Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Maş Çorbası (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Maş çorbası (Gaziantep)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc34011
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2009
4,860 defa indirildi / yazdırıldı




Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü

2 su bardağı maş
1 çay bardağı pirinç
1 adet kurutulmuş kırmızı biber
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı kurutulmuş tarhın
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
12 bardak su

Maş bir tencereye alınarak üzerine 6 bardak su eklenip kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığında maşların kabukları üste çıkar ve bunlar kevgir ile alınıp kalan 6 bardak su tencereye eklenir. Halka şeklinde doğranan soğan, pirinç, salça, kuru kırmızıbiber (doğranmış) ve tuz eklenerek pirinçler açılıncaya kadar pişirilir. Bir tavada ısıtılan yağa, soğuyunca tarhın ve kırmızıbiber eklenip çorbaya ilave edilir. Yemek servise hazırdır.



Maş Çorbası (Gaziantep)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95395
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2014
2,415 defa indirildi / yazdırıldı




Özden (Mermer) Özsabuncuoğlu

1 su bardağı maş
1 fincan pirinç
3 adet orta büyüklükle kuru soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı kum tarhun
2 adet kurtulmuş dolmalık biber (isteğe bağlı)

Ayıklanıp yıkanmış olan maş, 4-5 bardak su ile bir tencerede kaynamaya alınır, kaynama başlayınca altı hafifletilir. 10-15 dakika sonra, maşın kabukları suyun yüzüne doğru toparlanmaya başlar. Bu kabuklar bir kevgirle alınır.
Üzerine 1 fincan yıkanmış pirinç ve halka halka doğranmış soğan ve yeterince tuz ilave edilir.
Maş, pirinç ve soğanlar yumuşayıncaya kadar kaynatılmaya devam edilir, istenirse, kurutulmuş 2 adet kırmızı dolmalık biber de ilave edilebilir. Bir iki taşım daha kaynatılır.
Çorbanın üzerine kızdırılmış yağla birlikte tarhın ve kırmızı toz biber gezdirilir.

Not: Maş, yöresel bir baklagil bitkisi olup protein bakımından zengin bir gıdadır. Daha çok kışın pişirilen bu çorba enerji vermesi ve vücudu sıcak tutması bakımından da önerilir.



Maş Fasulyesi Çorbası (Gaziantep)

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc112763
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2015
4,259 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı maş fasulyesi
Yarım su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
2 adet kuru soğan
1 kahve fincanı sıvıyağ
Tuz

Tencereye maş fasulyesi konur üzeri örtünceye kadar su konarak kabuklarını bırakıncaya kadar haşlanır.
Suyun yüzeyine çıkan maş fasulyesinin kabukları bir süzgeç yardımıyla toplanarak atılır.
Maş fasulyeleri bir süzgeçe aktarılarak haşlama suyu süzülür.
Soğanlar çeyrek daire şeklinde doğranarak aynı tencereye aktarılır, üzerine biraz tuz eklenir bir süre ölmesi için ateşte çevrilir.
Soğanlar biraz yumuşayınca pirinç, sıvıyağ ve salça eklenir, beraber kavrulur.
Soğanlı karışımın üzerine süzgece çıkardığımız maş fasulyesi ve yeteri kadar sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır.
Çorba pişince ateşten alınır.







Maş Çorbası (Gaziantep) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(3 adet Maş Çorbası (Gaziantep) 522,136 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort