| 
 | 
| Muhlama (Trabzon) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc39557 Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2009
 2,532 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme
 Peynir
 Un
 Tereyağı
 Az miktarda su
 
 Yapılışı
 Peynir ince ince doğrandıktan sonra içerisine un ve bir miktar su katılır diğer taraftan tereyağı ocakta kızdırılır. Kızdırmış olduğumuz tereyağın içerisine hazırlanmış karışımı üzerine dökerek içindeki peynir eriyene kadar pişirilir. Bazı köylerde muhlamalara soğan, yumurta ilave edilerek yapılır.
 
 
 | 
| Mıhlama (Trabzon) | 
|  | ÇelikKapı Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.12.2005
 Mesajlar: 25
 Şehir: Balgat
 | Kısa URL: https://ml.md/lc75739 Gönderme Tarihi: 15.May.2012
 2,152 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı mısır unu
 100 gr. Trabzon tereyağı
 150 gr. Trabzon peyniri
 1 su bardağı sıcak su
 
 Tereyağını tencereye koyun. Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın. Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave edin. 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Piştikten sonra servis yapın. Ekmeğinizi bana bana yemenin tadını çıkartın.
 
 
 | 
| Muhlama (Trabzon) | 
|  | murat...murat...murat... Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.03.2013
 Mesajlar: 53
 Şehir: İskenderun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc87794 Gönderme Tarihi: 21.Mar.2013
 2,202 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 yemek kaşığı tereyağı
 4 yemek kaşığı mısır unu
 2 su bardağı su
 300 gram Trabzon peyniri
 
 Tereyağını sahana aktarın. Kısık ateşte fokurdayana kadar eritin. Azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın. Mısır unu renk aldığında suyu ilave edin. Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın. muhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin. Tereyağı üzerine çıkıp, renk aldığında ocaktan aldığınız muhlamayı bekletmeden sıcak olarak servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Muhlama (Trabzon) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc153941 Gönderme Tarihi: 05.Kas.2020
 388 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://karadeniz.gov.tr
 
 Tereyağı eritilir, sonra buna silme peynir ilave edilir. Yağı ağır bulanlar su katabilir. Piştikten sonra üzerine yumurta da kırılabilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |