| 
 | 
| Mısır Çorbası | 
|  | Hiç Kimse Super MOD
 
  
 Kayıt: 10.02.2006
 Mesajlar: 771
 Şehir: Bahçelievler/ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc4265 Gönderme Tarihi: 28.May.2006
 3,700 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gr dondurulmus misir veya 1 büyük kutu konserve misir
 3 Çorba kasigi margarin
 1 Adet küçük soğan
 2 Çorba kasigi un
 4 Su bardagi süt
 2 Su bardagi su, etsuyu veya tavuk suyu (et suyu kullandiginizda yagi 2 kasiga indirin.)
 5-6 Dal maydanoz
 
 Sogani ince yarim halka seklinde dograyin.
 Misirlari yikayip süzün, yarisini robotta püre haline getirin.
 Bir tencerede margarini eritin ve soğani ekleyip, pembelesene kadar kavurun.
 Sonra unu ilave edin ve kisik ateste un kokusu gidene kadar kavurun.
 Püre haline getirdiginiz misiri tencereye ekleyin ve devamli karistirarak kisik ateste 2 dakika pisirin.
 Soguk suyu ve sütü tencereye ekleyin iyice karistirin.
 Kaynadiktan sonra kalan tane misirlari, tuz ve karabiberi ilave edin.
 10 Dakika kisik ateste kaynadiktan sonra, servis kaselerine alin.
 Üzerlerini kiyilmis maydanozla süsleyerek servis yapin.
 
 
 ML® Mısır Çorbası için tıklayın
 
 
  
 
 | 
| MISIR CORBASI | 
|  | otelman Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.04.2006
 Mesajlar: 196
 Şehir: Alanya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc6822 Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006
 3,379 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemeler:
 2 bardak kirik misir
 1 bardak kuru fasulye
 4 bardak ayran
 tereyağ
 Yapilisi:
 Aksamdan suya birakilan kirik misir ve fasulye sabahleyin haslanir. Bir tencereye su konularak kaynatilir.
 Hazirlanan malzemeler kaynayan suya katilir. Pistikten sonra dinlenmeye birakilir.
 Ayri bir kapta hazirlanan ayranin içine pismis kirma misir ve fasulye karisimi konulur.
 Servis yapilacagi sirada yag eritilerek yemegin üzerine dökülür. Nane ve tuz ilave edilir.
 
 
 | 
| Mısır Çorbası | 
|  | -BMW- Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.04.2006
 Mesajlar: 164
 Şehir: Niğde
 | Kısa URL: https://ml.md/lc7451 Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2006
 3,156 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemeler:
 1 bardak yoğurt,
 1 bardak mısır,
 1 bardak buğday,
 1 yumurta,
 1 kâse tavuk eti,
 2 kaşık tereyağı,
 1 kaşık un,
 tuz,
 karabiber,
 nane.
 
 Hazırlanışı:
 Önce mısırlar ve buğday haşlanır. Daha sonra tereyağı ile un kavrulur ve soğuk su ilave edilerek haşlanan buğday ve mısırla birleştirilir. Ayrı bir kâsede yoğurt ve yumurta çırpılarak üzerine biraz su eklenip karıştırılır. Hazırlanan karışım çorbanın içine boşaltılır ve kesilmesini önlemek için sürekli karıştırılır. Haşlanmış tavuk etleri doğranarak ilave edilir. Bir süre kaynadıktan sonra biber, limon ve nane eklenip karıştırılır.
 
 
 | 
| MISIR ÇORBASI | 
|  | senfoni Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.03.2008
 Mesajlar: 25
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc22615 Gönderme Tarihi: 16.Mar.2008
 2,912 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 Yarım kg. dövülmüş ve çekilmiş mısır
 1 çay bardağı kuru fasulye
 1 kg. yoğurt
 Tuz
 Kuru nane
 8-10 su bardağı su
 
 Yapılışı:
 Mısır ve kuru fasulyeyi güzelce yıkayıp ılık suda bir gece bekletin. Ertesi gün mısır ve kuru fasulyeyi güzelce yıkayıp iyice (yaklaşık iki saat) pişirin. Tencereyi ateşten almadan önce tuz ilâve edin. Çorbayı ılımaya bırakın, 1 kg. yoğurdu hafifçe sulandırıp karıştırın. Yedirerek çorbaya ilâve edin. Servis yaparken çorbaların üzerine nane serpin.
 
 
 | 
| Mısır Çorbası | 
|  | genç orhan Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 10.11.2008
 Mesajlar: 20
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc30214 Gönderme Tarihi: 10.Kas.2008
 3,175 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
 1 soğan (doğranmış)
 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
 1 tatlı kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
 1 çarliston biber (ayıklanıp, doğranmış)
 1 tatlı kırmızı biber (ayıklanıp, doğranmış)
 1 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)
 350 g konserve tane mısır
 2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
 1/2 tatlı kaşığı tuz
 2 çorba kaşığı taze kişniş (kıyılmış)
 
 Bir tencereye ayçiçek yağını ve tereyağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince soğanlar, sarımsaklar ve kimyonu (isteğe bağlı) ekleyip, 5 dakika karıştırarak pişirin. Çarliston biberleri ve tatlı kırmızı biberleri ekleyip, 2 dakika daha pişirdikten sonra, domatesler, tane mısırlar, tavuk suyu ve tuzu katın ve ateşi kısarak, 5 dakika pişirin.
 Tencereyi ateşten alıp, büyük bir çorba kâsesine aktarın ve kişnişi üstüne serperek, bekletmeden servis yapın.
 
 
 | 
| MISIR ÇORBASI | 
|  | hasat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.07.2009
 Mesajlar: 41
 Şehir: Antakya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc38570 Gönderme Tarihi: 28.Tem.2009
 3,688 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEME:
 1 su bardağı mısır yarması
 1/2 su bardağı barbunya fasulyesi
 1 soğan
 8 su bardağı su
 500 gr. kemikli kuzu eti
 4 çorba kaşığı katı yağ
 1/2 çorba kaşığı domates salçası
 tuz.
 
 Mısır yarmasını ve barbunyaları 1 gece önceden ıslatın, ince kıyılmış soğanı, yağda pembeleştirin. Salçayı da katıp karıştırın. Etleri ekleyip, biraz renk alıncaya kadar kızartın. Kavrulmuş etlere mısır yarmasını ve barbunyayı da katın. Suyunu koyup tuzunu ayarlayın. Bir taşım kaynatıp, köpüğünü alın. Ateşi kısıp, yaklaşık 45 dakika pişirin.
 
 
 | 
| Mısır Çorbası | 
|  | seçmen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.06.2011
 Mesajlar: 64
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc64106 Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011
 2,902 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Elif Korkmazel
 
 1 çorba kaşığı margarin
 3 çorba kaşığı un
 1 adet et suyu tableti
 3 su bardağı sıcak su
 200 gr. mısır
 2 adet domates
 1 çorba kaşığı krema
 1 tatlı kaşığı toz şeker
 3 dal fesleğen
 Tuz
 Karabiber
 
 Unu margarinde kavurun. Et suyu tabletini sıcak suyun içinde eritip tencereye alın. Mısırları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Kremayı katın. Tuz, karabiber ve toz şekeri ilave edin. Çekirdekleri çıkarılıp iri doğranmış domatesleri de ekleyip ocağı kapatın. Beş dakika demlendirip üstüne kıyılmış fesleğen serperek servis yapın.
 
 
 | 
| Mısır Çorbası | 
|  | CUMA Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 05.08.2005
 Mesajlar: 46
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc65535 Gönderme Tarihi: 08.Tem.2011
 2,961 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 koçan taze mısır
 2 çorba kaşığı un
 2 çorba kaşığı tereyağı
 5 su bardağı su
 1 dal fesleğen
 
 Mısır tanelerini bir bıçak yardımıyla koçanlarından ayırıp 15 dakika haşlayın. Başka bir tencerede tereyağını eritip unu rengi dönene kadar kavurun ve suyu katıp iyice karıştırın. Üzerine haşlamış olduğunuz mısırları ilave edin ve çorba koyulaşana kadar 15 dakika pişirin. Fesleğenle süsleyerek servis yapın.
 
 
 | 
| Mısır Çorbası | 
|  | kutu kutu pense Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 15.08.2011
 Mesajlar: 34
 Şehir: Erzurum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc66866 Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2011
 2,531 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 adet mısır
 Tuz
 7 su bardağı su
 2 çorba kaşığı krema
 3 çorba kaşığı mısır unu
 3 çorba kaşığı tereyağı
 
 Mısırları bir bıçak yardımıyla koçanlarından sıyırıp, tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip, 30 dakika pişirin. Diğer taraftan bir tavada tereyağını eritip mısır ununu 2-3 dakika kavurun. Kavrulmuş unu kaynamakta olan mısırlara hızlı hızlı karıştırarak yedirin. Çorba koyulaşmaya başladığında kremayı ilave edip, ocaktan alın.
 
 
 | 
| Mısır Çorbası | 
|  | şen şakrak Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.09.2011
 Mesajlar: 23
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc67771 Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2011
 2,798 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı mısır tanesi
 2 çorba kaşığı tereyağı
 3 çorba kaşığı un
 5 su bardağı et suyu
 1 adet kırmızı biber
 2 adet domates
 1 çay bardağı süt
 
 Tereyağını eritin. Üzerine unu koyup karıştırın, ince kıyılmış biberi, domtesi ekleyip suyu katın. Kaynayınca mısırları koyup 10 dakika haşlayın. Süt, tuz ve karabiber ekleyip sıcak sıcak için.
 
 
 | 
| Mısır Çorbası | 
|  | sahra gülü Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.04.2008
 Mesajlar: 36
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc69021 Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2011
 2,495 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 koçan mısır
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1 çay bardağı süt
 2 çorba kaşığı mısır unu
 5 su bardağı su
 Tuz
 Karabiber
 
 Mısırların tanelerini bir bıçak yardımıyla sıyırarak çıkarın. Tereyağını eritin ve sütü katın. Kaynayınca mısır ununu ilave edip bir-iki dakika çırpın. Mısır tanelerini, tuz, karabiber ve suyu ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişmeye bırakın. Üzerine tereyağında eritilmiş pul biber dökün.
 
 
 | 
| Mısır Çorbası | 
|  | AyGölgesi Super MOD
 
  
 Kayıt: 31.03.2006
 Mesajlar: 2719
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc73557 Gönderme Tarihi: 10.Mar.2012
 2,469 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı kırıklı mısır
 1 çay fincanı barbunya
 250 gr parça et
 1 yemek kaşığı margarin
 1 yemek kaşığı tereyağı
 1 adet soğan
 1 çay kaşığı tuz
 
 Kırıklı mısırı yıkayın, üzerine bolca su ekleyip, iyice pişirin. Akşamdan ıslatmış olduğunuz barbunyayı da ayrı bir yerde yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşamış barbunyayı ve eti, pişmiş olan mısıra ekleyin. Soğanı yemeklik olarak doğrayıp, margarinde pembeleştirin. Soğanı, pişmeye devam eden mısırlı barbunyalı karışıma ekleyin, tuzunu ilave edin. Orta hararetli ocağın üzerinde 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 | 
| Pırasalı Mısır Çorbası | 
|  | pomat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.08.2012
 Mesajlar: 133
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc80294 Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2012
 3,133 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı haşlanmış mısır tanesi
 2 çorba kaşığı tereyağı
 1 adet pırasa
 4 çorba kaşığı silme un
 5 su bardağı su
 2 adet kırmızı acı biber
 2 adet domates
 100 gr. krema
 1 tatlı kaşığı toz şeker
 Tuz
 Karabiber
 
 Pırasanın beyaz kısımlarını doğrayıp tereyağında kavurun. Unu ilave edip kavurmaya devam edin. Suyu katın ve kaynadıktan sonra mısırı ekleyip 15 dakika pişirin. Doğranmış biber ve domatesi ilave edin ve biberler yumuşayana kadar pişirin. Üzerine krema, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyip bir taşım kaynatın.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.01.2024
 
 
 | 
| Mısır Çorbası | 
|  | Leman Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.04.2007
 Mesajlar: 38
 Şehir: Halep
 | Kısa URL: https://ml.md/lc81484 Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2012
 2,398 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 çorba kaşığı un
 2 çorba kaşığı tereyağı
 6 su bardağı su
 2 adet mısır koçanı veya 1 su bardağı mısır tanesi
 Kırmızı pul biber
 
 Unu tereyağında kavurun. Üzerine suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Mısır koçanını kullanacaksanız, çiğden bıçakla tanelerini sıyırın ve kaynamakta olan suyun içine atın. Sadece mısır tanesi kullanacaksanız yine aynı işlemi yapın. Mısırlar pişinceye kadar, 20 dakika boyunca kısık ateşte pişirin. Servis yaparken 1 tatlı kaşığı tereyağında kırmızı pul biberi yakıp üzerlerine gezdirin.
 
 
 | 
| MISIR ÇORBASI | 
|  | balerin Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 10.03.2014
 Mesajlar: 23
 Şehir: Elazığ
 | Kısa URL: https://ml.md/lc96502 Gönderme Tarihi: 10.Mar.2014
 2,038 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 bardak akşamdan ıslatılıp süzülmüş mısır yarması (kırık mısır)
 1 bardak akşamdan ıslatılıp suzülmüş barbunya
 3 çorba kaşığı tereyağı
 6 veya 7 su bardağı et suyu
 200 gram ince küp şeklinde kuzu eti
 1 ince kıyılmış kuru soğan
 1 çorba kaşığı domates salçası
 Karabiber
 Tuz
 Üzeri için:
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı pul biber
 
 Öncelikle soğan yağda sotelenir. Etler de eklenip biraz pişirdikten sonra salçası ilave edilir. Üzerine barbunya, mısır yarması, et suyu ve tuzunu konur. Kaynayınca üzerinde köpük oluşursa alınır ve altı kısılıp istenen yumuşaklığa gelene kadar pişirilir. Servis yaparken üzerine tereyağıyla pul biberi soteleyip gezdirilir.
 
 
 | 
| Mısır Çorbası | 
|  | zehra mardin Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.02.2018
 Mesajlar: 23
 Şehir: Diyarbakır
 | Kısa URL: https://ml.md/lc131883 Gönderme Tarihi: 12.Şub.2018
 1,289 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gr dondurulmuş mısır
 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 15 gr tereyağı
 1 soğan
 2 yemek kaşığı un
 3 su bardağı süt
 2 su bardağı su
 Tuz
 Karabiber
 
 Mısırları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve iyice yumuşayana kadar pişirin. Yarısını blenderdan geçirerek püre haline getirin. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
 Un ilave ederek rengi hafif dönünceye dek kavurun. Mısır püresini ekleyip 3 dk pişirin. Karıştırırken az az suyu ve sütü ekleyin. Kaynamaya başlayınca tereyağı, tane mısırlar. Tuz ve karabiberi ilave edip 10 dk kaynatın.
 
 
  
 
 | 
| Mısır Çorbası | 
|  | dedo Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.02.2018
 Mesajlar: 54
 Şehir: Çorum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc141449 Gönderme Tarihi: 24.Mar.2019
 946 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2,5 su bardağı haşlanmış mısır
 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 4 su bardağı sebze suyu
 1 su bardağı taze kaşar rendesi
 3 dal maydanoz
 3 yemek kaşığı hazır çiğ krema
 1 tatlı kaşığı kimyon
 2 adet patates
 2 adet kuru soğan
 1 diş sarımsak
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı karabiber
 Süslemek için:
 Taze soğanın yeşil yaprakları
 
 Bir tencereye sıvı yağı alın, incecik kıydığınız kuru soğanı yağda sararıncaya dek çevirin. Dövdüğünüz sarımsağı da katıp, kimyon serpin. 3-4 dakika daha pişirin. Sebze suyunu ekleyin.
 Patatesleri soyup, yıkayın ve küp küp doğrayın. Çorba kaynayınca patatesleri katın. 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
 Mısırı önceden haşlayın. (Konserve mısır da kullanabilirsiniz.) Mısırları katıp, 10 dakika daha pişirin. Peynir, tuz, karabiber ve kremayı ekleyin. Peynir eriyince çorbayı ateşten alın. Taze soğanın yeşil yapraklarıyla üzerini süsleyip, servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Mısır Çorbası | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc156223 Gönderme Tarihi: 21.Şub.2021
 486 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 gr. mısır tanesi
 1 su bardağı kuru fasulye
 4 su bardağı su
 2 çorba kaşığı tereyağı
 Yarım su bardağı yoğurt
 Yarım su bardağı süt
 Tuz
 
 Bir gün önceden ıslatılmış kuru fasulyenin suyunu süzüyoruz. Fasulyelerle mısır tanelerini suda haşlıyoruz. Ardından tuz ilave ediyoruz. Ocaktan alıp üzerine çırpılmış yoğurt ve sütü, karıştırarak ekliyoruz. Son olarak bir tavada tereyağını kızdırıp çorbanın üzerine gezdiriyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Mısır Çorbası | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc161611 Gönderme Tarihi: 03.Arl.2021
 468 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 yemek kaşığı tereyağı
 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 2 yemek kaşığı un
 2 su bardağı süt
 2 su bardağı su (et suyu veya tavuk suyu da olur)
 1 kutu konserve mısır
 Tuz
 Üzerine Sos İçin:
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı pul biber, nane
 
 Tereyağını ve sıvıyağı kızdırıp unu yaklaşık 5-6 dakika kavrun. Bu aşamada unun yanmaması için sürekli karıştırılması gerekir.
 Kavrulan una süt ve suyu ekleyin, kaynayana kadar karıştırın.
 Çorba kaynayınca konserve mısır ya da yazdan dondurucuda sakladığınız süt mısırları ilave edin.
 Bir yandan karıştırarak, diğer yandan tuzu ekleyin ve 10 dakika kadar daha kısık ateşte kaynamaya bırakın.
 Üzeri için bir tavada tereyağı eritin.
 Pul biberi ve naneyi de ekleyerek kızdırın.
 Hazırlanan sosu çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Mısır Çorbası | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc177702 Gönderme Tarihi: 11.May.2024
 233 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 2 yemek kaşığı tereyağı
 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 1 adet kuru soğan
 5 su bardağı sebze suyu (veya normal su)
 5 adet mısır (büyük boy)
 2 tatlı kaşığı tuz
 1/2 tatlı kaşığı karabiber
 1/4 demet maydanoz
 
 Mısırları dik tutarak, keskin bir bıçakla yukardan aşağıya doğru keserek tanelerini koçanından ayırın.
 Bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek orta ateşte eritmeye başlayın.
 Üzerine küçük küpler halinde doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşinceye dek kavurun.
 Suyu, mısır tanelerini, koçanları, tuzu ve karabiberi ekleyin.
 Orta ateşte pişirerek kaynamaya bırakın.
 Kaynayan çorbanın altını kısıp, kapağını kapatarak yaklaşık 15 dakika, mısırlar yumuşayana dek pişirin.
 Mısır koçanlarını tencereden çıkarın.
 Kalan malzemeyi bir el blendırıyla pürüzsüz bir kıvama gelene dek çekin.
 10 dakika daha pişirdikten sonra, doğranmış maydanozları da ilave ederek servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |