| 
 
 
 | 
Milföy Pastası | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1414 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2006 
4,248 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4,5 su bardağı un (yarım bardağı, açma payı ayrılacaktır)
 
1 büyük paket margarin (orta yumuşaklıkta, 250 gr.)
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
2 çorba kaşığı limon suyu
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
Yarım kahve fincanı vanilyalı Pudra şeker (üzeri için)
 
KREMA İÇİN:
 
1 yumurta
 
1 su bardağı şeker
 
3 çorba kaşığı un
 
2,5 su bardağı süt 
 
Limon kabuğu rendesi 
 
Vanilya
 
1/4 küçük paket margarin (30 gr.)
 
 
Un elenir. Ortasına yoğurt, zeytinyağ, limon suyu, tuz konup karıştırılır. 1 bardaktan az su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Özleştirilir ve üzeri örtülüp dinlendirilir.
 
Hamur bütün olarak 25- 30 cm. büyüklüğünde açılıp ortasına 1 büyük paket margarin konup bohça gibi kapatılır.
 
Bolca unlanıp yalnız boyuna upuzun açılır. İki ucu ortaya getirilip tekrar kitap gibi kapatılır. Üzeri örtülü olarak ve serin bir yerde 20 dakika kadar dinlendirilir.
 
3 nolu işlem iki kere daha uygulanır. (Aralarda 20 dakika dinlendirilir.)
 
Son olarak 3- 4 mm. inceliğinde açılır. (4 adet 20- 25 cm2 olacak şekilde.)
 
Dört eşit parçaya ayrılıp iki tanesi bir tepsiye konur. Kabarmaması için birkaç yerinden delinir.
 
Orta hararetli fırında gevrek olarak pişirilir. Fırından çıktıktan sonra aralarına bolca krema sürülüp üst üste kapatılıp hafifçe bastırılır. (En üste krema sürülmez.)
 
Kenarları bıçakla kesilerek düzeltilir. Üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.
 
 
KREMANIN YAPILIŞI:
 
Bakır bir tencereye, yumurta, şeker, un limon kabuğu rendesi konur. Yavaş yavaş süt katılır. Karıştırarak pişirilir. Ilınınca, yağ ve vanilya ilave edilir.
 
 
 ML® Milföy Pastası için tıklayın
 
  
 | 
Milföy pasta | 
  | 
damak tadı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: Alanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15790 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2007 
3,944 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket dikdörtgen kesilmiş milföy hamuru, 
 
1 bucuk su bardağı soğuk süt, 
 
1 paket vanilyalı pasta kreması. 
 
Pelte için: 
 
1 küçük şişe vişne kompostosu veya vişne reçeli, 
 
1 çorba kaşığı nişasta. 
 
Üzerine: 
 
Pudra şekeri
 
 
Milföy paketindeki 2 adet dikdörtgen hamuru 200 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Bu arada geniş bir kapta süt ile pasta kremasını koyulaşana dek mikserle çırpın. Servis tabağının en altına, fırında kızarttığınız milföy hamurlarından birini yerleştirin. Üzerine kremayı düzgünce sürün. İkinci kat milföyü kremanın üzerine yerleştirin.
 
Pelte için, öncelikle vişne kompostosunun tanelerini ayırın. 1 su bardağı vişne suyunu bir çorba kaşığı nişasta ile iyice karıştırın. Karışımı tencereye koyun. Pelte kıvamına gelinceye kadar pişirin. Reçeli kullanacaksanız su ile sulandırın. Kısık ateşte pişirin.
 
Pastanın üzerine önce vişne pelteyi düzgünce yayın, daha sonra vişne taneleri ile süsleyin. Pudra şekeri serperek servis yapın.
 
 
ML® Muhallebili Milföy (görsel)
 
  
 | 
MİLFÖY PASTASI | 
  | 
zambak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2008 
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22177 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2008 
2,908 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 parça hazır milföy hamuru
 
1 çorba kaşığı pudra şekeri
 
1/4 paket vanilya
 
Pasta kremi malzemesi:
 
1 yumurta
 
1/2 su bardağı şeker
 
1/2 su bardağı un
 
1 su bardağı süt
 
1/4 paket vanilya
 
 
Pasta Kreminin hazırlanışı:
 
Bakır bir tencereye yumurta, şeker ve unu koyunuz. Karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave ediniz. Orta hararetli ısıda karıştırarak pişiriniz. (Pütürlü olmaması için koyulaşmasına yakın çok hızlı karıştırınız.) Vanilya katıp karıştırınız.
 
Her milföy parçasını dikdörtgen şeklinde 3-4 mm. kalınlığında açınız. Kabarmaması için bir kaç yerinden bıçak ucu ile delip orta hararetli fırında açık pembe renkte pişiriniz.
 
Hamur pişerken pasta kremini hazırlayınız. Pişen hamurların üzerine 1/3 krema sürüp üst üste koyunuz. Birer kişilik parçalara kesip üzerlerine vanilyalı pudra şekeri serpiniz.
 
 
 ML® Çıtır Burgu için tıklayın 
 
ML® Çıtır Burgu (görsel)
 
  
 | 
MİLFÖY PASTASI | 
  | 
IQ 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.04.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23098 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2008 
3,065 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
16 adet milföy hamuru
 
Krema:
 
1 su bardağı şeker
 
1 kg. süt
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
50 gr. margarin
 
Vanilya
 
Pudra şekeri
 
 
Yapılışı:
 
Unu, şekeri, yumurtayı ve sütü karıştırıp, muhallebi gibi pişirin. Altını kapatıp, vanilya ile margarini katıp çırpın. Milföyleri fırında pişirin. Bir tanesinin üzerine krema sürüp, diğeri ile kapayın. Üzerine pudra şekeri serpin.
  
 | 
MİLFÖY PASTASI | 
  | 
patrona 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 13.05.2008 
Mesajlar: 17 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23830 
Gönderme Tarihi: 14.May.2008 
2,710 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
2 yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
Yarım limon suyu
 
1 çay bardağı süt
 
1 kahve fincanı şeker
 
1 kahve fincanı tereyağı
 
Kreması için:
 
3 çorba kaşığı oralet
 
15 çorba kaşığı şeker
 
50 gr tereyağı
 
1 yumurta
 
4 çorba kaşığı pirinç unu
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
3 su bardağı su
 
 
Yapılışı:
 
Bir kabta süt, şeker, erimiş tereyağı, yumurta, kabartma tozu ve aldığı kadar unla yoğurulup dört eşit parçaya ayrılır. 2 mm inceliğinde yuvarlak açılıp sırayla tepside pişirilir. Sıcakken üzerlerine krema sürülüp üst üste kapatılır. En üstüne de krema sürdükten sonra dövülmüş fındık üzerine sürülür.
 
Kreması için; Bir tencereye yumurta, oralet, şeker, pirinç unu, nişasta konup karıştırılır. Yavaş yavaş su ilavesiyle karıştırılarak pişirilir. Ateşten alınca yağ konup mikserle çırpılır. Sıcak olarak kullanılır.
  
 | 
MİLFÖY PASTASI | 
  | 
hasene 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2009 
Mesajlar: 36 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40666 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2009 
2,634 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milföy hamuru
 
Pasta kremi
 
1/2 çay fincanı şeker
 
1/2 çay fincanı fındık içi
 
 
Milföy hamuru iki milimetre kadar incelikte açılır. Çapı 25 santimetre olan bir kapla 4 ya da 5 daire halinde kesilir. Dairelerin kenarlarından artan kısımlar da birleştirilip tekrar açılır, yine daireler halinde kesildikten sonra üst üste kuru tepsilere yerleştirilir. Hamurlar pişerken kabarmasını önlemek için çatal ya da bıçak ucu ile çeşitli yerlerinden çentilir. Orta ısılı bir fırından altı ve üstü kızarıncaya kadar tutulur. Fırından çıkarmadan üzerlerine bol pudra şekeri serpilir. Şekerler eriyip parlak bir renk aldıktan sonra fırından çıkarılır.
 
Hamurlar piştikten sonra pastanın kreması hazırlanır. Kremalar sıcak halde iken milföylerin birer yüzlerine yarım parmak kalınlıkta sürülür. Üst üste kapatılır. Etrafı bir bıçakla hafifçe yontularak düzeltilir, krema sürülür. Çekilmiş fındık serpiştirilir.
 
Sonra 15 milimetre genişlikte kâğıt bantlar hazırlanır. Pastanın üzerine kare ya da baklava biçiminde döşenir. Bolca pudra şeker serpildikten sonra şekilleri bozmadan bandlar kaldırılır. Bandların yeri yeşil fıstık ya da fındıkla kapatılır, bir tabak içine alınır.
  
 | 
MİLFÖY PASTASI | 
  | 
çiçekçi kız 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2010 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58875 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2010 
2,591 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 kahve fincanı süt
 
1 kahve fincanı yağ
 
1 kahve fincanı şeker
 
Aldığı kadar un
 
50 gr. fındık veya fıstık
 
1 adet kabartma tozu
 
Kreması için:
 
1 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı şeker
 
1/2 lt. süt
 
1/2 paket margarin
 
1 yumurta
 
 
2 yumurtayı, 1 kahve fincanı sütü, yağı, şekeri bir kaba koyup karıştırınız.
 
İçersine kabartma tozu karıştırılmış unu koyup oklavaya yapışmayacak kıvamda bir hamur yapınız.
 
Hamuru 8 eşit parçaya ayırıp 5-10 dakika dinlendiriniz.
 
Her parçayı 30 - 35 cm. çapında daire şeklînde açıp yağlanmış tepsiye birer birer koyup hafif pembe renkte pişiriniz.
 
Diğer tarafta bir tencereye 1 yumurtayı 1 kaşık unu, 1 su bardağı şekeri koyup sütü azar azar döküp karıştırınız.
 
Tencereyi ateşe koyup karışımı muhallebi kıvamında pişiriniz.
 
Ateşten alınca yağı koyup karıştırınız.
 
Hamurları fırından alınca ılık hale gelince, ılık kremayı hamurların üzerine sürüp 4 adedini üst üste koyunuz.
 
4 katın üzerinede krema sürüp fındık fıstıkla kaplayınız.
 
Pastaları buzdolabına koyup donunca istediğiniz şekilde kesip servis yapınız.
  
 | 
MİLFÖY PASTASI | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62922 
Gönderme Tarihi: 02.May.2011 
2,838 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru:
 
500 gr (4 su bardağı) un
 
1 çay kaşığı tuz
 
500 gr tuzsuz tereyağı
 
200 gr (1 su bardağı) buzlu su
 
Harcı:
 
1 su bardağı çilek reçeli
 
250 gr (1 su bardağı) krem şanti
 
Kaplaması:
 
125 gr (1 su bardağı) pudra şekeri
 
1 çorba kaşığı sıcak su
 
1 kahve kaşığı vanilya esansı
 
75 gr (1/2 su bardağı) badem (zarları soyulup, kırılmış).
 
 
Un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyip, bıçakla ufak ufak koparılmış parçalar halinde 125 gr (8 çorba kaşığı) yağ ekleyiniz. Parmaklarınızla, karışım ekmek içi görünümü alana kadar ufalayıp buzlu suyu katarak, sıkı bir hamur elde ediniz. Hamuru açma kıvamına gelecek biçimde yoğurup top yapınız. Hamuru yağlı kağıda sarıp, 15 dakika buzdolabında bekletiniz.
 
Kalan yağı iki yağlı kağıdın arasına koyup, tahta kaşığın tersiyle vurarak 2 cm kalmlığında bir dikdörtgen biçimine sokunuz.
 
Hamuru buzdolabından alıp unlanmış bir tezgahta 0,5 cm kalınlığında, dörtgen biçiminde açınız. Dövülmüş yağı ortasına koyarak, hamuru üstüne paket biçiminde katlayınız. Buzdolabında 10 dakika bekletiniz.
 
Hamuru, kat yeri alta gelecek biçimde hamur tahtasının üstüne koyup, kendinizden dışa doğru dörtgen biçiminde açınız. Hamuru üçe katlayıp, kat yeri size dönük olarak yeniden dışa doğru açınız. Buzdolabında 15 dakika daha bekletiniz. Bu işlemi 2 kez daha tekrar ediniz.
 
Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 C) getirip, ısıtınız.
 
Hamuru, keskin bir bıçakla dört parçaya kesiniz.
 
Her parçayı 10 cm eninde, 30 cm boyunda açınız.
 
Fırın tepsisini 1 çorfba kaşığı soğuk suyla ıslatıp, bir yufkayı merdanenin üstünde kaldırarak, tepsinin üstüne yayarak her yanını çatalla deliniz. Kalan üç yufkayı yağlı kağıda sararak, buzdolabına koyunuz.
 
Tepsiyi fırına sokup , 10-20 dakika, yufka nar gibi olana kadar pişiriniz. Tepsiyi fırından alıp, yufkayı yavaşça tel ızgaraya çıkarınız. Kalan üç yufkayı da aynı biçimde pişiriniz.
 
Hamurlar soğuyunca, tahta bir tezgaha bir tanesini koyup, üstüne çilek reçelinin üçte birini bıçakla döşeyiniz. Reçelin üstüne bir kat krem şantiyi döşeyiniz. Kalan 3 hamurun ikisiyle aynı işlemi aynı sırayla tekrarlayıp, son hamuru düzgün kısmı üste gelecek biçimde en üste koyunuz. Dört kat hamuru yavaşça bastırıp bir kenara bırakınız.
 
Küçük bir kasede, pudra şekeri, vanilya esansı ve sıcak suyu tahta bir kaşıkla karıştırarak, pürtüksüz bir kıvama getiriniz. Kaplamayı pastanın üstüne döküp, bir bıçakla (bıçağı sık sık sıcak suya batırarak) düzgünleştiriniz. Badem kırıklarını üstüne serpip, pastayı dilim dilim keserek servis ediniz.
  
 | 
Milföy Pastası | 
  | 
aşçının rüyası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2011 
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara-Beypazarı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64847 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011 
2,445 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Cemaliye Tüter
 
 
1 ölçü milföy (Yaprak) hamuru ya da 12 adet hazır milföy hamuru
 
Kreması:
 
150 gr. (3/4 su bardağı) tozşeker
 
80 gr. (1 çay bardağı) un
 
3 yumurta
 
2 çay kaşığı vanilya
 
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
 
2,5 bardak süt
 
Üstü için:
 
2 kahve fincanı pudraşeker
 
 
1 Bir ölçü milföy hamuru hazırlayın ya da hazır milföy hamuru alın.
 
2 Milföy hamurunu 2-3 mm. incelikte açıp 10 cm. eninde 4 adet uzun eşit parçaya ayırın. Hamurları ayrı ayrı bir tepsiye sıralayın. Hamurların üzerinden bıçak ucuyla birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış sıcak fırında kıza-rıncaya kadar pişirin. Üzerine biraz pudraşeker eleyip biraz daha fırında bekletin.
 
3 Fırından çıkan hamurların üzerine bolca krema sürün ve üst üste yerleştirin. Üstüne krema sürmeyin. 3 parmak eninde parçalara bölün ve pudra şeker serpip servis yapın.
 
 
Not: Krema bölümündeki malzemelerle pasta kreması hazırlayın.
  
 | 
Milföylü Pasta | 
  | 
gündem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2011 
Mesajlar: 31
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66165 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2011 
4,330 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet milföy hamuru
 
1 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı çilek marmelatı
 
8 adet küçük beze
 
Mevsim meyveleri
 
Kreması için:
 
4 adet yumurta sarısı
 
Yarım su bardağı tozşeker
 
2 çorba kaşığı kakao
 
3 çorba kaşığı un
 
2 tatlı kaşığı nişasta
 
1.5 su bardağı süt
 
125 gr. margarin
 
1 paket bitter çikolata
 
 
Yumurta sarılarını şekerle çırpın. Kakao, un ve nişastayı katıp, yavaş yavaş sütü koyun ve kısık ateşte pişirin. Ateşten alıp, margarini ve benmari eritilmiş çikolatayı katın. Milföyleri kenarları üst üste gelecek şekilde serip, merdaneyle açın. İstediğiniz ebatta yuvarlak keserek, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun. Üzerine delikler açarak, buzdolabında 20 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırnıda 25 dakika pişirin. Kısık ateşte ısıtılmış marmelatı hamurun üzerine sürün ve kremayı yayın. Arzu ettiğiniz mevsim meyveleri ve bezeyle süsleyin.
  
 | 
Milföy Pastası | 
  | 
bal köpüğü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.03.2011 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74840 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2012 
2,487 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 - 7 adet milföy hamuru
 
3 su bardağı süt
 
4 çorba kaşığı un
 
1,5 çay bardağı şeker
 
2 paket vanilya
 
2 çorba kaşığı şeker
 
4 çorba kaşığı pudra şekeri
 
1 yumurta sarısı
 
1 limon
 
2 adet muz
 
 
Milföy yapraklarının her birini ince bir tabaka halinde açın. Üzerine delikler açın ki pişerken kabarmasın. İstediğiniz büklükte yuvarlaklar yapın, tepsiye yerleştirip 200 derecede kızarıncaya dek pişirin. Bu arada kreması için sütü, yumurta sarısını, unu ve şekeri bir tencerede çırpın, ocak üzerinde koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp içine tereyağı, vanilya, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya davam edin. Bu arada muzları iyice ezip bu kremanın içine ekleyin, iyice pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın. Pişen hamurların aralarına kat kat dizip pastayı oluşturun. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. İsterseniz dikdörtgen şekilde de yapılabilir.
  
 | 
Milföylü Pasta | 
  | 
devir 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.05.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142711 
Gönderme Tarihi: 14.May.2019 
856 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet milföy
 
1 çay bardağı un
 
1 su bardağı şeker
 
3 su bardağı süt
 
2 paket vanilya
 
4 yemek kaşığı krema
 
3 su bardağı çilek ya da vişne
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
 
Un ve şekeri karıştırın. Ocağa alıp süt ve vanilyayı da ekleyerek, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Daha sonra kremayı ekleyip karışım soğuyana kadar robotta çırpın.
 
Milföyleri geniş bir tepsiye yan yana dizin. Önceden ısıttığınız fırında milföylerin üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Kızaran milföyleri fırından çıkarın. Milföyler soğuduktan sonra bir tanesini servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız kremadan sürüp meyveleri yerleştirin.
 
Bütün milföylere aynı işlemi uygulayın. Son olarak üstüne pudra şekeri serperek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Milföylü Pasta | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154693 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2020 
375 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet milföy hamuru
 
İçi için:
 
1 çay bardağı toz şeker
 
Yarım su bardağı toz badem
 
1 paket (80 gramlık) bitter çikolata
 
1 su bardağı dondurulmuş vişne
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Milföyleri oda sıcaklığında 5-6 dakika beklettikten sonra kalp şeklindeki kalıplarla şekiller çıkarın. İçi için toz şeker, toz badem, rendelenmiş bitter çikolata ve vişneyi bir kapta karıştırın. Kalp şeklindeki milföy hamurunun üzerine bu karışımdan koyun ve üzerine diğer kalp şeklindeki hamuru kapatın. Milföy hamuru ve iç harç bitene kadar bu işleme devam edin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve üzerilerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Milföy Pastası | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161322 
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2021 
373 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hazır milföy hamuru
 
5,5 su bardağı süt
 
1 neskafe bardağı toz şeker
 
3 çorba kaşığı mısır nişastası
 
1 kahve fincanı soğuk su
 
1 adet vanilya çubuğu
 
Yarım tatlı kaşığı tarçın
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Yarım kg çilek
 
2 adet yumurtanın sarısı
 
1 paket toz kremşanti
 
Süslemek için:
 
Çilek
 
 
Milföy hamurlarını ikiye bölüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye dek pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Krema için 5 su bardağı süt ve toz şekeri tencereye alıp ısıtın. Ayrı bir yerde nişastayı soğuk suda açıp, sütlü karışıma ekleyin. Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye bölün ve özünü bir bıçakla kazıyın. Vanilya ve tarçını ocaktaki karışıma ekleyip, sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alınca ocaktan alın. Tereyağı ve küp doğranmış çilek ilave edin. Yumurta sarısı ekleyip karıştırın. Daha sonra içinden çubuk tarçını çıkarın. 4 adet milföy hamurunun aralarına kremanın yarısını sürün. Kalan milföylere de aynı işlemi uygulayın. Toz kremşantiyi kalan yarım su bardağı sütle çırpıp krema elde edin. Sıkma torbasına alıp, milföylerin üzerlerine sıkın. Çilekle süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Milföy Hamurundan Pasta | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161452 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2021 
407 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet milföy hamuru
 
Krema için:
 
3,5 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı mısır nişastası
 
4 çorba kaşığı un
 
1 paket vanilya
 
8 çorba kaşığı tozşeker
 
100 gram tereyağı
 
Üzeri için:
 
Pudra şekeri
 
 
Milföyleri ayrı ayrı ortadan ikiye kesip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Krema için 1 çay bardağı süt, nişasta, un ve vanilyayı mikser yardımıyla çırpın. Ayrı bir yerde kalan süt ve toz şekeri kısık ateşte, tozşeker eriyene dek pişirip, içine mikserden geçirdiğiniz karışımı ekleyin. Koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tereyağını mikserle çırpıp, üzerine soğuyan kremayı ekleyin. Kabaran milföyleri enlemesine ikiye ayırıp aralarına krema sürün. Pudra şekeri serpip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
 
 
Not: Kremaya arzuya göre kivi, çilek ya da muz ilave edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Milföy Pasta | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161495 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2021 
451 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet milföy hamuru
 
2 su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı tozşeker
 
2 çorba kaşığı un
 
1 paket vanilya
 
Üzerine:
 
Pudra şekeri
 
Hazır çikolata sos
 
Damla çikolata
 
Nar taneleri
 
 
Milföy hamurlarını buzdolabı rafında çözdürüp, ikiye bölün. Üzerlerine çatalla delikler açın. Bir fırın tepsisine alıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Diğer taraftan süt, tozşeker ve unu bir tencereye alıp karıştırın. Daha sonra ocağa oturtun. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Vanilyayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Bir adet milföy hamuruna krema sürüp, ikinciyi üzerine kapatın. Yeniden krema sürün ve milföy yerleştirin. Kalan milföyleri de aynı şekilde hazırlayın. Servis tabağına alıp üzerlerine pudra şekeri serpin. Çikolata sos gezdirin. Damla çikolata ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Milföy Pasta | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161700 
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2021 
353 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg un
 
1 adet yumurta
 
1 adet limonun suyu
 
Bir tutam tuz
 
Aldığı kadar su
 
750 gram oda sıcaklığında margarin
 
Kreması için:
 
1 kg süt
 
300 gram tozşeker
 
200 gram un
 
100 gram margarin
 
1 çay kaşığı vanilya
 
Süslemek için:
 
Pudraşekeri
 
 
Hamur için, un, yumurta, tuz ve limon suyunu derin bir kapta, kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar su ekleyerek, yoğurun. Daha sonra hamuru dörde-beşe katlayıp, poşete koyarak buzdolabına yerleştirin. 1-2 saat bekletip, dolaptan alın. Margarinle birlikte
 
açıp, hamuru tekrar katlayın ve dolaba koyun, beklemeye bırakın. Bu işlemi 4-5 kez tekrarlayın. Her seferinde margarinle açın. Sonuncuda hamuru dolaptan alıp, tekrar margarinle tepsi büyüklüğünde açın. Kenarlarını ruletle düzeltin. 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene dek pişirin. Bu arada vanilya ve margarin hariç krema malzemesini ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alınca margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Fırından aldığınız hamuru testere bıçakla enlemesine üçe bölün. Üzerine kremayı sürün. Diğer milföy hamurunu üzerine kapatın. Tekrar testere bıçakla dilediğiniz büyüklükte dilimleyin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Milföylü Pasta | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166202 
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2022 
396 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı şeker
 
4 adet milföy hamuru
 
½ çay bardağı un
 
1 tatlı kaşığı nişasta
 
3 yumurta sarısı
 
1 paket vanilya
 
1 adet muz
 
40 gram tereyağı
 
Pudra şekeri
 
 
Mutfak tezgahını hafifçe unlayın. Milföy hamurlarını bu tezgahta açın. Ardından ikiye bölün. Yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine, hamurları koyun. Üst kısımlarını çatalla delin. 180 derece fırında, hafif kızarana kadar pişmeye bırakın. Pişen milföylerin soğumasını bekleyin. Üstünden bastırın ve inceltin.
 
Krema hazırlamak için şekeri, sütü, unu, nişastayı, yumurta sarısını ve son olarak vanilyayı birleştirin. Bu karışımı bir tencereye aktarıp, orta ateşte kaynatın. Krema harcına tereyağı ekleyin. Kremanız hafif ılıdıktan sonra milföy hamurlarının üstüne sürün. Muz dilimlerini aralarına yerleştirin. Pastanız üç katlı olacak şekilde ayarlayın. Üstüne pudra şekeri serpiştirin, servis edin.
 
 
 
  
 | 
Milföy Pasta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170041 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2023 
347 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Dolgu:
 
1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
 
2 su bardağı süt
 
80 g margarin
 
15 adet çilek
 
Milföy:
 
6 adet milföy hamuru
 
Süslemek için:
 
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 
 
2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
 
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 190 °C
 
Turbo pişirme: 180 °C
 
Milföy hamurlarını tezgahın üzerine sıralayın ve 10 dakika bekletin. Bıçak ile her birini ortadan iki eşit parça olacak şekilde kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve çatal ile birçok yerinden delin. Fırının orta rafına yerleştirin, aynı boyutlarda ikinci bir tepsi ile üzerini kapatın ve bu şekilde pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
 
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
 
Milföyleri ortadan enlemesine ikiye kesin. Çilekleri iri küpler şeklinde kesin. Hazırladığınız pastacı kremasını çırpma kabına alın ve mikser ile düşük devirde 2 dakika çırpın. 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Milföylerin alt katlarının üzerine kremayı sıkın. Üzerlerine çilekleri sıralayın ve üst katlarını kapatın. Pudra şekeri serpin ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |