| 
 
 
 | 
Mantarlı Tavuk Sote | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181248 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2025 
162 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
 
250 gram kültür mantarı (isteğe bağlı farklı mantar türleri de kullanılabilir)
 
1 adet büyük kuru soğan (yemeklik doğranmış)
 
2 adet yeşil biber (doğranmış)
 
1 adet kapya biber (isteğe bağlı, renk ve lezzet katar)
 
2 diş sarımsak (ince doğranmış veya rendelenmiş)
 
2 adet domates (rendelenmiş veya küçük doğranmış)
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı)
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı kekik
 
Yarım çay bardağı su
 
 
Tavayı iyice ısıtın ve sıvı yağı ekleyin. Kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyerek yüksek ateşte mühürleyin. Tavuklar suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak pişirin.
 
Tavuklar suyunu çektikten sonra yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ve hafif pembeleşene kadar kavurun. Ardından doğranmış yeşil ve kapya biberleri ekleyin.
 
Mantarları doğrayarak ekleyin ve suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Ardından sarımsağı ve salçayı ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyerek lezzetlendirin.
 
Rendelenmiş domatesleri ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin. Yarım çay bardağı suyu ekleyerek orta ateşte 10 dakika kadar pişmeye bırakın.
 
Mantarlı tavuk sote, suyunu çekip iyice piştiğinde ocaktan alın. Sıcak servis edin. Yanında pirinç pilavı, bulgur pilavı veya lavaş ile tüketebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Tavuk Sote | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181186 
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2025 
170 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
 
300 gram kültür mantarı (yıkanmış ve dilimlenmiş)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 adet kırmızı biber (doğranmış)
 
1 adet yeşil biber (doğranmış)
 
2 adet domates (kabukları soyulmuş ve doğranmış)
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
Tuz, karabiber, pul biber (arzuya göre)
 
1 çay kaşığı kekik
 
 
Zeytinyağını geniş bir tavada ısıt ve kuşbaşı doğranmış tavukları ekle. Orta ateşte tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavur.
 
Doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek karıştır. Soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam et.
 
Doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ekle, birkaç dakika daha sotele.
 
Dilimlenmiş mantarları ekleyip karıştır. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişir.
 
Domates ve salçayı ekleyip karıştır. Baharatları ekle (tuz, karabiber, pul biber, kekik). Orta ateşte tüm malzemeler iyice karışana kadar yaklaşık 10-12 dakika pişir.
 
Sıcak olarak pilav ya da makarnayla servis edebilirsin.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Tavuk Sote | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179758 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2024 
138 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet kemiklerinden ayrılmış ve kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
 
200 gr mantar
 
Kibrit kutusu kadar Kaşar Peyniri
 
1 kaşık tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tencereye doğranmış tavukları koyup ateşe oturtun. Tavuklar kendi suyu ile pişerken diğer tarafta mantarları yıkayıp kuşbaşı doğrayın. Tavukların üzerine ekleyin.
 
Tavuklar ve mantarlar suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Çok fazla sulanırsa suyun birazını alıp harika bir çorba yapımında kullanabilirsiniz.
 
Pişmeye yakın tuz, karabiber ve kekik ekleyin. Hepsini ateşe dayanıklı bir cam kaba alın.
 
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve biraz da kendi suyundan ilave edip 180 derece ısıtılmış fırında, kaşar peynir nar gibi olana kadar kızartın.
 
Sıcakken servis yapınız.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Tavuk Sote | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163797 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2022 
323 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram kadar kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
 
Yarım kilo kültür mantarı
 
3 yemek kaşığı ile zeytinyağı
 
1 adet orta boy domates
 
2 adet isteğe göre tatlı yada acı yeşil biber
 
2 adet kırmızıbiber
 
1 çay kaşığı ile taze çekilmiş renkli tane karabiber
 
1 tatlı kaşığı ile kekik
 
1 çay kaşığı ile tuz
 
 
Sıcak suda bekletip kabuğunu soyduğunuz domatesi minik küpler halinde doğrayın.
 
Yeşil ve kırmızıbiberleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardıktan sonra yarım ay şeklinde doğrayın.
 
Mantarları büyüklüğü ve isteğinize göre iri parçalar ya da ince dilimler halinde güzelce halinde doğrayın.
 
Zeytinyağını bir ocakta tavada kızdırın.
 
Kuşbaşı olarak doğranmış olduğunuz kemiksiz tavuk göğüslerini, suyunu salmaması için yüksek ateşte sote leyin.
 
Sonra; doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri, mantarı ekleyin soteleşme işlemini 10 dakika kadar devam edin.
 
Son olarak; doğranmış domatesi, tuzu, çekilmiş taze ya da kuru naneyi karabiberi ve kekiği ekleyin.
 
Domatesler iyice suyunu çekene kadar orta ateşte pişirme işlemine devam edin .
 
İsteğe göre: ince olarak kıydığınız maydanoz ilave ederek sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Tavuk Sote | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159086 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2021 
497 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 dilim tavuk göğsü
 
1 adet kuru soğan
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
7-8 adet mantar
 
2 adet sivri biber
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Yarım çay bardağı sıcak su
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Kimyon
 
Tuz
 
 
Tavuk etini ve mantarları küp şeklinde doğrayın. 
 
Kuru soğanı da ince olacak şekilde kıyın.
 
Daha sonra tavaya alıp zeytinyağında birkaç dakika kavurun. 
 
Üzerine ince doğranmış biberleri ilave edin. 
 
Ardından tavuğu da ekleyin suyunu çekene kadar pişirin.
 
Mantarları ve salçayı ekleyip güzelce karıştırın.
 
Son olarak baharatları, tuz ve sıcak suyu ilave edin. 
 
Yemeğinizi kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. 
 
Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Tavuk Sote | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157062 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2021 
1,168 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kemiksiz tavuk göğsü
 
8-10 adet mantar
 
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı salça
 
Tuz
 
Pul biber
 
Köri
 
Zerdeçal
 
Karabiber
 
1 su bardağı su
 
 
Öncelikle tavuk göğüs etlerini julyen doğrayın.
 
Tavaya alın.
 
Kısık ateşte rengi beyazlaşıp suyunu çekince, doğranmış mantarları da ilave edin.
 
Zeytinyağını da ekleyerek, soteleyin.
 
Tavuk kızarıp da mantarlar yumuşayınca, tuzunu ekleyin.
 
Salça ve baharatlarını da kattıktan sonra, 1-2 dakika daha soteleyin.
 
Daha sonra suyunu ilave edin.
 
1-2 taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Tavuk Sote | 
  | 
yüksek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2018 
Mesajlar: 21 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131787 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2018 
1,426 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 g tavuk pirzola
 
400 g mantar
 
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
3 yemek kaşığı domates sosu
 
2 adet domates
 
Kekik
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Tuz
 
Yarım su bardağı sıcak su
 
 
Kuşbaşı doğranmış tavuk eti tencereye alınır, kapağı kapatılarak suyunu çekene kadar kavrulur. Doğranmış mantar eklenerek tencerenin kapağı tekrar kapatılır 5dk kadar pişirilir. Daha sonra sıvı yağ, domates salçası eklenerek 1-2 dk daha pişirilir. Sarımsak, kekik, karabiber, pulbiber ve tuz eklenir. Yarım su bardağı sıcak su ilave edilerek 3-4 dk pişirilir ocaktan alınır.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Tavuk Sote | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111900 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2015 
3,732 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. tavuk kuşbaşı
 
250 gr. mantar
 
1 adet soğan
 
3 diş sarımsak
 
2 adet domates
 
2 yemek kaşığı salça
 
3 sivri biber
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğan ve sarımsaklar ince ince kıyalır, biberlerin çekirdekleri çıkartılarak doğranır.
 
Mantarlar ve domatesler yıkanır ve doğranır.
 
Soğan ve sarımsaklar kızgın yağda biraz çevrilir, üzerine salça ve biber atılarak biraz daha kavrulur.
 
Ardından tavuk ve mantarlar eklenir, beraberce 2-3 dakika daha çevirdikten sonra domatesler ilave edilir.
 
Domatesler de suyunu çektikten sonra 1 su bardağı sıcak su, tuz, karabiber ilave edilir, tencerenin kapağı kapatılarak tavuklar pişene kadar kısık ateşte tutulur.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Tavuk Sote | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105625 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2015 
2,198 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı kıyılmış mantar
 
500 gram ince dövülmüş tavuk eti
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 soğan
 
3 diş sarımsak
 
2 su bardağı su
 
Haşlanmış sebze garnitürü
 
 
Tencereye tereyağını alıp eritin. Üzerine rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ilave edip kavurun. Suyunu verip kaynatın. Kaynayınca içine doğranmış mantarları ekleyip 15 dakika pişirin. Daha sonra da suyunu çekince de çiğ krema ilave edip 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Tavuk etlerini ızgarada pişirip mantarların içine ilave edin 5 dakika bekletip yanında bol sebze garnitürü ile servis yapın. İstediğiniz sebzeyi buharda pişirip garnitürü hazırlayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Tavuk Sote | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43189 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2009 
2,903 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
½ kg kuşbaşı but veya göğüs
 
1 kutu mantar
 
½ limon suyu
 
1 orta boy soğan
 
1 adet etli kırmızı biber
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ (mısır özü)
 
 
Yayvan bir tencerede piyaz doğranmış soğanlar hafifçe sarartılır, piliçler ilave edilip karıştırılarak pişirmeye devam edilir.
 
Mantarlar yıkanıp dörde bölünür.
 
Üzerlerine kararmaması için limon suyu gezdirilir.
 
Etli kırmızı biber iri şekilde doğranır.
 
Hepsi pişmekte olan pilice katılır. İsteğe göre tuz, karabiber, kekik ilave edilir.
  
 | 
Mantarlı Tavuk Sote | 
  | 
kurtuluş 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 13.02.2009 
Mesajlar: 17 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33707 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2009 
2,946 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
0.5 kg. kuşbaşı tavuk
 
250 gr. mantar
 
2 baş soğan
 
2 adet domates
 
4 adet yeşilbiber
 
1 kaşık salça
 
1 baş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
2 kaşık soya sosu
 
1 fincan zeytinyağı
 
 
Tencereye yağ koyulur, tavuk etleri ve soğanlar içine atılarak sote yapılır. Etler iyice suyunu çekince boylamasına kesilen mantarlar içine atılır. Sırası ile biberler, domatesler salça ve su ilave edilir, sote pişince kekik, karabiber, tuz ve soya sosu ile lezzetlendirilir.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Tavuk Sote | 
  | 
Karabiber 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2007 
Mesajlar: 28 Şehir: Reyhanlı/HATAY | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16912 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2007 
3,646 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 tavuk budu
 
5 orta boy mantar
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 adet domates
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
1 çorba kaşığı sirke
 
1 su bardağı su
 
Tuz, kekik, karabiber
 
 
Soğanı soyup rendeleyelim, sarımsakları ince ince keselim. Mantarları akar su altında temizleyip incecik dilimleyelim. Önce soğan ve sarımsağı kızgın yağda 2-3 dakika çevirelim. Ardından tavuk butlarını ve mantarları da ekleyelim. Bir iki dakika çevirdikten sonra en son do-. matesleri ilave edelim. Domatesler suyunu çekene kadar kavuralım. Suyunu çekince 1 su bardağı su, tuz, karabiber ve kekiği ilave edelim. Çok kısık ateşte tavuk butları yumuşayana kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |