|
Muhlama (Trabzon) |
|
kestane şekeri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc153941
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2020
282 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://karadeniz.gov.tr
Tereyağı eritilir, sonra buna silme peynir ilave edilir. Yağı ağır bulanlar su katabilir. Piştikten sonra üzerine yumurta da kırılabilir.
|
Muhlama (Trabzon) |
|
murat...murat...murat...
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2013
Mesajlar: 53 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc87794
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2013
2,093 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı su
300 gram Trabzon peyniri
Tereyağını sahana aktarın. Kısık ateşte fokurdayana kadar eritin. Azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın. Mısır unu renk aldığında suyu ilave edin. Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın. muhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin. Tereyağı üzerine çıkıp, renk aldığında ocaktan aldığınız muhlamayı bekletmeden sıcak olarak servis edin.
|
Mıhlama (Trabzon) |
|
ÇelikKapı
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2005
Mesajlar: 25 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc75739
Gönderme Tarihi: 15.May.2012
2,020 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı mısır unu
100 gr. Trabzon tereyağı
150 gr. Trabzon peyniri
1 su bardağı sıcak su
Tereyağını tencereye koyun. Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın. Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave edin. 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Piştikten sonra servis yapın. Ekmeğinizi bana bana yemenin tadını çıkartın.
|
Muhlama (Trabzon) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc39557
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2009
2,429 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
Peynir
Un
Tereyağı
Az miktarda su
Yapılışı
Peynir ince ince doğrandıktan sonra içerisine un ve bir miktar su katılır diğer taraftan tereyağı ocakta kızdırılır. Kızdırmış olduğumuz tereyağın içerisine hazırlanmış karışımı üzerine dökerek içindeki peynir eriyene kadar pişirilir. Bazı köylerde muhlamalara soğan, yumurta ilave edilerek yapılır.
|
|