Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tavuk Yemekleri > Mayonezli Tavuk (6 adet - 187,086 defa bakıldı)

Mayonezli Tavuk


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


MAYONEZLİ TAVUK

eksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc73913
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2012
1,812 defa indirildi / yazdırıldı




1 pişmiş tavuk
4 çorba kaşığı yumuşatılmış margarin
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
2/3 bardak tavuk suyu
1 bardak mayonez
1 çorba kaşığı limon suyu

Pişmiş olan tavuğun derisini çıkartın. Üzerine margarin sürün. Tuz, karabiber, kırmızı biber serpin. Sonra bir tepsiye kızartmak için koyun. Tavuk suyunu da ilave edip fırına sürün. Bir yüzü kızarınca diğer yüzünü çevirin. İyice pişince dışarıya alın ve soğumaya bırakın. Sonra kemiklerini ayıklayın ve tavuğun bütün etlerini küçük küçük parçalayın. Bir kaba koyun. Mayonez ile limon suyunu ilave ettikten sonra mikserle püre haline getirin.

Not: Bu hazırlanan mayonezli tavuğu pilavla birlikte servis yapabileceğiniz gibi aynı zamanda ayrı salata olarak da ikram edebilirsiniz.


Mayonezli Tavuk

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc69088
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2011
1,925 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg'lık 1 tavuk (haşlanıp, kemikleri ayıklanmış ve küçük parçalara ayrılmış)
1 büyük marul (yıkanıp, soğutulmuş)
Mayonezi:
2 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı hardal
1+1/4 su bardağı zeytinyağ
1-2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı maydanoz (ince kıyılmış).
Süslemesi:
2 yumurta (katı haşlanıp, her biri dörde bölünmüş)
2 çorba kaşığı kapari
1 sivri kırmızı biber (ince şeritler halinde kesilmiş)

Mayonezi hazırlamak için, bir kasede yumurta sarıları, tuz, şeker ve hardalı yumurta teli ya da tahta kaşıkla bütün malzeme iyice karışana kadar çırpınız.
Damla damla ve sürekli çırparak 2 çorba kaşığı zeytinyağı katınız. Kalan yağı azar azar aktarak ve çırpmaya devam ederek ekleyiniz. Mayonez koyulaşıp çırpmak zorlaşırsa, birkaç damla sirke ekleyiniz. Bütün yağı yedirince, kalan sirkeyi katınız. Tadına bakıp gerekirse biraz daha tuz, şeker, hardal ya da sirke katınız. Maydanozu ekleyip karıştırınız. Kasenin üstünü örtüp, mayonezi buzdolabında yarım saat soğutunuz.
Marul yapraklarını bir servis tabağına yerleştirip, üstlerine tavuk parçalarını diziniz. Kaseyi buzdolabından alıp, tavuk parçalarının üstünü soğutulmuş mayonezle kaplayınız. Katı yumurta, kapari ve kırmızı biber şeritleriyle süsleyip, servis ediniz.


MAYONEZLİ TAVUK

maskara
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.01.2010
Mesajlar: 22
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc46718
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2010
1,997 defa indirildi / yazdırıldı




1 tavuk
1 soğan
1 havuç
tuz
2 yumurta sarısı
2 su bardağı ayçiçek yağı
1 limon

Tavuğu temizleyip, soğan, havuçla beraber büyük bir tencerede tuz atıp su koyup haşlayınız. Haşlanan tavuk soğuyunca kesip, servis tabağına koyunuz. Mayonezi hazırlayınız. Çok ince bir kat olarak servis tabağındaki tavuğun üzerine sürünüz. Geri kalan servis tabağının kenarlarına koyup servis yapınız.


TAVUK MAYONEZLİ

kılavuz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.03.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc34325
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2009
2,293 defa indirildi / yazdırıldı




1 tavuk (1000 - 1200 gram)
14 bardak su
1 soğan ve havuç
1/2 çorba kaşığı tuz
Tuz
MAYONEZİ:
2 yumurta sarısı
220 gram rafine zeytinyağı (1 bardak)
1 limon

Tavuğu, haşlamalı, soğuduktan sonra, kol, but, göğüs ve sırt olmak üzere parçalara ayırmalı, tabağa almalı ve yanında malzemesinden hazırlanmış mayonez olduğu halde servis yapmalıdır.


MAYONEZLİ TAVUK

Horse
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
Kısa URL: https://ml.md/lc11235
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2007
2,013 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet tavuk
1 silme çorba kaşığı tuz
12 bardak su
1 küçük havuç
1 bardak mayonez
1 küçük soğan
4 adet turşu hıyar

1) Bir tencereye tüyleri ayıklanmış, içi temizlenmiş, tütsülenmiş, yıkanmış ve ayakları arkasına geçirilmiş 1 orta büyüklükte tavuk, 12 bardak su, 1 küçük havuç ve 1 baş soğan ile 1 çor. kaşığı tuz koyarak tencereyi ateşe oturtmalıdır.
2) Suyun ısınmasiyle üstünde hasıl olmaya başlayan köpükleri alıp attıktan sonra tencerenin kapağını kapamalı ve tavuk yumuşak bir hal alıncaya kadar ortadan daha az hararetteki ateşte haşlanmaya bırakmalı, sonra da tavuğu tencereden alarak bir peçeteye sarmalı ve iyice soğumaya bırakmalıdır.
3) Tavuk soğuyunca, peçeteden çıkararak, kol, göğüs ve bud olmak üzere parçalara ayırmalı, sonra da parçalara ayrılmış tavuğun bütün kemiklerini çıkardıktan sonra bir tabağa muntazam bir şekilde yerleştirmeli, tabağın dört bir köşesinde de birer yaprak yeşil salata veya yelpaze şeklinde kesilmiş birer yeşil küçük turşu hıyar oturttuktan sonra yanında 1 bardak mayonez olduğu halde tavuğu servis yapmalıdır.


Mayonezli Tavuk

oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc2669
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006
2,347 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr tavuk (göğüs kısmı)
250 gr mayonez
2 -3 adet orta boy salatalık
1 demet dereotu
tuz

Tavuk göğsünü haşlayın, soğuduktan sonra ufak ufak didin. Salatalıkları soyup, nohut büyüklüğünde, küp şeklinde doğrayın. Dereotu kıyın ve tüm malzemeyi mayonezle birlikte karıştırın. Üzerini arzuya göre süsleyebilirsiniz.






Mayonezli Tavuk Tarifleri Tavuk Yemekleri



(6 adet Mayonezli Tavuk 187,086 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort