Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kereviz Tarifleri > Mücver (44 adet - 17,285,280 defa bakıldı)

Mücver


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mücver

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc144217
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2019
757 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet küçük soğan (isteğe bağlı)
2 adet kabak
1 adet patates
1 adet yumurta
Yarım demetten biraz az dereotu
4-5 yemek kaşığı mısır unu veya sade un
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Tuz
Kırmızı biber

Soğan, kabak ve patatesi rendeleyin. Yumurta, ince kıyılmış dereotu, tuz, karabiber, kırmızı biber ve unu karıştırın. İçine rendelediğiniz sebzeleri ekleyin ve homojen bir karşım elde edin.
Hazırladığınız karışımdan sıvı yağa batırılmış kaşık yardımıyla alarak iyice kızdırılmış sıvı yağa bırakıp kızartın. Harç bitene kadar bu işleme devam edin.
Pişen mücverleri kağıt havluya alıp fazla yağından arındırın. Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.



Mücver

uhulet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.12.2019
Mesajlar: 30
Şehir: Frankfurt
Kısa URL: https://ml.md/lc147625
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2020
558 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet kabak
3 adet yumurta
3 kahve fincanı un
Maydanoz
Dereotu
Yeşil soğan
Karabiber
Tuz

Kabakları bol suda yıkadıktan sonra rendeleyin.
Çok fazla sulanmaması için güzelce suyunu sıkın.
Bütün yeşillikleri ince ince doğrayın.
Ardından yumurta, un, kabak, baharatlar ve yeşillikleri karıştırın.
Kaşık yardımıyla kızgın yağa dökün.
Her iki yüzünü de kızartın.
Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Dilerseniz yoğurt eşliğinde de servis edebilirsiniz.



Mücver

tren
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.06.2020
Mesajlar: 45
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc151085
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2020
505 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.muratbey.com.tr

250 gr. Muratbey Naturena Herban Dilimli
3 adet iri kabak
2 adet kuru soğan
3 adet tatlı biber
Yarım demet maydanoz
5 adet taze ıspanak yaprağı
1 çorba kaşığı mısır unu
3 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Karabiber
Tuz
3 yumurta

Kabakları rendeleyiniz. Soğanları doğrayınız ve kabakların üzerine ekleyiniz. Tatlı biberleri yuvarlak şekilde kesip kabakların üzerine ekleyiniz. Maydanozları ve ıspanak yapraklarını çok ince olmayacak şekilde kıyınız. 250 gr. Muratbey Naturena Herban peynirini doğrayıp ekleyiniz. Üzerine mısır unu ekleyiniz. 3 çorba kaşığı unu ekleyin. 2 yemek kaşığı süzme yoğurt ekleyiniz. Karabiber, tuz ve üç yumurta ekleyip iyice karıştırınız. Hazırladığınız karışımı borcama yerleştirip, üzerine Muratbey Naturena Herban dilimlerinden koyunuz. 150 derecede pişiriniz.



Kabak Mücveri

çark
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 05.07.2020
Mesajlar: 18
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc151610
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2020
593 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet orta boy kabak
2 adet yumurta
3 tutam dereotu
3 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Kabakların kabuğunu soyun ve rendeleyin.
Rendelediğiniz kabakların suyunu sıkın ve bir kaba alın.
Kabakların üzerine yumurtaları kırın.
Ardından 1 çay kaşığı kabartma tozu, ince doğranmış dereotu, ince doğranmış maydanoz, 2 yemek kaşığı un ekleyin.
Üzerine arzu ettiğiniz kadar tuz ve karabiberi de ekledikten sonra iyice karıştırın.
Daha sonra geniş bir tavaya sıvı yağ koyup, hafifçe kızdırın.
Karışımdan kaşıkla alıp yağda arkalı önlü kızartın.



Mücver

makara
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2020
Mesajlar: 24
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc151814
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2020
649 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.milliyet.com.tr

2 adet kabak
1 adet havuç
1 adet kapya biber
2 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
4-5 dal yeşil soğan
Yarım su bardağı un
Karabiber
Pul biber
Tuz

Kabağı rendeleyip tuz ile ovun yıkayın ve suyunu sıkın daha sonra içine havucu rendeleyin. Kapya biberi doğrayın ve ekleyin. Yumurta, un, yeşillikler ve baharatı da ekleyip karıştırın. Tavaya yağı alın ve kızdırın. Kızgın yağa kaşık yardımı ile mücveri pay edin ve önlü arkalı kızartın. Yoğurt ile servis edin.



Mücver

boylam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.09.2020
Mesajlar: 107
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc152963
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2020
507 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

4 adet kabak – rende
4 dal taze soğan
¼ bağ maydanoz
¼ bağ dereotu
¼ bağ taze nane
3 adet yumurta
5 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 avuç ceviz – iri dövülmüş
Tuz
Karabiber
Ayçiçek yağı – kızartmak için

Kabakları rendeleyin ve eliniz ile sıkarak iyice suyundan arındırın. Maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince kıyın. Yumurta ve unu geniş bir karıştırma kabında çırpın.
Suyundan iyice arındırdığınız kabakları, kabartma tozunu, ince doğradığınız yeşilliklerle beraber yumurtalı karışıma ekleyin.
Tuz, karabiber, iri dövdüğünüz ceviz ile karıştırın. Bir tavaya ayçiçek yağı koyun ve ısıtın.
Harçtan 1 yemek kaşığı alıp ısıttığınız tavaya koyun. Diğer harcı da aynı şekilde hazırlayın. Mücverlerinizin her iki tarafı da iyice kızarana kadar pişirin. Pişirdiğiniz mücverleri üzerinde havlu kağıt olan bir tabağa alıp fazla yağından arındırıp ılık servis edin.



Mücver

selena
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.10.2020
Mesajlar: 35
Kısa URL: https://ml.md/lc153765
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2020
317 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
3 adet kabak
Yarım su bardağı un
2-3 dal yeşil soğan
Yarım demek maydanoz
Bir tutam dereotu
Tuz
Karabiber
Pul biber

Kabaklar soyulur ve rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayın. Karıştırma kabına yumurtayı ve unu aktarın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Baharatları, suyu iyice sıkılmış kabakları, dereotunu, maydanozu ve yeşil soğanı ekleyip karıştırın. Teflon tavaya az miktar sıvı yağ ekleyip avuç içi kadar porsiyonları tavaya koyup mücverleri kızartın. Her iki tarafı da kızarttıktan sonra havlu kağıt serilmiş servis tabağına alın. Bütün hamur bitene kadar bu işlemi yapın. Sıcak servis edin.


Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 02.11.2021


Mücver

perçem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.11.2020
Mesajlar: 33
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc154450
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2020
500 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet kabak
3 dal taze soğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 dilim beyaz peynir
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kekik

Dereotu, maydanoz, taze soğan ince ince doğranır.
Mücver için hazırlayacağınız kabaklar rendenin büyük gözenekli kısmı ile rendelenir ve rendelenen kabakların suyu sıkılır.
Karıştırma kabına yumurta, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik eklenerek çırpılır.
Bir dilim peynir ezilerek karıştırma kabına ilave edilir.
Doğranmış yeşillikler rendelenmiş kabak ilave edilir karıştırılır.
En son un ve kabartma tozu ilave edilerek karışım sağlanır.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra mücver harcı kaşık ile dökülerek yuvarlak şekil verilir. Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 20-25 dk pişirilir.
Eğer isterseniz şekil verdiğiniz mücver harcınızı teflon tavada az yağda kızartarak da servis edebilirsiniz.



Kabak Mücveri

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157346
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2021
292 defa indirildi / yazdırıldı




4-5 adet büyük boy kabak
1 demet dereotu (ince kıyılmış)
1 demet yeşil soğan (ince doğranmış)
2-3 tatlı kaşığı tuz
4 yumurta
1-1,5 orta boy su bardağı un
1/2 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
Karabiber
Zeytinyağı

Kabakların kabuklarını kazıyıp rendeleyin.
İyice yıkanmış ve ince kıyılmış dereotunu ve doğranmış yeşil soğanı da kaba koyun.
Üzerine tuz serpip elinizle ya da tahta bir kaşıkla malzemeleri karıştırın.
Kabakların suyunu salması için bir süre bekletin.
Genişçe bir kapta yumurtaları çırpın.
Yumurtaların olduğu kaba süzgeçteki malzemeleri de ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
Rendelenmiş peynirleri de ekleyip karıştırın.
Kıvamlı bir harç olana kadar azar azar un ekleyin.
Kıvamını alan harca karabiber ilave edin ve tahta bir kaşık ya da çırpıcı ile iyice karıştırın.
Teflon veya seramik yapışmaz bir tavaya biraz ayçiçek yağı koyup orta-yüksek ateşte ısıtın.
Tava ısınınca bir kaşıkla mücver harcından alıp boşaltın ve kaşığın tersiyle bastırarak şekil verin.
Yüzü kızarana kadar birkaç dakika pişirin ve sonra öbür yüzünü çevirerek mücverleri pişirin.



Mücver

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158640
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2021
256 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet kabak
Maydanoz
Dereotu
2 adet yeşil soğan
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kaşar rendesi
Tu
Kırmızı biber
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Öncelikle kabaklar yıkanır ve rendelenir.
Rendelenen kabak elle sıkılarak fazla suyu alınır.
Üzerine diğer hazırlanmış malzemeler eklenir ve güzelce karıştırılır.
Bir tavada sıvı yağ kızdırılır ve kaşıkla tek tek yağa konarak altı üstü pişirilmesi sağlanarak kızartılır.
Tabağa alınan mücver hazırdır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ya da sade olarak tüketilebilir.



Kabak Mücveri

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158664
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2021
349 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
2 adet kabak
Aldığı kadar un
2-3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Bir iki tutam dereotu
Tuz
Karabiber
Pul biber

Kabakları soyarak rendeleyelim yeşil soğan maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayalım.
Şimdi harcı hazırlama işine geçelim.
Yumurtaları bir kabın içine alalım un ilave ederek bir Çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
Tüm baharatları kabakları ve doğranmış dereotu maydanoz ve yeşil soğanı da ekleyerek karıştıralım.
Tabamıza az miktarda sıvı yağ sürelim.
Kabak karışımından bir yemek kaşığı dökelim.
Mücverin her iki yüzünde kızarsa ne kadar pişirelim.
Havlu kağıt serilmiş servis tabağına alalım.
Yaptığımız mücverleri ister sıcak isterseniz soğuk olarak da servis edebilirsiniz.



Mücver

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc159102
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2021
364 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet kabak
3 ya da 4 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
1 adet havuç
4 dal taze soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Dereotu
Karabiber
Tuz

Kabak ve havucu rendeleyin. Ardından elinizle sıkarak suyunu alın.
Soğan ve dereotunu da ince ince doğrayın.
Yumurtaları kırıp çırpın.
Daha sonra hazırladığınız malzemeleri bir kasede karıştırın. Üzerine tuz ve karabiberi de ilave edin.
Geniş bir tavaya sıvı yağ koyup, hafifçe kızdırın.
Karışımdan kaşıkla alıp yağda arkalı önlü kızartın.



Mücver

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161928
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2021
295 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet kabak
2 adet yumurta(çırpılmış)
1 adet havuç
3 kahve fincanı un
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Bol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın.
Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, 2 adet çırpılmış yumurtayı, 1 demet taze soğanı, 1 demet dereotunu, 1 tatlı kaşığı tuzu, karabiberi ve 3 kahve fincanı unu birleştirin.
Tüm malzemeler birbiriyle harmanlanıp, macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırın.
Her bir mücver 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayın.
Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
Mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın ve çırpılmış yoğurt ile servis edin.



Mücver

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164570
Gönderme Tarihi: 01.May.2022
373 defa indirildi / yazdırıldı




Kabak
Yumurta
Taze soğan
Maydanoz
Nane
Dereotu
Un
Tuz
Karabiber

1 kg. taze kabak yıkanır, kabuklarını sıyırmadan iri olarak rendelenir. İki avuç arasına alınarak suyu çıkması için sıkılır. Çukur bir kapta 5 yumurta, ufak ufak doğranmış taze soğan, maydanoz, taze nane, dereotu, tuz, karabiber, 3 kaşık un tahta kaşıkla karıştırılır. Rendelenmiş kabaklar bu kaba ilave edilir, tekrar fazla sulandırmadan çok az karıştırılıp, yağlanmış tepsiye veya fırın kaplarına dökülür. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Ayranla, sarmısaklı yoğurtla, pul biberle servis edilebilir.



Mücver

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171134
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2023
214 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Kabak 2 Adet
Zeytinyağı 1 Su Bardağı
Un 3 Kahve Fincanı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Dereotu 0.5 Demet
Karabiber 1 Tutam
Taze Soğan 0.5 Demet
Yumurta 3 Adet
Taze Nane 0.5 Demet

Kabakların üzerini kazıyıp yıkadıktan sonra rendeleyin. Rendelenmiş kabağın suyunu tel süzgeçte süzün. Taze soğan, dereotu ve naneleri ince ince kıyarak kabakla karıştırın.
Daha sonra yumurtayı ve unu ekleyip bulamaç haline getirin.
Bir tavada sıvıyağı kızdırın, hazırladığınız karışımı çorba kaşığıyla kızgın yağa dökerek çift taraflı olarak kızartın. Sıcak ya da soğuk yanında çırpılmış yoğurt ile servis yapın.



Mücver

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172236
Gönderme Tarihi: 24.May.2023
214 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

3 adet sakız kabağı, kabuğu incecik kazınmış ve rendelenmiş
5-6 adet taze soğan veya
1 adet orta boy soğan, ince kıyılmış
½ demet maydanoz, ince kıyılmış
½ demet dereotu, ince kıyılmış
3 adet yumurta
60 g un
½ tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
250 ml zeytinyağı

Kabakları soğan, maydanoz, dereotu, yumurta, un, tuz ve karabiberle birlikte iyice karıştırın.
Elde ettiğiniz cıvık hamurdan kaşık kaşık alıp kızgın yağa dökerek, döktüğünüz parçaların her iki tarafını pembeleşinceye kadar kızartın.
Fazla yağını çekmesi için kâğıt havlu üzerine alıp dinlendirin.
Sarımsaklı yoğurtla servis edin.

Not: Sakız kabağı yerine bal kabağı veya tercih ettiğiniz başka bir sebze kullanarak da mücver hazırlayabilirsiniz. Derin yağda kızartmak yerine fırında yağlı kâğıt üzerinde pişirebilirsiniz. Osmanlı dönemine ait yemek kitaplarında yer alan tariflere göre mücver, yeşil fasulyeyle hazırlanırken günümüz Türk mutfağında en çok sakız kabağı ile yapılan hali bilinir.



Kabak Mücver

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173118
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2023
185 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.bim.com.tr

3 orta boy kabak
Çeyrek bağ maydanoz
Çeyrek bağ dereotu
2 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı Rafine Sofra Tuzu
1 çay kaşığı Destan Karabiber
1 Bili Bili Yumurta
4 çorba kaşığı Efsane Un
1 çorba kaşığı Destan Susam
Kızartmak için:
Sole Ayçiçek yağı
Yanına:
4 çorba kaşığı Dost Süzme Yoğurt
1 tatlı kaşığı Destan Pul Biber
1 tatlı kaşığı Destan ÇörekOtu
Zeytinyağı

3 orta boy kabağı rendeleyin ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip biraz ovun. Suyunu salan kabakları bir süzgeç yardımı ile sıkın ve fazla suyunu ayırın.
Kabaklara, ince doğradığınız çeyrek bağ maydanoz, çeyrek bağ dereotu ve 2 dal taze soğanı ekleyin. Üzerine 1 çay kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı susam, 4 çorba kaşığı un ve 1 yumurta ekleyip çok ezmeden karıştırın.
Geniş bir tavada 2 parmak yüksekliğinde ayçiçek yağını ısıtın.
Hazırladığınız karışımı kaşık yardımı ile kızmış yağa ekleyin ve üzerlerini kaşık ile biraz bastırıp yassı haline getirin. Renk alamaya başlayana kadar kızartın. Ardından çevirip diğer taraflarını da kızartın. Pişen mücverleri peçete serili bir tabağa koyup fazla yağını alın.
Bir kâsede 4 çorba kaşığı süzme yoğurt, 1 tatlı kaşığı pul biber ve 1 tatlı kaşığı çörek otunu karıştırın. Üzerine bir tutam çörekotu ve zeytinyağı ekleyip mücverler ile servis edin.



Kabak Mücveri

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175437
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2023
124 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.philips.com.tr

2 adet orta boy kabak
3 adet yumurta
6 dolu yemek kaşığı un
100 gr mihaliç veya beyaz peynir
1/2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

2 adet kabak rendelenir. Peynirler ufak ufak doğranır. Dereotu ince kıyılır. Tüm malzeme bir kasede karıştırılır.
Mücver harcı küçük silikon pişirme kaplarına 1 yemek kaşığı ile doldurulur. Philips Airfryer XXL 180 dereceye getirilir.
Mücverler 15 dakika pişirilir. Silikon pişirme kaplarından çıkartılarak bir servis tabağına alınır. Sıcak veya soğuk servis edilir.

Not: Arzuya göre silikon porsiyonluk muffin kapları veya silikon kek kalıbına dökülerek pişirilir.



Mücver

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177863
Gönderme Tarihi: 22.May.2024
169 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

3 adet orta boy kabak
3 yumurta
Yarım su bardağı un
İsteğe bağlı biraz dereotu
2-3 dal yeşil soğan
Tuz
Pul biber

Mücver tarifine kabakları soyarak başlayın. Ardından iri iri rendeleyin. Yeşil soğanı ve dereotunu minik minik doğrayalım. Yumurtaları derin bir kaba kıralım. Üstüne un ve baharatları ekleyelim. İyice çırpalım.
İyice çırptığımız karışıma suyunu sıktığımız kabakları ekleyelim. Üstüne yeşil soğanı ve dereotunu ekleyip karıştıralım. Mücver harcınız hazır. Teflon bir tavaya sıvı yağ ekleyip yağı kızarmaya bırakalım.
Yağ kızarmaya başlayınca bir kaşık karışımdan alıp tavaya dökelim. Bir tarafı pişince çevirip diğer tarafını kızartalım. Tüm harca aynı durumu uygulayalım. Peçete serdiğimiz bir tabağa kızarttığımız mücverleri alalım. Mücverlerimiz hazır servis edebilirsiniz.



Kabak Mücver

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177985
Gönderme Tarihi: 30.May.2024
137 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

3 adet yeşil kabak
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
8-10 dal maydanoz
8-10 dal dereotu
5-dal taze soğan
Yarım çay kaşığı karbonat
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
Servis için sarımsaklı yoğurt

Öncelikle kabakları temizleyip, kabuklarıyla rendeleyin. Rendelenen kabakların suyunu sıkın. Kabakların üzerine yumurtaları kırın ve iyice karışana kadar karıştırın. Unu, karbonatı, tuzu ve karabiberi ekleyin. En son kıyılmış yeşilliklerinizi ekleyip karıştırın. Geniş bir tavada sıvı yağ kızdırın. Bir yemek kaşığı yardımıyla kabaklı karışımdan alıp, tavada arkalı önlü, iyice pembeleşinceye kadar kızartın. Bütün kabakları aynı şekilde pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.







Mücver Tarifleri Kereviz Tarifleri



(44 adet Mücver 17,285,280 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort