| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Mısır Yarmalı Aş Sarması (Ordu) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Mısır Yarmalı Aş Sarması (Ordu) |  
|  | katibem Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 11.02.2016
 Mesajlar: 31
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc119721 Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2016
 2,225 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Ordu Büyükşehir Belediyesi
 
 3 bağ karalahana (pancar)
 1 su bardağı mısır unu
 Yarım su bardağı bulgur
 4 adet kuru soğan
 1 çorba kaşığı domates salçası
 1 çorba kaşığı biber salçası
 2 çorba kaşığı tereyağı
 1 bağ maydanoz
 Yarım kg süzme yoğurt
 4-5 diş sarımsak
 1 tatlı kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı pul biber
 1 tatlı kaşığı kuru nane
 2 adet patates
 Tuz
 
 Pancar temizlenir, ayıklanır ve sap kısmı yaprak kısmından ayrılır. Uygun bir tencerede haşlanır. Diğer yandan ince ince doğranan soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine domates salçası, biber salçası ve tuz ilave edilir. Kavrulan malzemeye akşamdan ıslatılmış mısıryarması ve yıkanmış bulgur katılır, sıcak su ilave edilerek demlenmeye bırakılır. 10 dk dinlendirilir. Üzerine sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, karabiber, pul biber ve kuru nane katılır, karıştırılır. Daha sonra pancarın damarlı kısmı içe gelecek şekilde düz bir zemine serilir ve hazırlanan iç malzeme koyulur, yapraklar sarılır ve tencerenin dibine yerleştirilir. Üzerine patatesler halka şeklinde doğranır, kenarlarından su ilave edilir, sıvı yağ ve tereyağı gezdirilir. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
 
 
 |  
| Mısır Yarmalı Aş Sarması (Ordu) |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc110803 Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2015
 2,834 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 3 demet kara lahana (pancar)
 1 su bardağı mısır yarması
 ½ su bardağı bulgur
 2 yemek kaşığı tereyağı
 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 4 adet soğan
 1 yemek kaşığı salça
 1 demet maydanoz
 1 kase süzme yoğurt
 4-5 diş sarımsak
 2 adet patates
 1 çay kaşığı tuz
 Kırmızı biber
 Nane
 
 Pancar saplarından ayrılır. Kaynayan suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Soğuk suya alınıp, süzgeçte süzülür. Mısır yarması ılık suda ıslatılır. Soğanlar ince kıyılır. Yağ ile salça hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Ayıklanıp yıkanmış bulgur, mısır yarması ve tuz ilave edilir. 1 bardak sıcak su ilave edilip kısık ateşte pilav gibi çektirilerek pişirilir. İçine maydanoz, ince doğranmış sarımsak ve nane ilave edilip, karıştırılır. Haşlanmış pancarın damarlı tarafı içe gelecek şekilde tabak üzerine serilerek, hazırlanan içten konulur. 3-4 cm boyunda sarılır. Tencereye düzgün bir şekilde dizilir. Soğan ve patates dilimleri konulur. Üzerine ağırlık yapması için bir tabak kapatılır. Sıcak su ilave edilir, kalan tereyağı ve sıvıyağ üzerine gezdirilir. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır. Arzu edilirse üzerine yağda kızdırılmış kırmızı pul biber de konulabilir.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |