| 
 
 
 | 
Milföylü Pasta | 
  | 
devir 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.05.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142711 
Gönderme Tarihi: 14.May.2019 
856 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet milföy
 
1 çay bardağı un
 
1 su bardağı şeker
 
3 su bardağı süt
 
2 paket vanilya
 
4 yemek kaşığı krema
 
3 su bardağı çilek ya da vişne
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
 
Un ve şekeri karıştırın. Ocağa alıp süt ve vanilyayı da ekleyerek, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Daha sonra kremayı ekleyip karışım soğuyana kadar robotta çırpın.
 
Milföyleri geniş bir tepsiye yan yana dizin. Önceden ısıttığınız fırında milföylerin üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Kızaran milföyleri fırından çıkarın. Milföyler soğuduktan sonra bir tanesini servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız kremadan sürüp meyveleri yerleştirin.
 
Bütün milföylere aynı işlemi uygulayın. Son olarak üstüne pudra şekeri serperek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Milföylü Pasta | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154693 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2020 
375 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet milföy hamuru
 
İçi için:
 
1 çay bardağı toz şeker
 
Yarım su bardağı toz badem
 
1 paket (80 gramlık) bitter çikolata
 
1 su bardağı dondurulmuş vişne
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Milföyleri oda sıcaklığında 5-6 dakika beklettikten sonra kalp şeklindeki kalıplarla şekiller çıkarın. İçi için toz şeker, toz badem, rendelenmiş bitter çikolata ve vişneyi bir kapta karıştırın. Kalp şeklindeki milföy hamurunun üzerine bu karışımdan koyun ve üzerine diğer kalp şeklindeki hamuru kapatın. Milföy hamuru ve iç harç bitene kadar bu işleme devam edin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve üzerilerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Milföy Pastası | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161322 
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2021 
373 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hazır milföy hamuru
 
5,5 su bardağı süt
 
1 neskafe bardağı toz şeker
 
3 çorba kaşığı mısır nişastası
 
1 kahve fincanı soğuk su
 
1 adet vanilya çubuğu
 
Yarım tatlı kaşığı tarçın
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Yarım kg çilek
 
2 adet yumurtanın sarısı
 
1 paket toz kremşanti
 
Süslemek için:
 
Çilek
 
 
Milföy hamurlarını ikiye bölüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye dek pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Krema için 5 su bardağı süt ve toz şekeri tencereye alıp ısıtın. Ayrı bir yerde nişastayı soğuk suda açıp, sütlü karışıma ekleyin. Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye bölün ve özünü bir bıçakla kazıyın. Vanilya ve tarçını ocaktaki karışıma ekleyip, sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alınca ocaktan alın. Tereyağı ve küp doğranmış çilek ilave edin. Yumurta sarısı ekleyip karıştırın. Daha sonra içinden çubuk tarçını çıkarın. 4 adet milföy hamurunun aralarına kremanın yarısını sürün. Kalan milföylere de aynı işlemi uygulayın. Toz kremşantiyi kalan yarım su bardağı sütle çırpıp krema elde edin. Sıkma torbasına alıp, milföylerin üzerlerine sıkın. Çilekle süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Milföy Hamurundan Pasta | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161452 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2021 
407 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet milföy hamuru
 
Krema için:
 
3,5 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı mısır nişastası
 
4 çorba kaşığı un
 
1 paket vanilya
 
8 çorba kaşığı tozşeker
 
100 gram tereyağı
 
Üzeri için:
 
Pudra şekeri
 
 
Milföyleri ayrı ayrı ortadan ikiye kesip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Krema için 1 çay bardağı süt, nişasta, un ve vanilyayı mikser yardımıyla çırpın. Ayrı bir yerde kalan süt ve toz şekeri kısık ateşte, tozşeker eriyene dek pişirip, içine mikserden geçirdiğiniz karışımı ekleyin. Koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tereyağını mikserle çırpıp, üzerine soğuyan kremayı ekleyin. Kabaran milföyleri enlemesine ikiye ayırıp aralarına krema sürün. Pudra şekeri serpip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
 
 
Not: Kremaya arzuya göre kivi, çilek ya da muz ilave edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Milföy Pasta | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161495 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2021 
451 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet milföy hamuru
 
2 su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı tozşeker
 
2 çorba kaşığı un
 
1 paket vanilya
 
Üzerine:
 
Pudra şekeri
 
Hazır çikolata sos
 
Damla çikolata
 
Nar taneleri
 
 
Milföy hamurlarını buzdolabı rafında çözdürüp, ikiye bölün. Üzerlerine çatalla delikler açın. Bir fırın tepsisine alıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Diğer taraftan süt, tozşeker ve unu bir tencereye alıp karıştırın. Daha sonra ocağa oturtun. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Vanilyayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Bir adet milföy hamuruna krema sürüp, ikinciyi üzerine kapatın. Yeniden krema sürün ve milföy yerleştirin. Kalan milföyleri de aynı şekilde hazırlayın. Servis tabağına alıp üzerlerine pudra şekeri serpin. Çikolata sos gezdirin. Damla çikolata ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Milföy Pasta | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161700 
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2021 
353 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg un
 
1 adet yumurta
 
1 adet limonun suyu
 
Bir tutam tuz
 
Aldığı kadar su
 
750 gram oda sıcaklığında margarin
 
Kreması için:
 
1 kg süt
 
300 gram tozşeker
 
200 gram un
 
100 gram margarin
 
1 çay kaşığı vanilya
 
Süslemek için:
 
Pudraşekeri
 
 
Hamur için, un, yumurta, tuz ve limon suyunu derin bir kapta, kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar su ekleyerek, yoğurun. Daha sonra hamuru dörde-beşe katlayıp, poşete koyarak buzdolabına yerleştirin. 1-2 saat bekletip, dolaptan alın. Margarinle birlikte
 
açıp, hamuru tekrar katlayın ve dolaba koyun, beklemeye bırakın. Bu işlemi 4-5 kez tekrarlayın. Her seferinde margarinle açın. Sonuncuda hamuru dolaptan alıp, tekrar margarinle tepsi büyüklüğünde açın. Kenarlarını ruletle düzeltin. 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene dek pişirin. Bu arada vanilya ve margarin hariç krema malzemesini ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alınca margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Fırından aldığınız hamuru testere bıçakla enlemesine üçe bölün. Üzerine kremayı sürün. Diğer milföy hamurunu üzerine kapatın. Tekrar testere bıçakla dilediğiniz büyüklükte dilimleyin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Milföylü Pasta | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166202 
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2022 
396 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı şeker
 
4 adet milföy hamuru
 
½ çay bardağı un
 
1 tatlı kaşığı nişasta
 
3 yumurta sarısı
 
1 paket vanilya
 
1 adet muz
 
40 gram tereyağı
 
Pudra şekeri
 
 
Mutfak tezgahını hafifçe unlayın. Milföy hamurlarını bu tezgahta açın. Ardından ikiye bölün. Yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine, hamurları koyun. Üst kısımlarını çatalla delin. 180 derece fırında, hafif kızarana kadar pişmeye bırakın. Pişen milföylerin soğumasını bekleyin. Üstünden bastırın ve inceltin.
 
Krema hazırlamak için şekeri, sütü, unu, nişastayı, yumurta sarısını ve son olarak vanilyayı birleştirin. Bu karışımı bir tencereye aktarıp, orta ateşte kaynatın. Krema harcına tereyağı ekleyin. Kremanız hafif ılıdıktan sonra milföy hamurlarının üstüne sürün. Muz dilimlerini aralarına yerleştirin. Pastanız üç katlı olacak şekilde ayarlayın. Üstüne pudra şekeri serpiştirin, servis edin.
 
 
 
  
 | 
Milföy Pasta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170041 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2023 
347 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Dolgu:
 
1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
 
2 su bardağı süt
 
80 g margarin
 
15 adet çilek
 
Milföy:
 
6 adet milföy hamuru
 
Süslemek için:
 
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 
 
2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
 
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 190 °C
 
Turbo pişirme: 180 °C
 
Milföy hamurlarını tezgahın üzerine sıralayın ve 10 dakika bekletin. Bıçak ile her birini ortadan iki eşit parça olacak şekilde kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve çatal ile birçok yerinden delin. Fırının orta rafına yerleştirin, aynı boyutlarda ikinci bir tepsi ile üzerini kapatın ve bu şekilde pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
 
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
 
Milföyleri ortadan enlemesine ikiye kesin. Çilekleri iri küpler şeklinde kesin. Hazırladığınız pastacı kremasını çırpma kabına alın ve mikser ile düşük devirde 2 dakika çırpın. 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Milföylerin alt katlarının üzerine kremayı sıkın. Üzerlerine çilekleri sıralayın ve üst katlarını kapatın. Pudra şekeri serpin ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |