| 
 
 
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
cavidan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.09.2007 
Mesajlar: 51
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17692 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2007 
10,340 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg tel kadayıf, 
 
1 paket margarin. 
 
Muhallebi için: 
 
6 su bardağı süt
 
1,5 su bardağı tozşeker, 
 
3 çorba kaşığı un, 
 
3 çorba kaşığı pirinç unu, 
 
1 tatlı kaşığı nişasta, 
 
2 adet yumurta sarısı, 
 
bir tutam tuz, 
 
vanilya.
 
Şerbeti için: 
 
4 su bardağı tozşeker, 
 
5 su bardağı su, 
 
yarım limonun suyu
 
 
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için şerbet malzemesini bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha ocakta tutun. Limon suyunu ilave edip, bir-iki taşım daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın. 38-40 cm çapında bir tepsinin içini erimiş margarinin yarısı ile yağlayın. Kadayıfın yarısını bu tepsiye döşeyin. Ayrı bir yerde süte vanilya, un, nişasta, pirinç unu, tuz ve şekeri katıp, ocakta muhallebi kıvamı alana dek karıştırın. Koyulaşınca içine 2 adet çırpılmış yumurta sarısını ilave edin. 1-2 dakika daha karıştırarak kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, 10 dakika dinlendirin. Bir kenarda bekleyen kadayıfın üzerine her tarafına eşit yayılacak şekilde muhallebiyi gezdirin. Sonra kadayıfın diğer yarısını da üzerine döşeyip 1 saat bekletin. Erimiş margarinin kalanını üzerine gezdirin. Orta ısılı fırında kadayıfın üzeri iyice kızarana dek pişirin. Kadayıfı fırından alıp 5 dakika dinlendirin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
 
Kadayıf, şerbeti iyice çekince dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
Muhallebili Tel Kadayıf | 
  | 
Bahariye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2006 
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6118 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2006 
5,206 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1/2 kg tel kadayıf
 
2 kahve fincanı tereyağı
 
4 su bardağı süt
 
10 kahve fincanı toz şeker
 
2 kahve fincanı pirinç unu
 
2 kahve fincanı nişasta
 
2 adet yumurta sarısı
 
1 kahve kaşığı tuz
 
1 çay fincanı portakal kabuğu reçeli
 
1 su bardağı su
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Kadayıfın dörtte birini ayırın. 28 cm. çapındaki tepsinin içini ve kenarlarını yağlayın. Kalan kadayıfı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin.
 
Sütü 6 kahve fincanı tozşeker ve tuz ile birlikte tencerede kaynatın. Pirinç ununu ve nişastayı yarım su bardağı suda eriterek bulamaç haline getirip kaynamakta olan süte ekleyin. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
 
Yumurta sarılarını çırparak portakal reçeliyle karıştırıp muhallebiye ilave edin. Karıştırmaya devam ederek 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin ve tepsideki kadayıfın üzerine boşaltarak yayın.Tepsinin dışına taşmış olan kadayıfları muhallebinin üzerine katlayarak çevirin.
 
Ayırdığınız kadayıfı da muhallebinin üzerine kapattıktan sonra soğuması için yaklaşık bir saat kadar bekletin.
 
Kalan tereyağını küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine serpiştirin. Fırına verip 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta şerbet için su, 4 kahve fıncanı şeker ve limon suyunu kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca kadayıfın üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "abcd" tarafından gönderildi. 21.06.2019
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132923 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2018 
3,636 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram tel kadayıf
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı şeker
 
Muhallebisi için:
 
1 kg. süt
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı un
 
1 paket vanilya
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Arası için:
 
Çekilmiş ceviz
 
 
Kadayıf bıçakla ince ince kesilir.
 
Bir tencereye, tereyağı, kadayıf ve şeker alınır, kadayıflar pembeleşene kadar kavrulur.
 
Kadayıflar kavrulunca bir tepsiye yayılır.
 
Başka bir tencereye süt, şeker, un ve tereyağı konur, devamlı karıştırarak ateşe oturtulur.
 
Göz göz olunca ateş kapatılır, vanilya eklenir, muhallebi mikserle iyice çekilir. Kadayıfın üzerine eşit bir şekilde yayılır.
 
Muhallebi tamamen soğuyunca şeritlere kesilir.
 
Şeridin uç kısmına biraz çekilmiş ceviz konur, sarılır, sargısı tamamlanınca kesilir ve servis tabağına konur.
 
Kesilen kısma tekrar ceviz konur, tekrar sarılır, kesilir, tabağa konur, bu şekilde bütün muhallebili kadayıf tamamlanır.
 
Servis tabağı buzdolabına kaldırılır, biraz dinlendirilerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
Eşik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2006 
Mesajlar: 67 Şehir: tekirdag | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4600 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2006 
3,423 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin
 
Muhallebi İçin:
 
6 su bardağı süt
 
Bir buçuk su bardağı tozşeker
 
3 çorba kaşığı un
 
3 çorba kaşığı pirinç unu
 
1 tatlı kaşığı nişasta
 
2 adet yumurta sarısı
 
Bir tutam tuz
 
Vanilya
 
Şerbeti İçin:
 
4 su bardağı tozşeker
 
5 su bardağı su
 
Yarım limonun suyu
 
 
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve şekeri bir tencereye alın.
 
Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha ocakta tutun. Limon suyunu ilave edin. Bir-iki taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın.
 
40 cm çapında bir tepsiyi, erimiş margarinin yarısı ile yağlayın. Kadayıfın yarısını bu tepsiye döşeyin. Ayrı bir yerde süt, vanilya, un, nişasta, pirinç unu, tuz ve şekeri karıştırıp, muhallebi kıvamına getirin. Koyulaşınca, muhallebiye 2 adet çırpılmış yumurta sarısı katın. 1-2 dakika daha karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp, 10 dakika dinlendirin.
 
Tepsiye yayılan kadayıfın üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da üzerine döşeyin. 1 saat bekletin. Erimiş margarini kadayıfın üzerine gezdirin. Orta ısılı fırında kadayıf kızarana dek pişirin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
 
Kadayıf şerbeti iyice çekince dilimleyerek servis yapın.
 
 
 ML® Muhallebili Kadayıf için tıklayın 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 28.04.2017
  
 | 
Muhallebili Tel Kadayıf | 
  | 
Lerzan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2011 
Mesajlar: 34 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67294 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2011 
3,174 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. tel kadayıf
 
2 çorba kaşığı margarin
 
Muhallebi için:
 
4 su bardağı süt
 
1 su bardağı tozşeker
 
2 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı pirinç unu
 
Yarım tatlı kaşığı nişasta
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
Bir tutam tuz
 
1 paket vanilya
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı tozşeker
 
1 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu 
 
 
Şerbet için tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip, 1-2 taşım daha kaynatıp, soğutun. Muhallebi için süt, tozşeker, un, pirinç unu, nişasta ve tuzu tahta kaşıkla muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Koyulaşınca; içine yumurta sarısı ve vanilyayı ilave edin. 1-2 dakika karıştırıp, kaynatın. Diğer tarafta eritilmiş margarinden kadayıfın üzerine döküp, elinizle didikleyin. Bir neskafe fincanının içine kadayıftan bir tutam koyup, ortasına ılınmış muhallebiden bir kaşık koyun. Üzerini kadayıf ile kapatıp ters çevirin ve yağlanmış bir cam kabın içine yerleştirin. Kadayıf ve muhallebi bitene kadar işleme devam edin. Üzerine kalan margarini gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kadayıfların üzeri kızarana dek pişirin. Üzerine soğuk şerbet gezdirin. Şerbetini çektikten sonra cevizle süsleyin ve servis yapın.
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62411 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2011 
3,043 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.temizliknerahat.com
 
 
250 gr  Tel kadayıf
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
3 yemek kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
 
Muhallebi için;
 
1 litre  süt
 
5 yemek kaşığı un 
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
1 paket toz krem şanti
 
 
 
Kadayıflar elle veya keskin bir bıcak yardımıyla ufak parçalara ayrılır. Büyük bir tencereye terayağ, toz şeker ve kadayıflar konularak, kısık ateşte sürekli  karıştırılarak, 20 dk rengi altın sarısı olana kadar  yakmadan kavurulur. Tencere büyük olursa kavurma işleminiz daha rahat  ve istenilen kıvamda olacaktır. Daha sonra cevizde ilave edilerek 5 dk daha kavrulur.
 
Muhallebisi için süt, şeker, un ve vanilya  tencereye konarak, kısık ateşte kıvamı koyulaşana  kadar pişirilir. Kaynama noktasına geldiğinde Krem şanti eklenerek 5dk hızlıca çırpılır. Biraz (5  dk) soğuması beklenir.  Bu esnada üzerinin kaymak tutmaması için sürekli karıştırılmalıdır
 
Kaselere önce muhallebi   konur, üzerine kavrulmuş kadayıftan eklenir ve Antep  fıstığı serpilerek servis edilir.
 
 
Not: Kadayıfları  bir gece derin dondurucuda bekletirseniz bıçakla  daha rahat ve ince doğranacaktır.
  
 | 
Muhallebili Telkadayıf | 
  | 
Anten 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2006 
Mesajlar: 47 Şehir: 7.Cadde Bahçelievler | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5295 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006 
2,927 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
500 gr telkadayıf
 
175 gr tereyağı ( 3/4 su bardağı)
 
Muhallebi;
 
1 lt süt
 
1 tepeleme su bardağı tozşeker
 
1 kahve ficanı pirinç unu
 
2 yemek kaşığı nişasta
 
2 parça portakal kabuğu reçeli
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 fiske tuz
 
1 çay kaşığı vanilya
 
Şurubu;
 
2,5 su bardağı tozşeker
 
1 3/4 bardak su
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Telkadayıfını didikleyip birbirinden ayırın. İçindeki sert kısımları çıkartın.
 
Yağı eritip kadayıfın üzerine gezdirin ve elinizle altüst yaparak kadayıflara karıştırın.
 
Bir tencerede süt, şeker ve tuzu karıştırın ve kayatın. Pirinç unu ve nişastayı yarım bardak suyla ezip içine karıştırın. Muhallebi koyu kıvama gelince, küçük parçalar halinde doğranmış portakal kabuğu, vanilya ve çırpılmış yumurta sarısını katın. 1- 2 dk sonra ateşten indirip biraz soğutun.
 
30-35 cm çapındaki bir tepsiye döşeyin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da üzerine yerleştirin. 1 saat kadar muhallebinin donmasını bekleyin.
 
Kadayıfı, orta hararetli fırında pembe renkte pişirin. Hafif soğumuş olan kadayıfın üzerine koyuca hazırladığınız şurubu gezdirin. Kadayıff soğuduğu zaman istenilen biçimde kesin ve üzerine kıyılmış yeşil fıstık serpin.
  
 | 
Muhallebili Telkadayıf | 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10687 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007 
2,923 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme: 
 
1/2 kg telkadayıf, 
 
150 gr tereyağı. 
 
Muhallebi için: 
 
6 su bardağı süt, 
 
1 1/4 su bardağı tozşeker, 
 
1 kahve fincanı pirinç unu, 
 
3/4 kahve fincanı nişasta, 
 
2 yumurtanın sarısı, 
 
1 çay kaşığı tuz, 
 
yarım bardak portakal kabuğu reçeli.
 
Şurubu için: 
 
1 3/4 su bardağı tozşeker, 
 
1 1/4 su bardağı su, 
 
tatlı kaşığı limon suyu.
 
 
Yapılışı: 
 
İyice didiklenerek saçaklandırılmış telkadayıfın dörtte biri ayrılır. Kalan, 28 cm çapındaki tepsinin içi ve kenarları yağlandıktan sonra, kenarlardan taşacak şekilde yayılır. Muhallebi için, tencereye 6 su bardağı süt boşaltılır. Süt, 1 1/4 su bardağı tozşeker, 1 çay kaşığı tuz ilave edilerek kaynatılır. Su kaynayınca, 1/2 bardak suyla iyice karıştırılarak sulu bir bulamaç kıvamına getirilmiş pirinç unu ile nişasta ilave edilir ve tencerenin dibi kazınırcasına karıştırılarak pişirilir. Muhallebi, kaşıktan düşmeyecek koyulukta bir kıvam alıncaya kadar pişirilir. Bu kıvama gelince, ince ince doğranmış portakal kabuğu reçeli ile çırpılmış yumurta sarıları katılır ve iyice karıştırılarak 2 dakika daha pişirilir. Muhallebi ateşten indirilip 5 dakika kadar soğutulduktan sonra, tepsideki kadayıfın üzerine boşaltılır. Muhallebi tepsinin içinde eşit biçimde yayıldıktan sonra, tepsinin kenarından sarkan kadayıflar, muhallebinin üzerine kapatılır. Ayrılmış olan tel-kadayıf muhallebinin üzerine yayıldıktan sonra, muhallebinin iyice soğuması için tepsi 1 saat kadar serin bir yerde bekletilir. Bekletilen kadayıfın üzerine, yağ fındık büyüklüğünde parçalara bölünerek serpiştirilir ve tepsi fırına sürülür. Kadayıfın üstü kızanncaya kadar, 40-45 dakika kadar pişirilir ve fırından çıkarılır. Kadayıf soğurken, şurubu için bir kaba 1 3/4 su bardağı tozşeker ile 1 1/4 bardak su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu konur. Şeker eriyinceye kadar şurup karıştırılır. Şekerin tamamı eridikten sonra, kaynamaya bırakılır. Şurup fazla koyu olmayan bir kıvam alınca, ateşten indirilir ve soğumaya başlamış olan kadayıfın üzerine dökülür. Kadayıf iyice soğuduktan sonra, istenen biçimlerde kesilir ve servis yapılır.
  
 | 
MUHALLEBİLİ KADAYIF | 
  | 
ilaydam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.08.2009 
Mesajlar: 30 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39753 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2009 
2,884 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg tel kadayıf
 
3/4 bardak margarin
 
Şurup için:
 
2 bardak toz şeker
 
1 tatlı kaşığı limon
 
1,5 bardak su
 
Muhallebi için :
 
1 kahve fincanı pirinç unu
 
1,5 kg süt
 
3/4 kahve fincanı nişasta
 
1,5 bardak toz şeker
 
2 yumurta biraz tuz
 
2 çorba kaşığı portakal kabuğu reçeli
 
 
Kadayıfın sert kısımları ayrılıp didiklendikten sonra, yarısından fazlası içi yağlanmış bir tepsiye, kenarlarından taşırarak döşenir. Yalnız, tepsi pek küçük olmamalıdır. Zira kadayıf ince bir tabaka halinde döşenmelidir.
 
Öte yandan tencereye süt, şeker ve bir tutam da tuz koyulur. Kaynayınca, yarım bardak suyla karıştırılarak bulamaç haline getirilir, pirinç unu, nişasta karışımı ilâve edilir ve devamlı karıştırılır. Muhallebi iyice pişip, kaşıktan düşmeyecek koyuluğa gelinceye kadar devamlı karıştırmak suretiyle pişirilir. Sonra kıyar gibi incecik kesilmiş yumurtaların sadece sarıları ve reçel ilâve edilip karıştırıldıktan sonra indirilir ve 5 - 6 dakika kadar karıştırılarak soğutulduktan sonra tepsideki kadayıfın üzerine dökülür. Kalan kadayıf üzerine koyulur. Tepsinin kenarlarından taşanlar da üzerine örtülüp muhallebi iyice kapatılır. En azından bir saat süreyle soğumaya bırakılır.
 
Soğuduktan sonra, yağ fındık iriliğinde parçalar halinde kadayıfın üzerine koyulur. Orta ısılı fırında nar gibi olana kadar kızartılıp çıkarılır. O soğurken, yanda şurup için yazılı malzemeyle koyuca bir şurup kaynatılır. Ve soğumuş olan kadayıfın üzerine dökülür. Bir - iki saat sonra tatlı iyice soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.
  
 | 
Muhallebili Telkadayıf | 
  | 
Figaronun Düğünü 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 11.10.2007 
Mesajlar: 15 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18366 
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2007 
2,850 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak Malzeme:
 
1 paket tereyağı
 
750 gr telkadayıf
 
Muhallebi için:
 
1 litre süt
 
1 su bardağı pirinç unu
 
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
Şurup için:
 
4 su bardağı toz şeker
 
4 su bardağı su
 
Yarım limon suyu
 
 
Hazırlanışı:
 
Önce şurup malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır. Muhallebi için Bütün malzeme tencereya aktarılır. Orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Tereyağı yakmadan eritilir, ılıtılır. Kadayıfın üzerine dökülür iyice parça parça yaparak yoğrulur. Kadayıfın yarısı fırın tepsisine bastırarak yerleştirilir. Üzerine ılımış muhallebi yayılır. Kalan kadayıf muhallebinin üzerine yerleştirilir. 185 derece önceden ısıtılmış fırında altın rengini alana kadar pişirilir. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şurup gezdirilir. Şurubu çekince kare kare keserek servise sunulur.
  
 | 
Muhallebili Tel Kadayıf | 
  | 
masmavi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.11.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Bodrum- Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57435 
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2010 
2,806 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr tel kadayıf
 
4 su bardağı süt
 
1 kahve fincanı tozşeker
 
6 kahve fincanı pirinç unu
 
2 kahve fincanı nişasta
 
Yarım su bardağı su
 
2 yumurta sarısı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 kahve fincanı portakal kabuğu reçeli
 
2 kahve fincanı margarin
 
Şerbet için:
 
2 su bardağı tozşeker
 
1 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
28 cm çapındaki bir fırın tepsisinin içini ve kenarlarını yağlayın. Tel kadayıfın yarısından azını ayırıp kalan kadayıfı, kenarlarından taşacak şekilde tepsiye yerleştirin.
 
Sütü tencereye alıp tozşeker ve ekleyerek kaynatın. Pirinç unu ve nişastayı ayn bir kapta suyla eritin, kaynayan süte yavaş yavaş ekleyin. Muhallebi kıvamını alıncaya dek kanştırarak pişirin.
 
Yumurta sarılarını bir kasede çırpın. Reçeli ekleyip karıştırın ve yavaş yavaş muhallebiye ilave edin. 2 dakika daha kanştırıp ateşten alın. 5-6 dakika bekletip tepsideki kadayıfın üzerine dökün.
 
Dışa taşan ve ayırdığınız kadaları üzerini kapatın. Margarini küçük küçük doğrayıp üzerine serpiştirin. Orta ısılı fınnda pişirin. Şerbeti kaynatıp soğuk kadayıfın üzerine dökün.
  
 | 
Muhallebili Tel Kadayıf | 
  | 
doktrin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.05.2009 
Mesajlar: 41 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37196 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2009 
2,656 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gerekli malzeme:
 
500 gr tel kadayıf
 
200 gr tereyağı veya margarin
 
1,5 lt süt
 
250 gr tozşeker
 
1 kahve fincanı pirinç unu
 
1 kahve fincanı buğday nişastası
 
2 yumurta sarısı
 
1 tutam tuz
 
Şerbet için:
 
500 gr toz şeker
 
Yarım litre su
 
1 çorba kaşığı limonsuyu
 
Üzerine serpmek için; yeşil fıstık veya ceviz
 
 
Bir tencereye süt, şeker, pirinç unu, nişasta, yumurta sarıları ve tuz koyup iyice çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. 2 Şerbetini hazırlamak için de bir tencerede su ve şekeri kaynatın. Limonsuyu ekleyip bir kez daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Şerbetini hazırlamak için de bir tencerenin içinde su ve şekeri kaynatın. Limon suyu ekleyip biraz daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Yağı eritip ılımaya bırakın. Bir çorba kasesini kullanarak kasenin içini kaplayacak miktarda kadayıfı kasenin içine yerleştirin. Ortasına 2-3 kaşık kadar muhallebi (krema) doldurup kadayıfı kenarlarından toplayarak kapatın. Yağlanmış fırm tepsisine kaseyi kapatarak kadayıf topunu çıkarın. İşlemi tekrarlayarak içi kremalı kadayıf toplarını fırın tepsisine yerleştirin. t Eritilmiş margarini kadayıfın üzerine gezdirerek döküp tepsiyi 160 derece firma verin. Üzerleri kızarıncaya kadar pişirip çıkarın. Hazırladığınız ılınmış şerbeti üzerlerine döküp soğumaya bırakın. Ceviz veya fıstıkla süsleyip servis yapın.
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
gülsaçar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.08.2009 
Mesajlar: 27 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74197 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2012 
2,579 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr kadayıf
 
6 yemek kaşığı toz şeker
 
5 yemek kaşığı tereyağı
 
1.5 su bardağı ceviz
 
1 kg süt
 
4 yemek kaşığı un
 
2 fincan toz şeker
 
2 yemek kaşığı mısır nişastası
 
1 adet yumurta
 
1 paket vanilya
 
1 paket krema
 
 
Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun. İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun. Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın. Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
yeni fasıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.08.2011 
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75394 
Gönderme Tarihi: 02.May.2012 
2,161 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr kadayıf
 
2 çorba kaşığı şeker
 
1 paket hazır sakızlı muhallebi
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Biraz ceviz
 
 
Kadayıfı tereyağda kavuruyoruz kavururken 2 çorba kaşığı şekeri kadayıfın içine koyuyoruz ve kısık ateşte güzelce kavuruyoruz kadayıfın rengi kızarınca küçük kaselere veya borcama kadayıfın yarısını yayıyoruz sonra muhallebiyi hazırlayıp kadayıfın üzerine döküyoruz ve geriye kalan kadayıfı muhallebinin üzerine tekrar yayıyoruz. Üzerine isteğe bağlı olarak ceviz kırıntıları koyuyoruz. Sonra buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
  
 | 
Muhallebili Kadayıf Tatlısı | 
  | 
yeni nefes 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2016 
Mesajlar: 37 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136631 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2018 
1,611 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Samsun İl Tarım Müdürlüğü 
 
 
250 gr kırık kadayıf 
 
Yarım su bardağı tereyağı veya margarin 
 
1.5 çay bardağı şeker 
 
1 su bardağı ceviz veya fındık içi 
 
Muhallebisi İçin:
 
1 kg süt 
 
1 su bardağı un 
 
1 su bardağı şeker 
 
1 kutu krema ya da 1 poşet kremşanti 
 
 
 
Kadayıf eritilmiş tere yağda rengi koyulaşana kadar kavrulur. İçine şeker ve ceviz ilave edildikten sonra biraz daha kavrulur. Kadayıfın yarısı dikdörtgen borcamın altına serilir.  
 
Bir tencerede krema veya kremşanti hariç tüm malzemeler çırpılarak pişirilir ve mikserde 1520 dk çırpılır. Ilıdığında krema veya kremşanti ilave edilip tekrar çırpılır ve soğumaya bırakılır.  
 
Muhallebi iyice soğuduktan sonra kadayıfların üzerine dökülür. Muhallebinin üzeri kalan kadayıfla kaplanır. Soğuk olarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
mu mu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132918 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2018 
1,162 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr kadayıf
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
Kreması için:
 
Yarım su bardağı şeker
 
2 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı nişasta
 
1 vanilya
 
3 su bardağı süt
 
Yarım paket pasta kreması veya krem şanti
 
 
Kadayıfları derin bir kaba alıp olabildiğince ince kesiyoruz. Ben önceden buzluğa atmıştım buzluktan çıkarıp kolaylıkla istediğim gibi kırdım.
 
Tereyağını eritip kadayıfların üzerine döküp elimizle iyice karıştırıyoruz ve kare borcama döküp üzerini elimizle bastırıp düzlüyoruz önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
 
Şerbet için derin bir tencereye su ve şekeri alıp 15 dakika kaynatıp ateşten alıyoruz.
 
Öte yandan krema malzemelerimizi derin bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.
 
Ateşten alıp soğuttuktan sonra kremamızı veya şantimizi kremaya döküp mikserle iyice çırpıyoruz. Kıvamı koyu olursa süt ilave edebilirsiniz.
 
Poşet tatlımızın üzerine soğuk şerbeti döküyoruz şerbet tamamen çekince kremamızı tatlımızın üzerine yayıp spatula ile üzerini düzeltiyoruz.
 
Buzdolabında yarım saat kadar soğuttuktan sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Tel Kadayıf | 
  | 
hamarat teyze 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2016 
Mesajlar: 40 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137985 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2018 
1,152 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.ebruomurcali.com.tr
 
 
500 gr. tel kadayıf
 
Yarım su bardağı tozşeker
 
1 su bardağından 2 parmak eksik erimiş tereyağı
 
Muhallebi için:
 
3 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
 
4 çorba kaşığı tozşeker
 
2 çorba kaşığı pirinç unu
 
1,5 çorba kaşığı nişasta
 
1 çorba kaşığı un
 
2 diş damla sakızı
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Süt, pirinç unu, nişasta, un ve tozşekeri tencereye koyun. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Limon kabuğu rendesİ, tereyağı ve dövülmüş damla sakızını ekleyerek mikserle 10 dakika çırpın.
 
Tel kadayıfını didikleyerek tereyağı ile yağlayın. Yanmaz genişçe bir tavada tereyağlı kadayıf ve tozşekeri esmerleşene kadar kavurun. Yağlanmış kalıba elinizle bastırarak kadayıfın yarısını döşeyin. Hazırladığınız muhallebiyi karıştırarak 10 dakika soğutun ve kadayıfın üzerine dökün. Kalan kadayıfı aynı şekilde muhallebinin üzerine yerleştirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
azade 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2014 
Mesajlar: 74 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143669 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2019 
609 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram tel kadayıf
 
50 gram tereyağı
 
3-4 yemek kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
 
1 litre süt
 
3 yemek kaşığı un
 
3 yemek kaşığı buğday nişastası
 
1 kutu krema
 
1 paket vanilya
 
 
Kadayıfları küçük küçük kıyın. Geniş bir tencerede tereyağını eritin. Kıyılmış kadayıf ve şekeri ilave ederek rengi dönünceye kadar kavurun. Cevizi de ekleyerek 10 dakika sürekli karıştırarak kısık ateşte kavurun.
 
Muhallebisi için süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alarak çırpın. Daha sonra ocağa alın ve göz göz oluncaya kadar pişirin. Krema ve vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.
 
Soğuduktan sonra kadayıfın yarısını dikdörtgen bir kaba yayın. Üzerine muhallebiyi boşaltın. Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine yayın. Buzdolabında 1 gece bekleterek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
pinpon 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.06.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143436 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2019 
607 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kadayıf
 
1 litre süt
 
3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
 
1 tepeleme yemek kaşığı un
 
6 yemek kaşığı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
150 gram tereyağı
 
Şerbeti için:
 
3,5 su bardağı toz şeker
 
3 su bardağı su
 
1 çay kaşığı limon suyu
 
 
Kadayıfı birkaç saat önceden büyük bir tepsiye elinizle didikleyerek yayıp kurumasını sağlayın.
 
Şerbeti için suyu ve şekeri tencereye koyup kaynatın, kapatmanıza yakın limon suyunu ekleyip soğuması için kenara alın.
 
Vanilya ve yağ hariç diğer malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. En son vanilyayı ekleyip ateşten alın.
 
Pişireceğiniz tepsiye kadayıfın yarısından fazlasını yayın, üzerine soğuyan muhallebiyi döküp kalan kadayıfı en üste yayın. Yağı eritip kadayıfın üzerine gezdirin. Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana dek pişirin.
 
Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti üzerine dökün. Servis esnasında ceviz, fındık veya antepfıstığı ile süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151927 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2020 
493 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gram kadayıf (kuru kadayıf)
 
10 yemek kaşığı toz şeker
 
5 yemek kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
 
1 litre süt
 
2 yemek kaşığı mısır nişastası
 
2 yemek kaşığı un
 
1 yumurta
 
1 paket vanilya
 
1 paket krema (200ml)
 
 
İlk olarak derin bir tencerede kadayıf ve tereyağı alınız ve kavurmaya başlayınız. Topaklanma olmaması için sürekli karıştırarak kavurunuz. Tereyağı tamamen eridikten sonra 6 yemek kaşığı toz şeker atıp kavurmaya devam ediniz. Kadayıflar renk değiştirmeye başlayınca dövülmüş 1 su bardağı cevizi ekleyip 8 - 9 dakika daha kavurup kadayıfları ocaktan alınız. Kavurduğunuz kadayıf ve cevizleri başka bir kaba alıp soğumaya bırakınız(aynı tencerede kalırsa yanabilir). Başka bir tencereye 4 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 yumurta alıp iyice karıştırın. Üzerine 1 litre sütü ekleyip muhallebiyi pişirmeye başlıyoruz. Muhallebi kaynamaya başlayınca üzerine vanilyayı koyup tekrar karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Muhallebi soğuduğunda 1 paket kremayı üzerine ekleyip mikser yardımıyla karıştırıyoruz. Kadayıflı muhallebi tatlısını yapacağımız kabın yarısına kavurduğumuz tel kadayıfları ekliyoruz. Eşit şekilde yaydığımız kadayıfların üzerine eşit şekilde muhallebiyi yayıyoruz. Geri kalan kadayıfları da eşit şekilde muhallebinin üzerine döküyoruz. 1 - 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
 
 
Not: Servis ederken üzerine çilek, muz veya yaban mersini koyabilirsiniz. Muhallebisi 5 - 6 saat dinlenirse daha lezzetli olacaktır. Kadayıfları çok yakmamaya çalışın. Eğer kuru kadayıf bulamazsanız yaş kadayıfları 1 gün önceden buzdolabının derin dondurucu kısmında bekletin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |