Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Badem Tatlısı Tarifleri > Mekik Tatlısı (2 adet - 14,111 defa bakıldı)

Mekik Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mekik Tatlısı

uydu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.07.2020
Mesajlar: 23
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc152382
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2020
644 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Hamurları açmak için:
Nişasta
İçi için:
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz veya Antep fıstığı
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı irmik
Tatlıların üzerine dökmek için:
250 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Tatlının şerbeti soğuk döküleceğinden öncelikle şerbet için şeker ve suyu tencerede karıştırın.
Kaynamaya başladığında altını kısıp limon suyunu ilave edin.
Birkaç dakika daha kaynattığınız şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamur için olan sıvı malzemeleri derin bir kasede karıştırın.
Unu azar azar ekleyerek baklava hamuru kıvamında bir hamur elde edin.
Hamuru bir süre dinlenmeye bırakın.
Bu esnada süt ve irmiği ufak bir tencerede muhallebi gibi pişirin.
İçine dövülmüş ceviz ya da fıstığı da ekleyip iç harcınızı hazır edin.
Dinlendirdiğiniz hamuru nişasta yardımıyla incecik açın.
Yufkayı bir ucundan diğerine doğru parmak uçlarınızla toparlayarak pile pile katlayın.
Yufkanın üzerine aralıklı olarak bir tatlı kaşığı kadar irmikli harçtan koyun.
Harcın üzerine yufkayı kenarlarından kapatıp iki ucunu sıkıştırarak mekik şekli verin.
Mekiklerin aralarını bıçakla kesip tepsiye yerleştirin.
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırladıktan sonra tereyağını eritip sıvı yağla karıştırın ve tatlıların üzerine gezdirin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.
Tatlıları üzeri güzelce kızarana kadar fırında pişirin.
Fırından çıkan tatlı ılınınca üzerine soğuk şerbeti dökün.
Tatlı şerbeti çekince servis edin.



Mekik Tatlısı

zehirli sarmaşık
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.08.2016
Mesajlar: 25
Şehir: Polatlı
Kısa URL: https://ml.md/lc118974
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2016
1,175 defa indirildi / yazdırıldı




Sibel Yalçın

2 adet yumurta
1 paket (250 gr margarin)
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbet için:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
1 kase fındık

Önce şerbetimizi hazırlıyoruz. Suyu ve şekeri bir tencereye alıp kayanamaya başladıktan 5 dakika sonra bir kaç damla limon suyu ekleyip ocaktan alıyoruz. Oda sıcaklığındaki yağı ve yumurtayı elinizle iyice yoğurun. İrmiği ekleyin. Daha sonra önceden elediğiniz (yaklaşık 3 su bardağı un) unu vanilyayı ve kabarta tozunu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru aşağıda fotoğraflarda gösterdiğim gibi küçük bezeler yapın önce oval şekil verin tam ortadan bıçakla kesin yine tam ortaya iki fındık yerleştirin ve uç kısımlarında parmaklarınızla bastırarak mekik şekli verin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Tatlı sıcak şerbeti ılık olacak şekilde şerbeti tatlının üzerine dökün. Alt tarafı şerbeti çektikten sonra tatlıları çevirip birazda diğer tarafın şerbeti çekmesini sağlayın. Soğuk olarak servis edin.







Mekik Tatlısı Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri



(2 adet Mekik Tatlısı 14,111 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort