|
Maş Çorbası (Malatya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31859
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
4,772 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Bir çay bardağı maş, gendime, kara nohut hazırlanır. Daha sonra yağda küçük parçalar halinde doğranmış soğan kavrulur. Salça eklenir. Suyu eklendikten sonra maş, gendime ve kara nohut ilave edilir. Tuzu atılır. İyice piştikten sonra servis yapılır.
|
Maş Çorbası (Malatya) |
|
haslet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2013
Mesajlar: 51 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc86163
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2013
2,269 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı gendime (Dövme)
1/2 su bardağı maş
1/2 su bardağı kara nohut
1 baş soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
Biraz tuz
Bir tencerede küp şeklinde doğranmış soğan yağla birlikte pempeleştirilir. Salçası konur, 1-2 kez yağla çevrilir. Suyu ilâve edilir. Akşamdan ıslatılmış maş, gendime nohut ilâve edilir. Tuz atılır. İyice pişirilir. Sıcak olarak servise alınır.
|
Maş Çorbası (Malatya) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170924
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2023
253 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya Valiliği
1 su bardağı gendime (dövme)
½ su bardağı maş
½ su bardağı kara nohut
1 baş soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Kuru soğanı küçük küçük doğrayıp yağla birlikte pembeleştirin.
Daha sonra çorbanın salçasını koyup, salça, yağ ve soğanı karıştırın. Çorbanın suyunu koyup içine tuz atın.
Akşamdan ıslattığınız maş, gendime ve nohutu ilave ederek iyice pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Not: Maş, koyu yeşil ve siyah arasında renge sahip olan bir tohumdur.
|
|