| 
 
 
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
Eşik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2006 
Mesajlar: 67 Şehir: tekirdag | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4600 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2006 
3,423 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin
 
Muhallebi İçin:
 
6 su bardağı süt
 
Bir buçuk su bardağı tozşeker
 
3 çorba kaşığı un
 
3 çorba kaşığı pirinç unu
 
1 tatlı kaşığı nişasta
 
2 adet yumurta sarısı
 
Bir tutam tuz
 
Vanilya
 
Şerbeti İçin:
 
4 su bardağı tozşeker
 
5 su bardağı su
 
Yarım limonun suyu
 
 
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve şekeri bir tencereye alın.
 
Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha ocakta tutun. Limon suyunu ilave edin. Bir-iki taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın.
 
40 cm çapında bir tepsiyi, erimiş margarinin yarısı ile yağlayın. Kadayıfın yarısını bu tepsiye döşeyin. Ayrı bir yerde süt, vanilya, un, nişasta, pirinç unu, tuz ve şekeri karıştırıp, muhallebi kıvamına getirin. Koyulaşınca, muhallebiye 2 adet çırpılmış yumurta sarısı katın. 1-2 dakika daha karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp, 10 dakika dinlendirin.
 
Tepsiye yayılan kadayıfın üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da üzerine döşeyin. 1 saat bekletin. Erimiş margarini kadayıfın üzerine gezdirin. Orta ısılı fırında kadayıf kızarana dek pişirin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
 
Kadayıf şerbeti iyice çekince dilimleyerek servis yapın.
 
 
 ML® Muhallebili Kadayıf için tıklayın 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 28.04.2017
  
 | 
Muhallebili Tel Kadayıf | 
  | 
Bahariye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2006 
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6118 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2006 
5,206 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1/2 kg tel kadayıf
 
2 kahve fincanı tereyağı
 
4 su bardağı süt
 
10 kahve fincanı toz şeker
 
2 kahve fincanı pirinç unu
 
2 kahve fincanı nişasta
 
2 adet yumurta sarısı
 
1 kahve kaşığı tuz
 
1 çay fincanı portakal kabuğu reçeli
 
1 su bardağı su
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Kadayıfın dörtte birini ayırın. 28 cm. çapındaki tepsinin içini ve kenarlarını yağlayın. Kalan kadayıfı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin.
 
Sütü 6 kahve fincanı tozşeker ve tuz ile birlikte tencerede kaynatın. Pirinç ununu ve nişastayı yarım su bardağı suda eriterek bulamaç haline getirip kaynamakta olan süte ekleyin. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
 
Yumurta sarılarını çırparak portakal reçeliyle karıştırıp muhallebiye ilave edin. Karıştırmaya devam ederek 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin ve tepsideki kadayıfın üzerine boşaltarak yayın.Tepsinin dışına taşmış olan kadayıfları muhallebinin üzerine katlayarak çevirin.
 
Ayırdığınız kadayıfı da muhallebinin üzerine kapattıktan sonra soğuması için yaklaşık bir saat kadar bekletin.
 
Kalan tereyağını küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine serpiştirin. Fırına verip 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta şerbet için su, 4 kahve fıncanı şeker ve limon suyunu kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca kadayıfın üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "abcd" tarafından gönderildi. 21.06.2019
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
mu mu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132918 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2018 
1,162 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr kadayıf
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
Kreması için:
 
Yarım su bardağı şeker
 
2 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı nişasta
 
1 vanilya
 
3 su bardağı süt
 
Yarım paket pasta kreması veya krem şanti
 
 
Kadayıfları derin bir kaba alıp olabildiğince ince kesiyoruz. Ben önceden buzluğa atmıştım buzluktan çıkarıp kolaylıkla istediğim gibi kırdım.
 
Tereyağını eritip kadayıfların üzerine döküp elimizle iyice karıştırıyoruz ve kare borcama döküp üzerini elimizle bastırıp düzlüyoruz önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
 
Şerbet için derin bir tencereye su ve şekeri alıp 15 dakika kaynatıp ateşten alıyoruz.
 
Öte yandan krema malzemelerimizi derin bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.
 
Ateşten alıp soğuttuktan sonra kremamızı veya şantimizi kremaya döküp mikserle iyice çırpıyoruz. Kıvamı koyu olursa süt ilave edebilirsiniz.
 
Poşet tatlımızın üzerine soğuk şerbeti döküyoruz şerbet tamamen çekince kremamızı tatlımızın üzerine yayıp spatula ile üzerini düzeltiyoruz.
 
Buzdolabında yarım saat kadar soğuttuktan sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132923 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2018 
3,636 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram tel kadayıf
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı şeker
 
Muhallebisi için:
 
1 kg. süt
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı un
 
1 paket vanilya
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Arası için:
 
Çekilmiş ceviz
 
 
Kadayıf bıçakla ince ince kesilir.
 
Bir tencereye, tereyağı, kadayıf ve şeker alınır, kadayıflar pembeleşene kadar kavrulur.
 
Kadayıflar kavrulunca bir tepsiye yayılır.
 
Başka bir tencereye süt, şeker, un ve tereyağı konur, devamlı karıştırarak ateşe oturtulur.
 
Göz göz olunca ateş kapatılır, vanilya eklenir, muhallebi mikserle iyice çekilir. Kadayıfın üzerine eşit bir şekilde yayılır.
 
Muhallebi tamamen soğuyunca şeritlere kesilir.
 
Şeridin uç kısmına biraz çekilmiş ceviz konur, sarılır, sargısı tamamlanınca kesilir ve servis tabağına konur.
 
Kesilen kısma tekrar ceviz konur, tekrar sarılır, kesilir, tabağa konur, bu şekilde bütün muhallebili kadayıf tamamlanır.
 
Servis tabağı buzdolabına kaldırılır, biraz dinlendirilerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Kadayıf Tatlısı | 
  | 
yeni nefes 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2016 
Mesajlar: 37 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136631 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2018 
1,611 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Samsun İl Tarım Müdürlüğü 
 
 
250 gr kırık kadayıf 
 
Yarım su bardağı tereyağı veya margarin 
 
1.5 çay bardağı şeker 
 
1 su bardağı ceviz veya fındık içi 
 
Muhallebisi İçin:
 
1 kg süt 
 
1 su bardağı un 
 
1 su bardağı şeker 
 
1 kutu krema ya da 1 poşet kremşanti 
 
 
 
Kadayıf eritilmiş tere yağda rengi koyulaşana kadar kavrulur. İçine şeker ve ceviz ilave edildikten sonra biraz daha kavrulur. Kadayıfın yarısı dikdörtgen borcamın altına serilir.  
 
Bir tencerede krema veya kremşanti hariç tüm malzemeler çırpılarak pişirilir ve mikserde 1520 dk çırpılır. Ilıdığında krema veya kremşanti ilave edilip tekrar çırpılır ve soğumaya bırakılır.  
 
Muhallebi iyice soğuduktan sonra kadayıfların üzerine dökülür. Muhallebinin üzeri kalan kadayıfla kaplanır. Soğuk olarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Tel Kadayıf | 
  | 
hamarat teyze 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2016 
Mesajlar: 40 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137985 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2018 
1,152 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.ebruomurcali.com.tr
 
 
500 gr. tel kadayıf
 
Yarım su bardağı tozşeker
 
1 su bardağından 2 parmak eksik erimiş tereyağı
 
Muhallebi için:
 
3 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
 
4 çorba kaşığı tozşeker
 
2 çorba kaşığı pirinç unu
 
1,5 çorba kaşığı nişasta
 
1 çorba kaşığı un
 
2 diş damla sakızı
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Süt, pirinç unu, nişasta, un ve tozşekeri tencereye koyun. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Limon kabuğu rendesİ, tereyağı ve dövülmüş damla sakızını ekleyerek mikserle 10 dakika çırpın.
 
Tel kadayıfını didikleyerek tereyağı ile yağlayın. Yanmaz genişçe bir tavada tereyağlı kadayıf ve tozşekeri esmerleşene kadar kavurun. Yağlanmış kalıba elinizle bastırarak kadayıfın yarısını döşeyin. Hazırladığınız muhallebiyi karıştırarak 10 dakika soğutun ve kadayıfın üzerine dökün. Kalan kadayıfı aynı şekilde muhallebinin üzerine yerleştirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
pinpon 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.06.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143436 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2019 
607 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kadayıf
 
1 litre süt
 
3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
 
1 tepeleme yemek kaşığı un
 
6 yemek kaşığı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
150 gram tereyağı
 
Şerbeti için:
 
3,5 su bardağı toz şeker
 
3 su bardağı su
 
1 çay kaşığı limon suyu
 
 
Kadayıfı birkaç saat önceden büyük bir tepsiye elinizle didikleyerek yayıp kurumasını sağlayın.
 
Şerbeti için suyu ve şekeri tencereye koyup kaynatın, kapatmanıza yakın limon suyunu ekleyip soğuması için kenara alın.
 
Vanilya ve yağ hariç diğer malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. En son vanilyayı ekleyip ateşten alın.
 
Pişireceğiniz tepsiye kadayıfın yarısından fazlasını yayın, üzerine soğuyan muhallebiyi döküp kalan kadayıfı en üste yayın. Yağı eritip kadayıfın üzerine gezdirin. Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana dek pişirin.
 
Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti üzerine dökün. Servis esnasında ceviz, fındık veya antepfıstığı ile süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
azade 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2014 
Mesajlar: 74 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143669 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2019 
609 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram tel kadayıf
 
50 gram tereyağı
 
3-4 yemek kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
 
1 litre süt
 
3 yemek kaşığı un
 
3 yemek kaşığı buğday nişastası
 
1 kutu krema
 
1 paket vanilya
 
 
Kadayıfları küçük küçük kıyın. Geniş bir tencerede tereyağını eritin. Kıyılmış kadayıf ve şekeri ilave ederek rengi dönünceye kadar kavurun. Cevizi de ekleyerek 10 dakika sürekli karıştırarak kısık ateşte kavurun.
 
Muhallebisi için süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alarak çırpın. Daha sonra ocağa alın ve göz göz oluncaya kadar pişirin. Krema ve vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.
 
Soğuduktan sonra kadayıfın yarısını dikdörtgen bir kaba yayın. Üzerine muhallebiyi boşaltın. Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine yayın. Buzdolabında 1 gece bekleterek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151927 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2020 
493 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gram kadayıf (kuru kadayıf)
 
10 yemek kaşığı toz şeker
 
5 yemek kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
 
1 litre süt
 
2 yemek kaşığı mısır nişastası
 
2 yemek kaşığı un
 
1 yumurta
 
1 paket vanilya
 
1 paket krema (200ml)
 
 
İlk olarak derin bir tencerede kadayıf ve tereyağı alınız ve kavurmaya başlayınız. Topaklanma olmaması için sürekli karıştırarak kavurunuz. Tereyağı tamamen eridikten sonra 6 yemek kaşığı toz şeker atıp kavurmaya devam ediniz. Kadayıflar renk değiştirmeye başlayınca dövülmüş 1 su bardağı cevizi ekleyip 8 - 9 dakika daha kavurup kadayıfları ocaktan alınız. Kavurduğunuz kadayıf ve cevizleri başka bir kaba alıp soğumaya bırakınız(aynı tencerede kalırsa yanabilir). Başka bir tencereye 4 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 yumurta alıp iyice karıştırın. Üzerine 1 litre sütü ekleyip muhallebiyi pişirmeye başlıyoruz. Muhallebi kaynamaya başlayınca üzerine vanilyayı koyup tekrar karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Muhallebi soğuduğunda 1 paket kremayı üzerine ekleyip mikser yardımıyla karıştırıyoruz. Kadayıflı muhallebi tatlısını yapacağımız kabın yarısına kavurduğumuz tel kadayıfları ekliyoruz. Eşit şekilde yaydığımız kadayıfların üzerine eşit şekilde muhallebiyi yayıyoruz. Geri kalan kadayıfları da eşit şekilde muhallebinin üzerine döküyoruz. 1 - 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
 
 
Not: Servis ederken üzerine çilek, muz veya yaban mersini koyabilirsiniz. Muhallebisi 5 - 6 saat dinlenirse daha lezzetli olacaktır. Kadayıfları çok yakmamaya çalışın. Eğer kuru kadayıf bulamazsanız yaş kadayıfları 1 gün önceden buzdolabının derin dondurucu kısmında bekletin.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Kadayıf Tatlısı | 
  | 
Neşeli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 21 Şehir: Gölbaşı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152143 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2020 
483 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300-350 gram tel kadayıf
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
5 yemek kaşığı toz şeker
 
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
 
Muhallebisi için:
 
1 litre süt
 
4 yemek kaşığı un
 
3 yemek kaşığı mısır nişastası
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 paket krema
 
 
Kadayıfları 2 saat derin dondurucuda beklettikten sonra küçük parçalar halinde kırın.
 
Bir pilav tenceresinde tereyağını eritip kadayıfları tencereye alın.
 
Şekeri de ekleyip kadayıflar pembeleşene kadar kavurun.
 
Son olarak cevizi ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alıp başka bir kaseye aktarıp soğumaya bırakın.
 
Bu esnada tatlının muhallebisi için vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri bir tencerede karıştıra karıştıra pişirin.
 
Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alıp 10 dakika kadar ılınmaya bırakın.
 
Ilınınca krema ve vanilyayı da ekleyip mikserle pürüzsüz bir kıvama gelene kadar 4-5 dakika çırpın.
 
Cam ya da porselen bir fırın kabının tabanına kadayıfların yarısını yayın.
 
Üzerine muhallebiyi döküp yüzeyini düzleştirdikten sonra kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine ekleyin.
 
Önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğutun.
 
4-5 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.
 
 
Not: Dilerseniz tatlınızı kuplara bölüştürerek yapabilir, vişne gibi mevsim meyveleriyle süsleyerek de servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156597 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2021 
338 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo süt
 
6 yemek kaşığı şeker
 
7 yemek kaşığı un
 
1 paket kremşanti
 
Bir bardak soğuk süt
 
1 paket vanilya
 
50 gram hindistancevizi
 
Tarçın
 
Üzeri İçin:
 
200 gram tel kadayıf
 
1 su bardağı ceviz
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Bir tavada tereyağı ile birlikte kadayıflarımızı kısık ateşte kavuruyoruz.
 
Hafif pembeleşince içine 1 yemek kaşığı toz şekeri ilave ediyoruz.
 
En son cevizini de kattıktan sonra ılıması için tezgâha alıyoruz.
 
Tel kadayıf muhallebili kadayıf tarifinin yapılışı muhallebi yapacağımız tencerenin içine süt, şeker ve unu ekleyerek göz olana kadar pişiriyoruz.
 
Topaklanmaması için sürekli karıştırıyoruz.
 
Piştikten sonra içine margarin ve Hindistan cevizini ilave ediyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
 
Kaymak olmaması için ara sıra karıştırıyoruz.
 
Ayrı bir kapta soğuk sütün içine aldığımız.
 
Kremşantiyi bir mikser yardımı ile çırpıyoruz.
 
Krem şantimiz hazır.
 
Muhallebi ve hazırladığımız kremşantiyi bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
 
Ertesi gün muhallebinin içine kremşantili karışımı ilave ederek, mikser yardımı ile çırpıyoruz.
 
Koyu bir kıvam alacaktır. İkram edilirken ben ayrı kâselere koyarak ikram ediyorum.
 
Siz ıslatılmış borcam üzerine spatula yardımı ile yayarak dilimler halinde servis edebilirsiniz.
 
Muhallebimizin üzerine hazırlamış olduğumuz cevizli tel kadayıftan serpiyoruz.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163883 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2022 
293 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Muhallebisi için:
 
1 litre süt
 
1 bardak şeker
 
1 yumurta sarısı
 
3 kaşık un
 
Üzeri için:
 
150 gr kadayıf
 
1 bardak ceviz
 
1 bardak şeker
 
2 kaşık tereyağı
 
 
Süt, şeker, yumurta sarısı ve un karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
 
Muhallebi soğuduktan sonra 1 portakal kabuğu suyu ve rendesi eklenir.
 
Kadayıf, ceviz, şeker ve tereyağı da bir tava da kavrulur.
 
Bir borcama kavrulmuş kadayıfların yarısı dökülür.
 
Kadayıfların üzerine muhallebi eklenir.
 
En üst kata da yine kadayıflar eklenir.
 
Soğuduktan sonra servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167026 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2022 
322 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
500 gr kuru kadayıf
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
 
Muhallebisi için:
 
1 litre süt
 
1 paket toz şanti
 
1,5 çay bardağı şeker
 
1 su bardağı un
 
Vanilya
 
 
Tereyağı ve sıvı yağ karışımında kuru kadayıfları kavurun. Şeker ilave edip kavurmaya devam edin. Tarçın ve cevizi ekleyerek altını kapatın.
 
Muhallebi için; 1 paket toz kremşantiyi 1 çay bardağı sütle çırpıp buzdolabına koyun. Kalan sütü, şekeri ve unu tencereye alıp karıştırarak pişirin. Kaynayınca vanilyayı ekleyip mikserle 6-7 dakika kadar çırpın. Muhallebinin ilk sıcaklığı çıkınca dolapta bekleyen kremşantiyi içine katıp karıştırın. Servis tepsisine kavrulan kadayıfın yarısını yayın. Üzerine muhallebiyi dökün. Kadayıfın kalanıyla da üstünü kapatın. Buzdolabında bekletip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170718 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2023 
351 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Toz Şeker 1 Su Bardağı
 
Toz Şeker 5 Yemek Kaşığı
 
Tereyağı 3 Yemek Kaşığı
 
Yağlı İnek Sütü 1 Litre
 
Yumurta 1 Adet
 
Vanilya 1 Paket
 
Krema 1 Adet
 
Çiğ Tel Kadayıf 1 Kilogram
 
 
Kadayıfı ince ince kırın (kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve 5 yemek kaşığı şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın) Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri (süt, yumurta, bir su bardağı şeker) tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk ılımaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın. Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171727 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2023 
354 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Muhallebi için:
 
1 litre süt
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı şeker
 
3 yemek kaşığı mısır nişastası
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 vanilin
 
Kadayıf için:
 
200 gram kadayıf
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağından az toz şeker
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
 
Tereyağında kadayıflarımızı kavuruyoruz.
 
Üzerine şeker ve dövülmüş cevizlerimizi ekliyoruz kısık ateşte güzelce çeviriyoruz.
 
İkiye bölüp yarısını fırın tepsimize yada borcama her türlü kaba ekleyebiliriz.
 
Yarısını fırın kabına döküp tabanını oluşturuyoruz.
 
İkinci katı için muhallebili harcımızı yapmaya başlıyoruz.
 
Un, şeker ve nişastayı tencereye ekleyip 10 dakika kadar pişiriyoruz.
 
Pişen harcımıza tereyağı ve vanilini ekleyip karıştırıyoruz.
 
Ocaktan aldığımız muhallebimizi biraz sıcağını çıkartıp kadayıfımızın üzerine yayıyoruz.
 
Kalan diğer kadayıfımızı muhallebinin üzerine yayıyoruz.
 
Elimizle biraz yaydıktan sonra üzerine tekrar isteğe göre ceviz ekiyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |