| 
 
 
 | 
Muhallebili Kadayıf Tatlısı | 
  | 
Neşeli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 21 Şehir: Gölbaşı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152143 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2020 
483 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300-350 gram tel kadayıf
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
5 yemek kaşığı toz şeker
 
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
 
Muhallebisi için:
 
1 litre süt
 
4 yemek kaşığı un
 
3 yemek kaşığı mısır nişastası
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 paket krema
 
 
Kadayıfları 2 saat derin dondurucuda beklettikten sonra küçük parçalar halinde kırın.
 
Bir pilav tenceresinde tereyağını eritip kadayıfları tencereye alın.
 
Şekeri de ekleyip kadayıflar pembeleşene kadar kavurun.
 
Son olarak cevizi ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alıp başka bir kaseye aktarıp soğumaya bırakın.
 
Bu esnada tatlının muhallebisi için vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri bir tencerede karıştıra karıştıra pişirin.
 
Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alıp 10 dakika kadar ılınmaya bırakın.
 
Ilınınca krema ve vanilyayı da ekleyip mikserle pürüzsüz bir kıvama gelene kadar 4-5 dakika çırpın.
 
Cam ya da porselen bir fırın kabının tabanına kadayıfların yarısını yayın.
 
Üzerine muhallebiyi döküp yüzeyini düzleştirdikten sonra kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine ekleyin.
 
Önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğutun.
 
4-5 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.
 
 
Not: Dilerseniz tatlınızı kuplara bölüştürerek yapabilir, vişne gibi mevsim meyveleriyle süsleyerek de servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156597 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2021 
338 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo süt
 
6 yemek kaşığı şeker
 
7 yemek kaşığı un
 
1 paket kremşanti
 
Bir bardak soğuk süt
 
1 paket vanilya
 
50 gram hindistancevizi
 
Tarçın
 
Üzeri İçin:
 
200 gram tel kadayıf
 
1 su bardağı ceviz
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Bir tavada tereyağı ile birlikte kadayıflarımızı kısık ateşte kavuruyoruz.
 
Hafif pembeleşince içine 1 yemek kaşığı toz şekeri ilave ediyoruz.
 
En son cevizini de kattıktan sonra ılıması için tezgâha alıyoruz.
 
Tel kadayıf muhallebili kadayıf tarifinin yapılışı muhallebi yapacağımız tencerenin içine süt, şeker ve unu ekleyerek göz olana kadar pişiriyoruz.
 
Topaklanmaması için sürekli karıştırıyoruz.
 
Piştikten sonra içine margarin ve Hindistan cevizini ilave ediyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
 
Kaymak olmaması için ara sıra karıştırıyoruz.
 
Ayrı bir kapta soğuk sütün içine aldığımız.
 
Kremşantiyi bir mikser yardımı ile çırpıyoruz.
 
Krem şantimiz hazır.
 
Muhallebi ve hazırladığımız kremşantiyi bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
 
Ertesi gün muhallebinin içine kremşantili karışımı ilave ederek, mikser yardımı ile çırpıyoruz.
 
Koyu bir kıvam alacaktır. İkram edilirken ben ayrı kâselere koyarak ikram ediyorum.
 
Siz ıslatılmış borcam üzerine spatula yardımı ile yayarak dilimler halinde servis edebilirsiniz.
 
Muhallebimizin üzerine hazırlamış olduğumuz cevizli tel kadayıftan serpiyoruz.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163883 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2022 
293 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Muhallebisi için:
 
1 litre süt
 
1 bardak şeker
 
1 yumurta sarısı
 
3 kaşık un
 
Üzeri için:
 
150 gr kadayıf
 
1 bardak ceviz
 
1 bardak şeker
 
2 kaşık tereyağı
 
 
Süt, şeker, yumurta sarısı ve un karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
 
Muhallebi soğuduktan sonra 1 portakal kabuğu suyu ve rendesi eklenir.
 
Kadayıf, ceviz, şeker ve tereyağı da bir tava da kavrulur.
 
Bir borcama kavrulmuş kadayıfların yarısı dökülür.
 
Kadayıfların üzerine muhallebi eklenir.
 
En üst kata da yine kadayıflar eklenir.
 
Soğuduktan sonra servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167026 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2022 
322 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
500 gr kuru kadayıf
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
 
Muhallebisi için:
 
1 litre süt
 
1 paket toz şanti
 
1,5 çay bardağı şeker
 
1 su bardağı un
 
Vanilya
 
 
Tereyağı ve sıvı yağ karışımında kuru kadayıfları kavurun. Şeker ilave edip kavurmaya devam edin. Tarçın ve cevizi ekleyerek altını kapatın.
 
Muhallebi için; 1 paket toz kremşantiyi 1 çay bardağı sütle çırpıp buzdolabına koyun. Kalan sütü, şekeri ve unu tencereye alıp karıştırarak pişirin. Kaynayınca vanilyayı ekleyip mikserle 6-7 dakika kadar çırpın. Muhallebinin ilk sıcaklığı çıkınca dolapta bekleyen kremşantiyi içine katıp karıştırın. Servis tepsisine kavrulan kadayıfın yarısını yayın. Üzerine muhallebiyi dökün. Kadayıfın kalanıyla da üstünü kapatın. Buzdolabında bekletip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170718 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2023 
351 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Toz Şeker 1 Su Bardağı
 
Toz Şeker 5 Yemek Kaşığı
 
Tereyağı 3 Yemek Kaşığı
 
Yağlı İnek Sütü 1 Litre
 
Yumurta 1 Adet
 
Vanilya 1 Paket
 
Krema 1 Adet
 
Çiğ Tel Kadayıf 1 Kilogram
 
 
Kadayıfı ince ince kırın (kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve 5 yemek kaşığı şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın) Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri (süt, yumurta, bir su bardağı şeker) tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk ılımaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın. Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Kadayıf | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171727 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2023 
354 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Muhallebi için:
 
1 litre süt
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı şeker
 
3 yemek kaşığı mısır nişastası
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 vanilin
 
Kadayıf için:
 
200 gram kadayıf
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağından az toz şeker
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
 
Tereyağında kadayıflarımızı kavuruyoruz.
 
Üzerine şeker ve dövülmüş cevizlerimizi ekliyoruz kısık ateşte güzelce çeviriyoruz.
 
İkiye bölüp yarısını fırın tepsimize yada borcama her türlü kaba ekleyebiliriz.
 
Yarısını fırın kabına döküp tabanını oluşturuyoruz.
 
İkinci katı için muhallebili harcımızı yapmaya başlıyoruz.
 
Un, şeker ve nişastayı tencereye ekleyip 10 dakika kadar pişiriyoruz.
 
Pişen harcımıza tereyağı ve vanilini ekleyip karıştırıyoruz.
 
Ocaktan aldığımız muhallebimizi biraz sıcağını çıkartıp kadayıfımızın üzerine yayıyoruz.
 
Kalan diğer kadayıfımızı muhallebinin üzerine yayıyoruz.
 
Elimizle biraz yaydıktan sonra üzerine tekrar isteğe göre ceviz ekiyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |