| 
 
 
 | 
Mercimekli Bulgur Pilavı | 
  | 
Asrın 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.11.2011 
Mesajlar: 83 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc78093 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2012 
1,572 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
 
1 Su Bardağı pilavlık bulgur
 
1 Yeterince tuz
 
1,5 Su Bardağı et suyu
 
1 Adet soğan
 
200 gr Haşlanmış mercimek
 
 
Yağı tencerede eritin. İnce kıyılmış soğanı ilave edip çok kısık ateşte kavurun. Soğan iyice yumuşayınca bulguru ekleyip kavurmaya devam edin. Mercimekleri ve tuzu ilave edip karıştırın. Başka bir tencerede et suyunu ısıtın. Kaynayan et suyunu bulgura ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu yerleştirip tencerenin kapağını tekrar kapatıp 20 dakika bekletin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 22.07.2014
  
 | 
Mercimekli Bulgur Pilavı | 
  | 
damak çatlatan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2012 
Mesajlar: 137 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc78476 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2012 
1,722 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
 
0,5 Su Bardağı bulgur
 
2 Çay Kaşığı tuz
 
2 Su Bardağı su
 
1 Su Bardağı yeşil mercimek
 
 
Mercimeği bir miktar haşlayalım. Süzüp başka bir tencereye alalım. 2 bardak suyla pişmeye bırakalım. Pişmesine yakın içine bulguru katalım. Tuzu ve naneyi dökelim. Başka bir kapta margarini eritelim. Pilavın üzerine döküp karıştıralım.
  
 | 
Mercimekli Bulgur Pilavı | 
  | 
gevrek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2012 
Mesajlar: 61 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc78663 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2012 
1,614 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
 
3 Bardak et suyu
 
1 Kahve Kaşığı karabiber
 
2 Bardak bulgur
 
100 gr yeşil mercimek
 
4 Adet soğan
 
1 Çay Bardağı sıvı yağ
 
 
Mercimeği akşamdan suda bırakın, ertesi günü haşlayıp süzün. 2 bardak bulguru yıkayın, 4 kaşık yağda 5 dakika kavurun, karabiberi, etsuyunu, tuz ve mercimekleri karıştırıp pişirin. 4 soğanı ince ince doğrayıp 1 çay bardağı bitkisel yağda pembeleştirin. Pilavı servis tabağına alınca soğanı üzerine yayarak servis yapın
  
 | 
Mercimekli Bulgur Pilavı | 
  | 
miraç eroğlu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.12.2012 
Mesajlar: 121 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84392 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2012 
1,693 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
 
2 Bardak pilavlık bulgur
 
1 Tutam nane
 
1 Adet soğan
 
1 Tutam karabiber
 
1 Bardak yeşil mercimek
 
1 Tatlı Kaşığı biber salçası
 
 
Yağı pilavlık tencereye koyun. Yemeklik doğradığınız soğanı kavurun. Salçayı ekleyin. Biraz da böyle kavurun. Nane ve karabiber ekleyin. Bulguru koyun ve karıştırarak yağ ve salçanın her tarafına yayılmasını sağlayın. Çok az da bu şekilde kavrulsun. Daha önceden haşladığınız mercimeği ekleyin. (Damak zevkinize göre mercimek miktarını azaltabilirsiniz.) Suyunu ve tuzunu ayarlayarak karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişmeye bırakın. Biraz demlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |