Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Mısır Yarmalı Aş Sarması (Ordu)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mısır Yarmalı Aş Sarması (Ordu)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc110803
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2015
2,690 defa indirildi / yazdırıldı




Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

3 demet kara lahana (pancar)
1 su bardağı mısır yarması
½ su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 demet maydanoz
1 kase süzme yoğurt
4-5 diş sarımsak
2 adet patates
1 çay kaşığı tuz
Kırmızı biber
Nane

Pancar saplarından ayrılır. Kaynayan suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Soğuk suya alınıp, süzgeçte süzülür. Mısır yarması ılık suda ıslatılır. Soğanlar ince kıyılır. Yağ ile salça hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Ayıklanıp yıkanmış bulgur, mısır yarması ve tuz ilave edilir. 1 bardak sıcak su ilave edilip kısık ateşte pilav gibi çektirilerek pişirilir. İçine maydanoz, ince doğranmış sarımsak ve nane ilave edilip, karıştırılır. Haşlanmış pancarın damarlı tarafı içe gelecek şekilde tabak üzerine serilerek, hazırlanan içten konulur. 3-4 cm boyunda sarılır. Tencereye düzgün bir şekilde dizilir. Soğan ve patates dilimleri konulur. Üzerine ağırlık yapması için bir tabak kapatılır. Sıcak su ilave edilir, kalan tereyağı ve sıvıyağ üzerine gezdirilir. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır. Arzu edilirse üzerine yağda kızdırılmış kırmızı pul biber de konulabilir.



Mısır Yarmalı Aş Sarması (Ordu)

katibem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.02.2016
Mesajlar: 31
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc119721
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2016
2,067 defa indirildi / yazdırıldı




Ordu Büyükşehir Belediyesi

3 bağ karalahana (pancar)
1 su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı bulgur
4 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
1 bağ maydanoz
Yarım kg süzme yoğurt
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 adet patates
Tuz

Pancar temizlenir, ayıklanır ve sap kısmı yaprak kısmından ayrılır. Uygun bir tencerede haşlanır. Diğer yandan ince ince doğranan soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine domates salçası, biber salçası ve tuz ilave edilir. Kavrulan malzemeye akşamdan ıslatılmış mısıryarması ve yıkanmış bulgur katılır, sıcak su ilave edilerek demlenmeye bırakılır. 10 dk dinlendirilir. Üzerine sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, karabiber, pul biber ve kuru nane katılır, karıştırılır. Daha sonra pancarın damarlı kısmı içe gelecek şekilde düz bir zemine serilir ve hazırlanan iç malzeme koyulur, yapraklar sarılır ve tencerenin dibine yerleştirilir. Üzerine patatesler halka şeklinde doğranır, kenarlarından su ilave edilir, sıvı yağ ve tereyağı gezdirilir. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.






Mısır Yarmalı Aş Sarması (Ordu) Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(2 adet Mısır Yarmalı Aş Sarması (Ordu) 38,387 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort