| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mercimekli Bulgur Pilavı | 
 
  | 
Asrın 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.11.2011 
Mesajlar: 83 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc78093 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2012 
1,572 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
 
1 Su Bardağı pilavlık bulgur
 
1 Yeterince tuz
 
1,5 Su Bardağı et suyu
 
1 Adet soğan
 
200 gr Haşlanmış mercimek
 
 
Yağı tencerede eritin. İnce kıyılmış soğanı ilave edip çok kısık ateşte kavurun. Soğan iyice yumuşayınca bulguru ekleyip kavurmaya devam edin. Mercimekleri ve tuzu ilave edip karıştırın. Başka bir tencerede et suyunu ısıtın. Kaynayan et suyunu bulgura ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu yerleştirip tencerenin kapağını tekrar kapatıp 20 dakika bekletin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 22.07.2014
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |