| 
 
 
 | 
Mayonezli Tavuk | 
  | 
oKlAvA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2669 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006 
2,438 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr tavuk (göğüs kısmı)
 
250 gr mayonez
 
2 -3 adet orta boy salatalık
 
1 demet dereotu
 
tuz
 
 
Tavuk göğsünü haşlayın, soğuduktan sonra ufak ufak didin. Salatalıkları soyup, nohut büyüklüğünde, küp şeklinde doğrayın.  Dereotu  kıyın ve tüm malzemeyi mayonezle birlikte  karıştırın. Üzerini arzuya göre süsleyebilirsiniz.
  
 | 
MAYONEZLİ TAVUK | 
  | 
Horse 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2007 
Mesajlar: 176
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11235 
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2007 
2,117 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet tavuk
 
1 silme çorba kaşığı tuz
 
12 bardak su                                        
 
1 küçük havuç
 
1 bardak mayonez
 
1 küçük soğan
 
4 adet turşu hıyar
 
 
1) Bir tencereye tüyleri ayıklanmış, içi temizlenmiş, tütsülenmiş, yıkanmış ve ayakları arkasına geçirilmiş 1 orta büyüklükte tavuk, 12 bardak su, 1 küçük havuç ve 1 baş soğan ile 1 çor. kaşığı tuz koyarak tencereyi ateşe oturtmalıdır.
 
2) Suyun ısınmasiyle üstünde hasıl olmaya başlayan köpükleri alıp attıktan sonra tencerenin kapağını kapamalı ve tavuk yumuşak bir hal alıncaya kadar ortadan daha az hararetteki ateşte haşlanmaya bırakmalı, sonra da tavuğu tencereden alarak bir peçeteye sarmalı ve iyice soğumaya bırakmalıdır.
 
3) Tavuk soğuyunca, peçeteden çıkararak, kol, göğüs ve bud olmak üzere parçalara ayırmalı, sonra da parçalara ayrılmış tavuğun bütün kemiklerini çıkardıktan sonra bir tabağa muntazam bir şekilde yerleştirmeli, tabağın dört bir köşesinde de birer yaprak yeşil salata veya yelpaze şeklinde kesilmiş birer yeşil küçük turşu hıyar oturttuktan sonra yanında 1 bardak mayonez olduğu halde tavuğu servis yapmalıdır.
  
 | 
TAVUK MAYONEZLİ | 
  | 
kılavuz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.03.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34325 
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2009 
2,406 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tavuk (1000 - 1200 gram)
 
14 bardak su
 
1 soğan ve havuç
 
1/2 çorba kaşığı tuz
 
Tuz
 
MAYONEZİ:
 
2 yumurta sarısı
 
220 gram rafine zeytinyağı (1 bardak)
 
1 limon
 
 
Tavuğu, haşlamalı, soğuduktan sonra, kol, but, göğüs ve sırt olmak üzere parçalara ayırmalı, tabağa almalı ve yanında malzemesinden hazırlanmış mayonez olduğu halde servis yapmalıdır.
  
 | 
MAYONEZLİ TAVUK | 
  | 
maskara 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.01.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46718 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2010 
2,083 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tavuk
 
1 soğan
 
1 havuç
 
tuz
 
2 yumurta sarısı
 
2 su bardağı ayçiçek yağı
 
1 limon
 
 
Tavuğu temizleyip, soğan, havuçla beraber büyük bir tencerede tuz atıp su koyup haşlayınız. Haşlanan tavuk soğuyunca kesip, servis tabağına koyunuz. Mayonezi hazırlayınız. Çok ince bir kat olarak servis tabağındaki tavuğun üzerine sürünüz. Geri kalan servis tabağının kenarlarına koyup servis yapınız.
  
 | 
Mayonezli Tavuk | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69088 
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2011 
2,037 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg'lık 1 tavuk (haşlanıp, kemikleri ayıklanmış ve küçük parçalara ayrılmış)
 
1 büyük marul (yıkanıp, soğutulmuş)
 
Mayonezi:
 
2 yumurtanın sarısı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
1+1/4 su bardağı zeytinyağ
 
1-2 çorba kaşığı sirke
 
1 tatlı kaşığı maydanoz (ince kıyılmış).
 
Süslemesi:
 
2 yumurta (katı haşlanıp, her biri dörde bölünmüş)
 
2 çorba kaşığı kapari
 
1 sivri kırmızı biber (ince şeritler halinde kesilmiş)
 
 
Mayonezi hazırlamak için, bir kasede yumurta sarıları, tuz, şeker ve hardalı yumurta teli ya da tahta kaşıkla bütün malzeme iyice karışana kadar çırpınız.
 
Damla damla ve sürekli çırparak 2 çorba kaşığı zeytinyağı katınız. Kalan yağı azar azar aktarak ve çırpmaya devam ederek ekleyiniz. Mayonez koyulaşıp çırpmak zorlaşırsa, birkaç damla sirke ekleyiniz. Bütün yağı yedirince, kalan sirkeyi katınız. Tadına bakıp gerekirse biraz daha tuz, şeker, hardal ya da sirke katınız. Maydanozu ekleyip karıştırınız. Kasenin üstünü örtüp, mayonezi buzdolabında yarım saat soğutunuz.
 
Marul yapraklarını bir servis tabağına yerleştirip, üstlerine tavuk parçalarını diziniz. Kaseyi buzdolabından alıp, tavuk parçalarının üstünü soğutulmuş mayonezle kaplayınız. Katı yumurta, kapari ve kırmızı biber şeritleriyle süsleyip, servis ediniz.
  
 | 
MAYONEZLİ TAVUK | 
  | 
eksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2011 
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73913 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2012 
1,905 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 pişmiş tavuk
 
4 çorba kaşığı yumuşatılmış margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı biber
 
2/3 bardak tavuk suyu
 
1 bardak mayonez
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Pişmiş olan tavuğun derisini çıkartın. Üzerine margarin	sürün. Tuz, karabiber, kırmızı biber serpin. Sonra bir tepsiye kızartmak için koyun. Tavuk suyunu da ilave edip fırına sürün. Bir yüzü kızarınca diğer yüzünü çevirin. İyice pişince dışarıya alın ve soğumaya bırakın. Sonra kemiklerini ayıklayın ve tavuğun bütün etlerini küçük küçük parçalayın. Bir kaba koyun. Mayonez ile limon suyunu ilave ettikten sonra mikserle püre haline getirin.
 
 
Not: Bu hazırlanan mayonezli tavuğu pilavla birlikte servis yapabileceğiniz gibi aynı zamanda ayrı salata olarak da ikram edebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |