin, ardından domates püresi ve salçayı ilave ederek birkaç dakika pişirin.
Baharatları ve şekeri ekleyin. Sos koyulaşınca kremayı dökün.
Izgaralanmış tavukları sosa ekleyin, kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
Üzerine taze kişniş yaprakları serpip sıcak servis yapın.

|
|
Murgh Makhani Tarifleri Hint Yemekleri
|
|