|
Marmelatlı Kurabiye |
|
tolky
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 54 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc4487
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2006
3,219 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 su bardagi seker
1 paket margarin (oda sicakliginda)
1 çay kasigi tarçin
Yarim su bardagi süt
1 adet yumurta
1 çorba kasigi kakao
Alabildigi kadar un
1 kase marmelat
1 su bardagi pudra sekeri
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞ TARİFİ
Hamur yogurma kabina yumusatilmis margarini ve sekeri alarak krem haline gelene dek yogurun. Ardindan sütü, 1 yumurtayi, tarçini, kakaoyu, kabartma tozunu da ekleyerek, karistirin. Azar azar unu ilave ederek, kulak memesi yumusakliginda, ele yapismayacak kivamda bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz iriliginde parçalar koparip, yuvarlayin ve ortalarina basparmagimizi bastirarak ufak çukurlar yapip tepsiye dizin. Önceden isitilmis firinda, kurabiyeler pembelesene kadar (35 dak.) pisirin. Firindan alip, ilittiktan sonra ortalarindaki bosluklara marmelat doldurun ve üzerine pudra sekeri serpip, servis yapin.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 11.03.2021
|
Marmelatlı Kurabiye |
|
Ayşe'm
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2010
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54335
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2010
2,894 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı erimiş margarin
1 çay bardağı yoğurt
4-4,5 su bardağı un
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
3-4 çorba kaşığı marmelat (herhangi bir marmelat)
pudra şekeri (üzerine serpmek için)
Hamur yoğuracağımız kaba sıvı yağı, eritip ılıttığımız margarini, yoğurdu, pudra şekerini, vanilyaları ekleyip çırpalım. Unu ve kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru merdane ile 0.5 mm. kalınlıkta açalım. Hamuru arzu ettiğimiz şekilde bisküvi kalıpları ile keselim. Hamurların yarısının ortalarını daha küçük bir kurabiye kalıbı ile keserek çıkaralım. Hamurları margarinle yağlanmış fırın kabına dizip önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim. Kurabiyeleri fırından alıp ortası delikli olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri eleyelim. Deliksiz kurabiyelerin üzerlerine ise 1 tatlı kaşığı marmelat sürelim. Marmelatlı kurabiyelerin üzerine pudra şekerli kurabiyeleri yerleştirip servis tabağına dizelim.
Fotoğraf "ibrahim ibo" tarafından gönderildi. 11.02.2019
|
Marmelatlı Kurabiye |
|
dosta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2011
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68636
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2011
2,086 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram margarin
1 çay bardağı pudraşekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet yumurta
Aldığı kadar un
4-5 çorba kaşığı marmelat
Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıp diğer yumurtaları oda sıcaklığındaki margarin ve pudraşekeri ile karıştırın. Karışıma un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğunun. Hamuru üç parçaya ayırın. Her parçayı 1 parmak kalınlığında açın. Açtığınız yufkalardan bir çay bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar kesin. Artan hamurları tekrar açarak, halkalar çıkarın. Ve bunları yuvarlakların üzerine ortası boş kalacak şekilde yerleştirin. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170C fırında, üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra ortalarındaki boşluğa marmelat koyup servis yapın.
|
Marmelatlı Kurabiye |
|
Saliha Uslu
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Kavaklıdere Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc72680
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2012
2,138 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr margarin
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı kayısı marmelatı
1 su bardağı ceviz (dövülmemiş)
1 çay bardağı toz badem
Aldığı kadar un
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, unu, pudra şekerini, kayısı marmelatını ve toz bademi karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamut- elde edin. Hamuru merdane yardımıyla açın. örümcek şeklindeki bir kalıpla kesin ve tepsiye dizin, önceden ısıtılmış fırında pembemsi bir renk alana dek pişirin. Fırından çıkanca üstüne marmelat sürün ve yarım ceviz koyun. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
Marmelatlı Kurabiye |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc115175
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2016
1,833 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı yoğurt
100 gram tereyağı (oda ısısında)
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tepeleme karbonat
Aldığı kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
Koyu kıvamlı bir marmelat
1. Tüm malzeme ele yapışmayan yumuşak bir kurabiye harcı elde edene kadar yoğrulur.
2. Yarısı hava almayacak şekilde sarılıp buzluğa kaldırılır.
3. Kalan yarısı tezgahta açılır.
4. Üzerine koyu kıvamlı marmelat eşit miktarda sürülür.
5. Buzluktaki hamur çıkarılır ve marmelatların üzerini kaplayacak şekilde rendelenir.
6. Dilediğiniz kopat ile şekiller kesilir (ben yıldız kullandım) ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
7. Servis ederken üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.
|
Marmelatlı Kurabiye |
|
hicran selin
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2016
Mesajlar: 29 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc118710
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2016
2,859 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ülker Toker
250 gr. tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı hindistancevizi
2 bardak un
1 kase vişne marmelatı
Tüm malzeme karıştırılır hamur buzdolabında yarım saat bekletilir. İnce olacak şekilde hamur açılır ve şekilli kalıplarla kesilir üst tarafa gelen hamurun ortasına şekil verilip açılır içerisine marmelat konulur. Fırında 175 derecede pişirilir arzuya göre pudra şekeri serpilir.
|
Marmelatlı Kurabiye |
|
çok şey bilen adam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.05.2019
Mesajlar: 46 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc142409
Gönderme Tarihi: 02.May.2019
585 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet limon veya portakal kabuğu rendesi
Alabildiğince un (4,5- 5 su bardağı un )
Üzeri için:
Marmelat
1 su bardağından biraz fazla iri çekilmiş fındık
Oda sıcaklığındaki yağa, pudra şekeri ve yumurta sarısını ekleyin ve krema haline gelinceye kadar karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyip, kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğurun. Hamurdan cevizden biraz daha büyükçe bezeler yapın. Yuvarladıktan sonra ortasına baş parmağımızı bastırarak çukurlaştırın. Önce yumurta akına sonra yan kısımları fındığa bulayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Önceden 175 derecede ısıtılmış fırına verin. Eğer fırın çok sıcak olmazsa kurabiyeler yayılır. Hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarıp tepside soğutun. Sıcak alırsanız kurabiyeler dağılır. İyice soğuduktan sonra çukur yerlerini yeteri kadar marmelatla doldurun.
|
Marmelatlı Kurabiye |
|
çok şey bilen adam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.05.2019
Mesajlar: 46 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc142410
Gönderme Tarihi: 02.May.2019
555 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İstediğiniz bir marmelat (reçel de olabilir)
Malzemeleri karıştırıp bir hamur yapın. Daha sonra hamurdan parçalar alıp merdaneyle açın.
Çay bardağı ile şekil çıkarıp tepsiye dizin. Daha sonra tekrar çay bardağı ile yuvarlaklar yapın bu yuvarlakların ortasını plastik su kapağıyla delip çıkarın. Bu yuvarlakları da diğer yuvarlakların üzerine koyun ortada kalan boşluklara reçeli döküp fırında pembeleşene kadar pişirin.
|
Marmelatlı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160481
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2021
291 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1 su bardağı kıyılmış badem
75 gram oda sıcaklığında margarin
Yarım su bardağı+5 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz karanfil
1 çorba kaşığı tarçın
Arası için:
4-5 çorba kaşığı çikolata kreması
1 su bardağı ahududu marmeladı
Üzeri için:
Pudra şekeri
Unu düz bir zemin üzerine eleyip, ortasını havuz gibi açın. Badem, margarin, pudra şekeri, zencefil, karanfil ve tarçın ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Düz zemin üzerinde 3-4 santim kalınlığında açıp yuvarlak kalıpla kesin. Hamurların yarısının ortasını küçük bir kurabiye kalıbıyla yeniden kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp, ılınması için dinlendirin. Kurabiyelerin yarısının üzerine çikolata kreması sürüp, 1 çay kaşığı marmelat yerleştirin. Üzerlerine ortası delikli kurabiyeleri kapatın. Pudra şekeri serpip servis yapın.
|
Marmelatlı Kurabiye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165751
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2022
338 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta sarısı
200 gr margarin (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı portakal marmeladı
1 çay bardağı frambuaz ya da çilek marmeladı
Üzeri için;
Pudra şekeri
Marmelatlar hariç diğer kurabiye malzemelerini bir araya getirin ve yoğurun. Kurabiye hamurunu 1 saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve unladığınız tezgahta 1 cm kalınlığında açın. Kurabiye hamurunu dilediğiniz şekilde kurabiye kalıpları kullanarak kesin. Şekilli kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve kurabiyelerin üstte kalacak katı için hamurların orta kısımlarında küçük bir kaşık yardımıyla delikler açın. Kurabiyeleri önceden ısıtılış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğuttuktan sonra kurabiye tabanlarına marmelat sürün ve ortasını deldiğiniz kurabiyeleri marmelatın üzerine kapatın. Pudra şekeri serperek servis yapın.
|
Marmelatlı Kurabiyeler |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169117
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2022
224 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2,5 - 3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 g yumuşak margarin
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yumurta
Üzeri için:
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 - 3 yemek kaşığı çilek marmeladı
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin, şekerli vanilin, pudra şekeri ve yumurtayı ayrı bir kaba alın ve çatal ile iyice karıştırın. Elediğiniz unu ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Hafif bastırarak yassılaştırın ve fırın tepsisine sıralayın. Hamurların ortalarına çay kaşığının tersi ile bastırarak çukurlar oluşturun ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Pişirmenin 10. dakikasında fırının kapağını açıp tepsiyi biraz öne çekin. Çay kaşığı ile tekrar kurabiyelerin üzerlerine bastırıp çukurların belirginleşmesini sağlayın. Tekrar fırının kapağını kapatıp pişirme süresini tamamlayın.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Kurabiyelerin dış kısımlarına pudra şekeri serpin ve ortalarına marmelat doldurun.
|
|